Имаш во каталогот на АВОН цела колекција што мириса на мед и млеко еве види си: http://www.avon.com.mk/brosura.htm
Моментално имам неколку лосиони, едниот ми е од Авон со оревчиња, другиот исто од Авон со светулки и со мирис на лубеница.. и Фелче азура розев.. ама никој не ми е нешто посебен.. си го земав Tesori d'Oriente со мирис на индиски јасмин заедно со гел за туширање и верувајте дека се заљубив.. ме маѓепсува миризот.. не би го сменила за ништо
Имам мрсна кожа, меѓутоа ако не ставам млеко, лосион или крема за тело после капење, многу ми се перути и суши кожата. Сум користела секакви, поскапи, поефтини, од Авон, Орифлејм, Бекутан и многу често ги менувам, до сега само тоа на Авон со црешка и оревче го имам порачано два-три пати, ама ми здосади стварно. Моментално го имам ова од Орифлејм, и задоволна сум - има светки и што е најважно, мирисот е долготраен и убаво ми ја хидрира кожата. Спојлер Ме интересира, како мириса колекцијата Џонсонс бејби? Лилјакова е , ако мириса на лаванда ќе си земам добра залиха.
Моментално го користам на Нивеам млекото и презадоволна, мека ми е кожата и подолго време ми мириса на него. Порано го користев тоа од кам млекото ама почнаа рацете да ми се исфрлуваат од него после некое време
за лосионот мислиш нели (третиот по ред) јас го купувам за керка ми и прекрасно мириса навистина кога прв пат го помирисав останав без зборови! за ништо друго не го менуваме
Чудно... Секогаш користам лосинои за тело, бидејќи кожата ми е помека, поубава, помиризлива Во моментот го користам GOSH
Мислам дека тука е соодветно да го напишам ова. Денес ми текна да испробам нешто и многу сум задоволна.Земав млеко за тело што не е многу миризливо (Бекутан е добра опција)ставив во кутивче од крем за лице и му додадов малку од миризливото масло(јас имав D&G the one). Не дека којзнае каква иновација направив,но одлично е,и многу мириса Доколку имате дома миризливо масло или парфемче на точење,пробајте многу е убаво,јак мирис се добива и доста е потраен мирисот Ефтина опција да мирисате исто како и парфемот. За ова незнам,но Дове за сува кожа е одлично.Многу хидратира и доста е мрсно.
Па да е,јас го имав пред некоја година,ама да ти кажам искрено преку глава ќе ти дојде од него па преголемо е паковањето На почеток ми мирисаше убаво но после неможев да го смислам,и ни да го дотрошам и и го шитнав на мајка ми и јас мислам дека Дове е и подобро а и помало
Значи немам зборови со кои би го испонагрдила чудово.Срање во паковање! Не го купувајте ни десет денари да е! Мајка ми добила некое Нивеа сетче за осми март,и го имаше ова во него.До сега сите Нивеа млека ми биле ок,и плус мирисаше сосема нормално,па немаше причина зошто да не се намачкам со него. Ама сега имам причина...т.е.милион причини! Како прво,ова е најлепливото нешто што го имам ставено на мојата кожа!Буквално ко со мед да се мачкав. Среќа што пред спиење се намачкав,па бев во можност да го оставам да се впие едно 50 саати, не дај боже да го намачкав пред излегување,фешти ќе беа. Второ,во првиот момент мириса ок,али веќе во вториот,после некоја минута,мириса на јајца.На расипани јајца! И не знам зошто го оставив на кожа воопшто,сега цела ми се исфрли со ситни црнки!!! И знам колку изгледам исфрустрирано и возбудено во постов,и колку извичници употрбив,ама јас луѓе сум револтирана Не би го препорачала ни на најлош непријател!
Ако од нешто сум повеќе зависна тогаш тоа сигурно се лосиони и кремови за тело.Моментално имам еден од маркет кам и многу е убав омекнува доста и има пријатен мирис , а и евтин е
Преубав е лосионот од авон outspoken by fergie...исто така и цветните и овошните лосиони од авон околу 130 ден се
Светкаво масло за тело во спреј на Авон од линијата skin so soft, Diamond blush rose shimmering body spray. Не можев да најдам слика, шишето е тоа само на моето има слика со ружа. Има многу убав нежен и секси мирис и не се губи одма мирисот, а и не е премногу мрсно како бебешките масла како што очекував. Само си се душкам кога сум со него намачкана. :up:
Употребувам лосиони за тело но не секакви. Несакам миризливи многу, несакам од оние што мирисаат на овошје па да се лепат сите пчели на мене. Најчесто се мачкам со вазелин, во последно време многу ми е сува кожата. Освен со вазелин се мачкам и со масло за тело, моментално сум многу задоволна од на Авон маслото за тело на Планет Спа од лотусов цвет: Преубаво мириса, се впива во кожата и ја прави свиленкаста. Други мелка за тело што највеќе ми се погодиле и вределе многу повеќе од што сум ги платила се следниве: И двете млека се германски, а чинат само 100 ден. Навистина се погодни за сува кожа, мирисаат нежно, и се упиваат веднаш во кожата. Ги препорачувам, Елдена го има во КАМ маркет, а ова другово го има во скоро сите маркети, јас од Рептил го купувам. Ги мразам млеката за тело на Авон и на Орифлејм, ептен јако мирисаат и не се воопшто квалитетни и хидратантни, а скоро сите ги имам пробано own: