Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лосиони и креми за тело

Дискусија во 'Тело' започната од Scarlet88, 4 април 2010.

?

Дали користите лосиони/креми за тело?

1. Да

104 глас(а)
    93,7%
  2. Не

7 глас(а)
    6,3%
  1. vvendetta

vvendetta Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    14
    Јас долго време ги користам производите на планет спа од Авон и сум презадоволна. Ја прават кожата мека, многу убаво мирисаат и долго траат. Сега ја земав и маската за коса и преубава ми е

Прикачени фајлови:

2. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Дефинитивно ЗА!Нема ништо поубаво од тоа после капење да се намачкаш со крема/лосион и после некое време кожата да ти биде мека како свила.Немам лоши зборови за ниедна крема или лосион до сега,сите биле со ист ефект и ништо ново што ги издвојува од другите,освен мирисот можеби.Имам користено на Орифлејм,Нивеа,Дав и рандом други фирми ама секогаш се враќам на Нивеа - пристапна цена и добар квалитет.

3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Ги има некој пробано новите лосион и млеко за тело на Нивеа?Имаат нова формула што се активира во допир со вода,се нанесуваат после гел за туширање и се се измиваат. Супер се за луѓе како мене што ги мрзи да се мачкаат со креми за тело и лосиони од после и да чекаат да се впијат за да не се направат мрсни дамки на облеката. :)

Знае некој која цена се?И како ефект даваат?Дали доволно ја хидратираат кожата?

Редактирам ,да ве прашам дали и други брендови имаат вакви слични производи?Lush чинам имаше нешто слично?

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.236
    Имаат и Fa колку што видов по рекламите на Фокс чинам, ама какви се и дали се донесени кај нас - уште не знам.
    А и овие од Nivea ми се сомнителни, некако не ми е баш веродостојно дека би ја хидратирале кожата така како лосионот, ама баш ме интересира. :)
    Нека каже некоја која веќе купила, ако има таква која ќе се прелаже прва. :D

5. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.227
    За !
    После туширање да си ставиш лосионче мхм мекичка кожата и убаво мирисаат . Моментално користам од Авон ..повеќе користев порано млеко бекутан.

6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.292
    Допаѓања:
    17.805
    даа и тоа како дааа :D преубаво мирисааат и ја прават кожата нежна :)
    http://www.seventeencosmetics.com/en/fr ... body_silk/
    јас си ги користам овие на севентин, многу се убави, мирисот им трае, и остаават многу нежни светки

7. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Оооо, за, и тоа големо.
    Додуше, мене не ми е за хидратација, него така да се шљакам, убаво да мирисам. :D
    Прво, користев едно млеко од Genera, мирисаше обично на помада, и ич не ми беше мерак да се мачкам, абе може една година се мачкав со него, и ми се здосади си купив од Balea од мед и млеко.Е ова го истрошив за два месеца, а 400 мл беше, да го пиев подолго ќе ми траеше :o , и морав да го дотрошам тоа на помада што мирисаше. :D Пред некое време си купив Felce Azzurra, е ова млеково сериозно нема крај а ептен убаво мириса и јако, секој ден со тоа се шљакам, и братучедка ми се шљакаше, и сестра ми и уште има, никако да се дотроши, а има и некој витамин Ф, и за некое чудо ич не се лупев на одмор коа бев.
    Е сега додека ми е при крај ова си купив завчера едно од Balea:
    Леле, толку убаво мириса чудово, некоја мешавина на чоколадо, карамела и кокос, мислам дека ќе се бањам во него, од кога ќе ја завршам на Felce креметинава. :rofl:

8. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.179
  9. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Мона не е е лепливо ова :D Купив летово исто Балеа Манго се истуширав,се нашлакав, излегов и другарка ми ми вика што ти се лепливи рацето :rofl: го фрлив.Среќа што никој друг не ме допре :D

10. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Женски предлог лосион или крем за тело што мириса на ванила или макадемија ама да има долготраен мирис.. Си купив од h&m ексфолирачки гел за туширање со макадемија и ванила и мириса преубаво но не е толку долготраен мирисот..
    Па предлог некој лосион или крема што има долготраен мирис на ванила или макадемија? :)

11. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

има крем за тело со ванила од авон преубаво мириса и не е многу скап... :D

12. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
  13. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Дефинитивно ЗА! :rofl:

Обавезно после туширање нанесувам од млеката за тело најчесто од Авон, тоа со мирис на калинка го обожавам, или пак од бебешкото уље Џонсон, па за да не лепам многу врз него нанесувам бебешка пудра Бекутан, а на зима секако млекото Елдена кое е одлично за тој период. Неможам а да не се грижам за своето тело. :inlove:

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    5.887
    За

секако дека се грижиме за своето тело..кој повеќе кој помалку... ;)

15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Не е ова лепливо, баш денеска го сефтосав, баш е пријатно.
    П.С: И светки имало, сега ги приметив. :D

16. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Секако дека да (за лосион), после туширање и бањање обавезно :)

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Еве ти како порачан, вчера купував од Алдо Вандини па баш забележав дека имаат макадемија и ванила.
    Околу 300 денари се, имаш и гел за туширање и пилинг и путер за тело.
    Јас земав од линијата Spirit of India бидејќи обожавам зачинети мириси, мириса многу јако, зачинето, влегува во нос... земав од гелот за туширање и маслото, ќе ги пофалам во наредна прилика. Маслото е измислено за еротски масажи :lol: Да де, содржи ѓумбир. :lol:

На iloveugirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    ^^
    195 денари е со Космо картичка. :)

19. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Ааа :inlove: туку дали ќе ги најдам во мојот град овие уфф ]:) а инаку покрај мирисот како стојат со хидратацијата и омекнувањето на кожата? Бидејчи цената не им не ни многу ефтина па би требало да хидрираат и да омекнуваат нели? :)

20. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.760
    Допаѓања:
    2.067
    Јас сум тотален фрик по лосиони и креми за тело, купувам ги користам недела две и брзо ми здосадуваат и затоа нон стоп ги менувам :D Моментално ги користам од Авон кремата од црешов цвет, лосионот со светки на Скин со софт, и лосионот од темјанушка.
    Омилена крема/лосион сеуште си немам најдено.. Инаку искрено најповеќе ги сакам тие бебешките од Џонсонс, најнежни ми се и најубаво ми мирисаат.. Инаку во план сум да ги пробам Викторија Сикрет.. ама некако многу скапи ми се гледат како за креми а како што ги менувам често ќе ми останат така :^)