Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лосиони и креми за тело

Дискусија во 'Тело' започната од Scarlet88, 4 април 2010.

?

Дали користите лосиони/креми за тело?

1. Да

104 глас(а)
    93,7%
  2. Не

7 глас(а)
    6,3%
  1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.196
    Леле да, со две раце потпишувам за тие Cien! Купив од Лидл на одмор кога бев, нешто најпрекрасно, а и ми траеше доста долго. Ако случајно некој види низ скопјево, нека извести обавезно :lol:

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    ^
    Знам,љубов е путеров.Баш пред некој месец прашував дали го има случајно кај нас некаде,ама за жал го нема.

3. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.196
    Има ли некој лосион или путер за тело со мирис на мед и млеко? Имам еден гел за туширање со таков мирис и се заљубив во него! Само сакам и да ми трае повеќе :)

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Единствена крема за тело со мед&млеко на која ми текнува дека ја има кај нас е оваа на Орифлејм. Ја имам користено еднаш одамна и многу ми се свиѓаше. Би требало уште да ја има низ каталозите,ако имаш некој да порачаш. :)

Мислам дека се цела колекција мед и млеко ,има и сапун,гел и сл.

Провери и во Дм,од Дм во Белград имам земено путер на Балеа со мед.

На LittlePinky и Elence93 им се допаѓа ова.
  5. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Дечки, моментално ја користам витаминската маст од Бекутан, дека имам претерано сува кожа.

Би ве замолила да ми препорачате некој лосион, со солидна структура. И секако, да ја одржува кожата еластична во текот на целиот ден.
    Не е на одмет, и по пристапна цена да е :)
    Ви благодарам однапред!

Прикачени фајлови:

7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.196
    sadgirl21 доколу хидратацијата ти е најажна, а и цената, тогаш ти го препорачувам млекото за тело или лосионот од Eldena. Немаат некој посебен мирис, али многу ја омекнуваат кожата. :)

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Моментално ја користам кремата за тело Еклат од Орифлејм.
    Не е ништо посебно,мрсничка е и има убав мирис,ама како што реков сум користела и подобри.

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Путер од the body shop за сува кожа. Нема да веруваш дали е твоја кожата многу мека ја прави. :)

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mimi.d

mimi.d Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Predlog na nekoi dobri losioni shto ubavo mirisaat?

11. EmilijaEmka

EmilijaEmka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    30
    Лосионите од Авон од Naturals, преубаво мирисаат одлични се за овој период, свежо мирисаат.. баш во овој каталог има понуда било кои 3 производи од Naturals за 300 ден...јас си нарачав 3 лосиони за тело, од калинка и манго, од роза и чоколадо и од слива и ванила..Ти ги препорачувам 8)

12. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Не користам ни млеко за тело ни лонсиони само со гел за туширање, не сакам на кожата да ставам многу хемикалии доволен е гелот од авон сенс и убаво мириса и убава ја прави кожата

13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.196
    [​IMG] Го користел некој? Каков ефект има? Дали малце ја потемува кожата или има само малку светки?

14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Не можам без млека-лосиони-креми за тело. Кожата би ми била многу сува.
    Иако секогаш користам гелови за туширање, многу ретко помине а да не се намачкам со млеко за тело, ептен ако ме мрзи.

Од нашиот пазар, во последно време, најмногу ми одговара гарниеров, навистина убаво хидрира:

А пред некој ден добив на подарок овие две млека за тело, од bath and body works.
    Мислам дека ништо не може да се спореди со колекцијава. Барем јас немам никогаш пробано нешто поубаво. Кожата инстант ја прави помека. А мирисот едноставно освојува. Кој пробал - знае за што зборувам. Кога и да можам, ќе набавувам од истата колекција и понатаму.

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Девојки, да ми препорачате некој полесен лосион за тело?
    При крај ми е Dove, се мислев да си го земам светло синиот Nivea, многу ми е убав. Ама ми се чини дека нема да ми одговара за летово :?: Ми треба некој што е лесен и не многу мрсен. И да има некој понеутрален мирис, не сакам мириси на овошје. Само да не е Авон, од тие ми е досадено.

16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.441
    Допаѓања:
    42.366
    Ана дали некогаш го имаш користено од Џонсонс, јас го користам подолго време, обично преку лето зошто е доста хидратантен и дури и кога се препотуваш што е многу веројатно во лето, кожата има пријатен мирис.Мириса на лаванда и е наменет демек за смирување и полесно заспивање на бебињата.Мене стварно ми е супер.

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.933
    Допаѓања:
    81.232
    Ана, мене од Nivea за летниот период омилен ми е овој со екстракт од јојоба.
    Наводно е наменет за сува кожа, но не е леплив и тежок, многу е нежен и лесно се впива. Мирисот му е фантазија, хидратацијата е на ниво. Ти го препорачувам, ако сакаш да смениш малку од класичниот Nivea мирис (имаме иста пасија, најверојатно). :lol:

Инаку и јас дојдов да го препорачам Johnson's Baby со лаванда. Секогаш го имам во несесерот и е единствениот лосион на кој постојано му се навраќам кога ми е преку глава од овошни, слаткасти и нападни лосиони за тело.
    Мислам дека ќе почнам да го користам за стално, заљубена сум во неговиот мирис на чисто, а и мојата опсесија по „карактеристичен мирис“ по кој би ме препознавале е посилна од мене, признавам. :wasntme:

На mamma-mia, AnaKarenina и 1209 им се допаѓа ова.
  18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    И од мене позитивен коментар за лосионот за тело Johnson's Baby со лаванда.
    Доволно ја хидрира кожата,ја прави мека и нежна на допир,а мирисот на лаванда долготрајно се задржува што го прави посебен.Посебно го препорачувам за летниот период затоа што е лесен,а чувството е пријатно.

19. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    8.500
    Ги имате забележано овие кај нас на Vaseline [​IMG]
    Супер ќе ми дојдат за наутро, кога немам време да се шлашам со креми па со ова само набрзина ке се шприцнам :angel:

20. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    5.129
    Во најбрзо време планирам да го купам лосионов за тело! :inlove:
    Ми го препорача другарка, а и го пробав пред некој ден кај неа и преееееубаво мириса и многу убаво чувство дава на кожата.
    400мл - 319 денари

Прикачени фајлови:

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.