Јас користам од Нивеа што се користи додека се тушираш. Конечно лосион за тело кој не морам да чекам да се упие, за да не ми се лепи на облеката. Преубаво мириса, и ја прави кожата многу мазна. Го користам белиот оти имам нормална кожа. Пред овој се пробав со други, ама не ми се чека особено на зима. Е сега најдов и поефтина варијанта, од Genera, исто е многу убав, само што е поефтин. Идеални за мрзливки како мене
Девојки една одлична вест!!! Од нивеа ми стигна меил дека во април конечно ќе го донесат млеково Јас го купив на есен во Србија и се заљубив... мириса ненормално добро секој ден одев проверував низ маркети и драгстори но за за жал само тоа млекото за туширање го имаат од линијава... инаку исто мирисаат само што овој лепотанов мириса појакооо
Инаше еден приод кога морав да употребувам хидратантен крем за тело и тоа секојдневно бидејќи кожата ми беше премногу сува. Особено после капење, ако ја оптегнев кожата со некое движење (на пример на половината, кога ќе направев некои покрет на лево или десно) мислев дека кожата ќе ми пукне, како да нема воопшто еластичност и + ми се первутеше како прашина паѓаше кога ќе протриев со рака. Незнам што се сличи, ми помина... Дали беше до исхраната, не пиев доволно вода, или недостсток на витамини... незнам. Сега си ставам крем за тело само после капење, и тоа не е секогаш еден ист. Ќе потрошам еден, ќе купам друг и така. Сеуште трагам по совршениот крем за тело.
Омилен продукт за нега на коза ми е млекото за тело го користам на Dove или на HIPP со зеленко капаце,хидрираат и не ми ја мрсат козата
Редовно користам лосиони за тело. Така кожата не ми се лупи,изгледа свежо цело време и што е најважно мириса убаво. Најчесто користам Нивеа или Dove, но некогаш може и да сменам со некој овошен мирис од Авон.
Не знаев каде да поставам прашање, па ајде тука. Сум користела далеку поубави кремови за тело од овој, ама мирисот на производов ми е неприкосновен. Не е лош и ефектот, проблемот е што имам пресува кожа, па ми треба многу повеќе и хидратантно и мрсно. Па од конкретно преминав во свое мешање на различни млека за тело и креми, со основа - маслиново масло... за да ја оправам кожава. Дали дека ме врзува за еден многу убав период од животот или нешто друго е во прашање, не знам, ама јас сум заљубена во мирисот на кремава. Ако некој знае парфем што потсетува на овој мирис или било што, одма да каже, колку сака нека чини морам да го имам!!!
Ako na kozata ti se pojavilo kako prasina ili kako prvut, ne e nisto strasno, ednostavno mrtvite kletki pagaat i na sekoi 24 dena se regenerira kozata odnovo (mislam na najgorniot sloj)...a sekako koga kozata ti e suva na organizmot mu nedostiga i voda, no i sebum (maslo) ... Spored mene sleden pat koga ke sakas da smenis losion napraj si edna promena so maslo...bademovo, kokosovo, praskovo, lavanda ili so i da e od pothranuvackite masla...i ke vidish deka kozata ke ti sjae (toa ne znaci da go isturis masloto vrz tebe) , ke bide pomeka i sekako elasticna...Ama ne zaboravaj deka masloto treba da go koristish isklucivo vo poladen period...vo nikoj slucaj koga e leto i posle mackanje so masloto da izlezis na sonce i da izgoris....Znaci pothranuvacki vo zima, hidratantni vo leto pozz
http://cdn1.feelunique.com/img/products/37708/Garnier_Body_Ultimate_Beauty_Oil_150ml_1366982167.png Дечки, сте го користеле ли ова (или слично на ова) масло за тело? Убаво ли е...има ли убав мирис? се упиупивва ли брзо?
Откако ќе се измиеш убаво со сапун/гел, после се мачкаш со млекото, и се миеш. Си пишува на упатството на него.
Мириса скоро цел ден ама дискретно, слично како обичните млека/лосиони. Само ова си мириса баш на Нивеа, без некои јаки миризби, онака нежно, дискретно, ама сепак убаво.
Јас сум презадоволна од млекото на Балеа, со шеа путер од тоа колку нежен мирис остава на телото и колку ја омекнува кожата.
Околу 230-250 ден, од прилика, не се сеќавам точно. А инаку тоа од Genera е поефтино, околу 150 беше, ако не се лажам, а исто е многу добро. Ова од Нивеа е исклучиво за под туш, а тоа од Genera може и под туш и после туширање. Добри се и двете.