Препорака за тоник за нормална кожа склона кон росацеа? Би било добро да нема парфем и алкохол. И да го има во ДМ Фала
Има во тоников нешто корисно за лицето или е парфимирана водичка со куп штетни додатоци? Го добив на подарок, не знам дали воопшто да почнам да го користам или да го проследам понатаму @Biodevojka можеби ти би можела да погледнеш
Драга има убави состојки не можам да кажам дека е безкоросен само не е добро формулиран. Пропилдн гликол на втора позиција после водата има големо разредувачко дејство и го ослабнува заштитниот филм на кожата. Деуго ќе беше да имаше многу екстракти па да го оправдам пропилен гликол како дел од екстрактите. Овде се фледа дека е ставен чист. Полисорбатот има мал дел навтен дериват и системот на конзервирање не ми се допаѓа. Имаш многу подобри варијанти. На пример земи го тоникот на Натура Сиберика со бобинки кој е феноменален, без алкохол и доста прифатлив како цена.
дали некој го има користено тоников? Видов дека @Ketchup го има користено, не знам каква кожа имаш, мојата е комбинирана склона кон акни. Го читав дека го фалат многу па не знам дали би ми одговарал да го земам. На нет пишува дека е за сите типови кожа.
Јас го имам користено , искрено не видов никакви промени а очекував барем малку промени во изедначување на тен и смирување акни ( инаку имам комбинирана кожа склона кон неправилности ) . Според мене ништо посебно но далеку од тоа и дека е лош производ , само сметам дека има многу подобри тоници
Кој би ми го препорачала? Јас до сега не употребував тоник, користам бидоерма себиум глобал гел и себиум сензитив крема, до сега овие ми се покажале како најдобри за моето лице, а сум пробала све и свашта.
@Slatkish255, се сложувам со членката погоре. Не видов некој уау ефект од тонерот. Единствено ми се допаѓа што на некој начин е ко мрсен, па потоа кога ставам алфа арбутин, кожата не ми е скроз сува. Јас освен овој, го имам користено и на Revox, ама и од тој немаше некој ефект. Тебе за што конкретно ти треба тонерот?
Па сакав за дополнителна хидратација пред крема, акни имам ама ситни, повеќе се како комедони затворени пори,што не ми проаѓаат со ништо, па и за тој проблем нешто. Ми текна дека го имам користено од ординари со гликолна киселина ама нешто не знам зашто престанав да го користам.
Еве од овие два сум задоволна . Првиот Pyunkang Yul ми е испробан со овој сет и предобар е , не е како вообичаените тоници воден туку некако како хујалуронска киселина што и е структурата така ми се чини мене ( многу ме асоцира на HadaLabo хидраторот) , одличен е и хидрира , не е леплив го нанесував на чисто лице како прв чекор ( полувлажно лице ) , не користев со него туфери туку директно на дланките 3-4 капки загревам па на целото лице. Друг добар тонер Tiam , одличен е ама искрено неможам да кажам како делува самостојно бидејќи го користев со Tiam ниацинамид серумот ( со оваа комбинација ми се намалија многу акните и флеките по лицето ) Е сега на листа за купување ми е овој vitaB3 многу пофалби слушав , ако некој го има користено нека ни каже ..
Мене ми е одличен. Откако почнав да го користам, само ако го нема во Белина тогаш земам друг, инаку не го менувам. За хидратација и изедначен тен супер, секако после него обавезно крема за лице.