Здраво драга, нема алкохол тоников AQUA, GLYCERIN, HEPTYL GLUCOSIDE, NIACINAMIDE, BETULA ALBA BARK WATERWHH, LACTIC ACID, BETULA ALBA LEAF EXTRACTWH*, MENTHA ARVENSIS LEAF EXTRACTWH*, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT*, NUPHAR LUTEUM ROOT EXTRACT*, MALVA SYLVESTRIS FLOWER EXTRACT*, PHOSPHOLIPIDS, SPHINGOLIPIDS, PANTHENOL, GLYCYRRHETINIC ACID, BENZYL ALCOHOL, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PARFUM, SODIUM HYDROXIDE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, CI 42051, CI 42090, CI 1914 Доколку мислиш на бензил алкохол во формулата се користи како конзерванс или е назначен како алерген (ретко како солвент). Кога говорам за алкохол кој треба да се избегнува на висока позиција мислам на етил алкохол кој во декларацијата се пишува само како алкохол и кој не е воопшто иста работа со останатите имиња во кои ќе го најдете зборот алкохол како: cetyl alcohol, cetearyl alcohol, myrisyl alcohol, кои имаат сосема друга формула и функција во самиот производ: - myrisyl alcohol: има омекнувачко/смирувачко дејство - cetyl alcohol и cetearyl alcohol: се еден вид на масен восок со омекнувачко дејство - benzyl alcohol: алерген од парфемите (конзерванс или солвент) - stearyl alcohol: има омекнувачко/смирувачко дејство Еве подетално прочитај овде http://biodevojka.blogspot.com/2016/01/blog-post_20.html
СОСТОЈКИ (INCI): AQUA, ALCOHOL, ROSA DAMASCENA (ROSA) FLOWER WATER, GLYCERIN, RIBES NIGRUM (BLACK CURRANT) FRUIT EXTRACT, BETAINE, SODIUM PCA, HYDROLYSED GLYCOSAMINOGLYCANS, PROPANEDIOL, SALICYLIC ACID, AROMA, RHAMNOSE, GLUCOSE, GLUCURONIC ACID. @Biodevojka Што мислиш за алкохолот овде?
Девојки ве молам за мислење, го користев тоникот со салицилна киселина на моса и без да забележам поминале 6 месеци од отварањето случајно видов преска. Дали може нешто да ми се случи на лицето?
Овде е на доста висока позиција. Ако претпоставиме дека глицеринот е застапен околу 4 проценти значи дека алкохолот е од 7 па нагоре...Е сега доколку е под 7 поссто не е страшно, ама над да затоа што е агресивен за кожата. Процентот не може да ти го потврдам со сигурност, треба да видиш ти самата дали и колку се чувтсвува
Овој спреј за нега на лице како тоник ли е? Имам ваква мицерална на Лавера, но овде не најдов да пишува дека е и ова мицеларна.
Знам дека во лето кога лицето е по мрсно во Т зона е одличен, но во зима кога кожата не се мрси толку и е посува дали може да ми ја пресуши?
Најдобро да го комбинираш со хидратантен крем. Од истата оваа линија има крем-гел шо мене многу ми одговараше, а имам мрсна кожа, тој не содржи масла. Исто така, зелената крема од конопка е многу добра или крем гелот од лавера.
Веќе имам гел од Ла Рош, а крема користам на Еуцирин. Засега не ги менувам, за тоникот ми е да не ми ја суши. Е сега не знам дали овој или тој од боровинка? Дали го има тој во ДМ?
Епа штом имаш крема, а Т зоната ти е мрсна нема да имаш проблем, нанесувај го само таму каде шо ти се мрси кожата. За мрсна кожа јас овој зелениот би ти го препорачал. Не знам искрено дали го има тој од боровинка во дм, ама сигурно го има во Белина.