Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лошите навики на нашиот народ

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Tanjamm, 7 јануари 2018.

1. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    48.656
    Koi sme ja i ti da kazuvame sto treba nekoj da go pravi srekjen?!? Ako nejze ja pravi srekjna rabotata sto ja ima i platata sto ja zima jas i ti ke i kazuvame dali e toa dovlno za srekja ili treba nesto povekje. Seriozna li si sto zboruvas?
    Do vcera kukase kako edvaj ti stigaat pari za skromen odmor i soveti za stedenje barase, sega ke se potsmevas na nekoj sto zarabotuva pomalce od tebe. Sram da ti e!
    Poraboti malce na svojata srekja namesto da se potsmevas na tugjata, zatoa sto na krajot od denot taa zena e mnogu poispolneta od tebe.

На Аргентина *, wannaBeMomma, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.435

Ама од кај знаеш дека жената од твојот случај немала здравствени проблеми?
    Со што се борела, што преживеала па до тогаш не можела да се вработи?
    У фамилија ти е па да знаеш што и како?

Ете уште еден пример.
    Брат на мој бивш партнер, 29 години, не работи, знаеш зошто?
    Затоа што мора да се грижи за неговата глувонема мајка, а татко нема.
    И? Треба да го осудиме поради тоа?

Се вработила, нашла работа макар и минималец.
    Боље икад него никад.
    Не суди за нешто што не знаеш.

И болдираново, ја исхејта женава тука и ја осудуваше.
    И плус ти велиш не се фалиш а на темава галамиш како работиш од 21 година.
    Браво за тебе, се испофали колку си работна, капа долу.

И уште нешто, не у секој град има доволно места за вработување.

Секој одлучува за себе.

На cresa-jagoda, christinnn, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    Секоја година одам на одмор, а под скромен подразбирам дека не е 10 дена, туку 5. Штедам во банка, за што збориш ти? Да не измеша нешто? Може општо сум зборела дека со овие плати македонски нема луксузи.

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    Да, од фамилија е.

5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.435
    Не знам како да ти објаснам веќе дека не е у ред да зборуваш и осудуваш други ама ти си знаеш.

На cresa-jagoda, eliesaab, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    Па не е ок да ме осудуваш и ти мене, па еве зошто го правиш тоа?

7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.435
    Јас ти реков не е добро тоа што го правиш.
    Па ти како сакаш.:D

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    Секако де. Не гледај што правам, гледај што ти кажувам.

9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Јас си ја ценам комоцијата и времето, нешто што со пари не се купува и затоа секаде одам со автомобил.

Прво се палам, сега да смирам страсти, нешто секс да не ти фали па такви термини само употребуваш?:wasntme:

На Аргентина *, gjoker4e, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    Се зезам цело време, немој да мислите се лутам. Не се лутам. И не знам што толку по разни теми ве погаѓаат лични примери. Не сме Геманија и не тече овде мед и млеко овде. Нема потреба од контрање. Читни, ако тис е допаѓа ок, ако не не, не мораш да се фустрираш. Ако е така и во „Снаи и свекрви“ не треба да се пишува, оти ете па може и свекрвите не треба да бидат осудени, што знам. Форум е, нема потреба од кавги. Ако кажав пример, не обесив никого.

11. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.107
    Ама ти воопшто немаш поима зошто и од кој причини жената не работела до сега, а си земаш за право да ја навредуваш и осудуваш како живеела на туѓ грб.
    И баш си ја погодила темава ко за тебе, твојов пример е баш на личност со лоши навики.

На cresa-jagoda, christinnn, Emy867 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.683
    Допаѓања:
    202.276
    @Tanjamm не знам што си толку огорчена на животот и на сите околу тебе, што единствено што те исполнува е љубомората и завидливоста спрема нечие достигнување. Смири го тој твој комплекс на супериорност, секој си го живее животот како што знае и умее. Не може да бидат сите „совршени“ како тебе.
    Па и да почнала да работи на 41 година, па и за минималец да е, супер е за неа, ако е задоволна и среќна, зошто да не се фали? Ако толку ти пречи, стави слушалки во уши и слушај музика, не слушај туѓи муабети.

На cresa-jagoda, eliesaab, ane.bella и 7 други им се допаѓа ова.
  13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.027
    Се' додека некој не ти штети на некаков начин, let him/her be. Да имаш малце поголема самосвест, туѓото самофалење нема да допира до тебе на никаков начин, едноставно нема да го осеќаш. Истото важи и за самобендисаноста, оговарањето, кукањето, итн. Од едно уво влегло (а можда и ниту тоа), од друго излегло.

Знаеш што е лоша навика? Тоа што комшиите до мене речиси секој ден пуштаат музика (и тоа тешка тешка шабанарија) на екстра јако, as in ги ставаат звучниците во двор и пуштаат на максимум. Навечер и преку недела знаат до полноќ и после полноќ да рокаат. На викенди да не раскажувам. Многу често прикачуваат и микрофон и крекаат. Одекнува низ цело маало. Повремено вадат и тапан и тропаат по него, од оние огромните ко за "тешкото". Е тоа ти е некултура, правење штета на сите околу и лоша навика. Истото важи и за нивното дерење. Се дерат меѓу себе, се дерат наоколу наместо да се приближат еден до друг и да разговараат. Не, не прислушкувам, залепена сум до нив, немам избор. И знаеш што друго е лоша навика? Тоа што ја паркираат колата на сред уличе пред нивниот двор, ко уличката (во која не само што не може две возила да се разминат, не можеш ни ти пеш да ја заобиколиш паркираната, до толку нема место) да е нивен личен паркинг. Па мораш да им се обраќаш да ја тргнат ако си со кола, ако не си, снаоѓај се. Ако се брзаш некаде, си ја окркал додека да се препаркираат. Е тоа е лоша навика, што луѓето се наметнуваат кај стигнат како стигнат, што мислат дека се' е нивно и можат што сакаат да прават, што мислат дека сите околу треба на нив да се адаптираат. А не некој што се фали дека се вработил у фабрика на постари години. Што е тешко на неа да и' се врати со "Баш ми е мило за тебе и со среќа!", без разлика дали го мислиш тоа или не.

На cresa-jagoda, eliesaab и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    За музика и кај мене го има. На Запад да е, ќе пријават и ќе те казнат. Мене не ми пречи, ама па мали деца, бебиња, не можат да спијат од нив. А никој не пријавува од тоа „ајј се знаеме, нема смисла, ќе се лути“.

15. Dominik

Dominik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.399
    Го оставаат ѓубрето каде што прават пикник.

Фрлаат шут кај стигнат.

Немање основна култура.

Доволно е.

На Snowflake97 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.486
    Допаѓања:
    127.313
    И?
    Пак,не можеш да знаеш сè што ѝ се случува.Па,и да живеете заедно,не можеш да знаеш што ѝ се врти во глава 24/7 и дали има/ла некаква мака.
    Не е секој што живее на туѓ грб мрзлив.Анксиозност,депресија,панични нападии,фобии и остало.
    Може да има многу причини што не се видливи на површина.
    И што ако му се фалела на докторот?
    Ако му смета,ќе ѝ каже.А,може не му смета.
    Ама,таа не му штети со тоа.
    Ту,ту,среќа да не смее да сподели. :rofl:
    Успех си е успех без разлика на годините.

На cresa-jagoda, Осе и bicycle им се допаѓа ова.
  17. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.231
    Може ли некој да ми објасни што е поентата со плукање на улица?
    Се сомневам дека тоа постои како навика и во други земји... одвратно :worried:

На cresa-jagoda, Осе, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    Ок, ок, аман, не ми репицирајте веќе. Може од икс причини да не работи човек, но јас нема да советувам никого да чека до 41 година и да работи за минималец. Сурово звучи, ама минималецот е премал за живот. Недоволен за поединец. Минималец за мене не е успех, посебно ако ти требаат над 34.000 денари за основно за семејство, нека простат сите кои мислат поинаку.

19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.486
    Допаѓања:
    127.313
    Форум е,ќе те цитираме.Ако нејќеш да те цитираат,ја имаш СДК без цитирање.
    Успех е затоа што сепак нашла работа.Дали ѝ е доволен минималецот или не,нејзино си е.
    Ти не треба да ја ругаш.

На cresa-jagoda, eliesaab, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  20. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    48.656
    Za 5 dena uopste ne stanuvam od foteljava kuferot da go izvadam od plakar. Osobeno za podalecna destinacija a za Grcka ic muabet ne praam. Ednas 7 dena bev na odmor i rekov nikad veke volku kratko.
    Dali ova znaci deka treba ostatokot od denot treba da go pominam vo potsmevanje na tebe i tvojata neuspesnost da si obezbedis kvaliteten odmor podolg od 5 dena?
    Ama tebe te pravat srekjna 5 dena odmor mene me pravat srekjna 10 dena odmor. Zatoa srekjata e individualna.

На cresa-jagoda, arabella_, Someday и 6 други им се допаѓа ова.