Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лошите навики на нашиот народ

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Tanjamm, 7 јануари 2018.

1. La_Luna

La_Luna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    50
    Јас мислам дека само македонците имаат отворено тема на форум во која ги истакнуваат лошите навики на сопствениот народ.
    Значи луѓе кој ви е проблемот, во секоја држава има секакви луѓе ај опрајте се веќе...

На hermosa, LadyMau и FarawaYz им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.740
    Допаѓања:
    80.110
    Не се лоши навики, ова веќе дијагноза е.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    5.852
    Зошто гледаш лошо на отворање на вакви теми?
    Не е ова тема за секс па да биде табу тема...
    Убаво е да се види размислувањето, во случајов на членовите тука, во врска со оваа тема/мислење.
    А дека сме народ со лоши навики, сме.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    Кај нас се ретки луѓето кои се успешни професионално и чисти како солза. Тие се навистина ретки. Е за нив кога немаат да им најдат мана во кариерата, тогаш ги деградираат приватно.

На Summerbaby, Billy Idol, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    13.593
    @Tanjamm да си жива и здрава за муабетот.

6. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Па и за студентите што положуваат со високи оценки со сопствен труд, или ги судат дека препишувале или (за студентките, меѓу кои и јас) дека имале секс со професори (што можеби биле и принудени на тоа). Сега не дека нема такви, ама зошто сите во ист кош да се ставаат?

На Emotional123 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    Правевме муабет за еден човек уметник, имам пишано дека се занимавам со една уметност, ајде да не откривам која. И за човек кој изгради меѓународна кариера, скромен, фин, културен, почнувам да го фалам. Тука две колешки ме напаѓаат веднаш, демек не било така, тој имал врски. Како тоа имал врски? Дури и на други континенти може со врски да се пробие и да направи кариера?Секаде така функционира како кај нас? Нормално дека не. Таму си има критериуми и се цени квалитет. Кога немаа што да кажат веќе, една од жените вели „Абе што му вреди, сам е како пес“. Тој е разведен човек, си има син. Види го муабетот, демек успешен ама не му вреди. Жената која тоа го кажа е исто така разведена и има син, само што не е успешна. Дали таа за себе мисли дека е сама како кучка? Грдо.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  8. La_Luna

La_Luna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    50
    Баш за секс е подобро да се отвори тема одколку за ваква глупост... Образложив зошто отварање на вакви теми е без поента... Затоа што во секоја држава има секакви луѓе. Нема поента да го обвинувате македонскиот народ за сопствените фрустрации од секојдневниот живот. Како што кажав во вчерашниот коментар кој е избришан: нејлесно е да се бара дежурен кривец, може за промена сите да се запрашаат дали грешката лежи во нив...
    Најдобро ќе можете да видите дали е до вас ако се интегрирате во друго општество кое го рачунате за подобро и понапредно од македонското. Ако после некое време приметите дека и таму не ве третираат како што посакувате, ќе си знаете дека е до вас.

На Bratot му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    13.593
    Буквално опиша еден типичен менталитет. Такви сме.

10. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Кога си даваат право да прашуваат за приватниот живот особено луѓето во работен однос.

На Amellie13, hermosa, Mantub и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    Мислиш колеги и газди кога прашуваат за приватни работи или општо?

12. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    да тоа мислам, кога прашуваат работи за приватен живот детали што не ја засегаат работата.

13. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    Self-righteous, narrow-mindedly moralistic
    Млади лица како теткици, знаат што е најдобро за сечиј живот, мешање на норма.
    Немање разбирање.
    Гласање за партии кои буквално одземаа човечки животи со транзицијата..2020 плачење и шок зошто се продадени апстрактните идеи на македонизмот.
    Не го сакам овој народ како група воопшто и не ми е жал што е во фаза на распуштање.Секој според заслугата.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    16.138
    Ни пак овој народ ги сака(л) некогаш ваквите како тебе.
    Така да :handshake:

15. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.791
    Допаѓања:
    16.583
    НЕ, не се сложувам со ова, народ со по крш менталитет од овој на друго место на планетава земја не се наоѓа.

16. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    16.138
    Да, баш така, буквално се бара дежурен кривец во се и сешто само во самите себе не.

На La_Luna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    Да, многу лошо е тоа. Мене ме прашувале со кој живеам, кој со каков работен статус е, дали имам некоја дополнителна работа, дали од моето хоби земам пари, дали имам дечко. Еднаш оддалеку реков дека не сакам на некои теми на коментираме, затоа што не сме пријатели, и малку се присобраа. Не верувам дека некој газда во Германија, Франција ќе прашува вакви работи. Премногу е тоа чепкање во лични работи, и да уникатни сме по вакви навики. Газди кои коментираат брачен статус и начин на облекување на вработени, а при тоа самите тие држат работници непријавени и со тоа се криминалци, изигруваат закон. Не се способни да покачат плати, ама колку пати сум чула грди муабети за колеги, ууффф. Да каже газда дека колегата смрди, да каже дека колега 10 години го гледа во исти алишта, да ти држи предавања газда како да си купиш стан, ужас.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.789
    Јас имам негативно искуство и кога има кажувам дека се работи за приватност. Као увреџени... многу не професеионално.

19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.241
    Допаѓања:
    13.044
    Точно. Јас газдата не би го прашала за врски, сопруга, деца, мајка, татко, па зошто тој мене мора да ме испрашува? Затоа што е газда? Важно ми е да ме плаќа и да има коректен однос. За плаќање плаќа, а самото тоа потпрашување кажува дека не е професионален.

На Summerbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyMau

LadyMau Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    137
    најлоша = пикање на носот во туѓите работи.