Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лузни, флеки, изгореници

Дискусија во 'Лице' започната од Elence93, 6 ноември 2010.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Damki

А, да не се тоа егземи ?? :?:

Мој совет ти е правец на дерматолог... што да ти кажам кога не можам да видам како изгледаат... некои бабини лекови и рецепти не знам... а и не се става сешто кога не знаеш што е... затоа, тетката докторка се знае ;)

2. Ebru

Ebru Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0

Не се којзнае колку големи, малечки се, ама некогаш од сонцето или ако сум испотена многу се познаваат.Инаку фала на советот :*

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.967
    Допаѓања:
    81.300
    Damki

А да не се тоа пеги ??

4. Ebru

Ebru Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Не, не се пеги, туку дамки се, малечки.

5. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    и јас имам такви како што те прашав да не се такви и твоите.И еве сега мајка ми ја прашав,и таа ми кажа да ставам од нејзината крема,ја користи уште како девојка од 18 год Лала крема за лице.Таа била за флеки и пеѓи.И не воопшто скапа околу 100 денари е.

6. Ebru

Ebru Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    абе пробав со лала кремот но мене па и кожата ми е мрсна и од тоа ми се мрси па брукички ми излеваат . леле стварно незнам што да правам. нема излез .. :worried:

7. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    :worried: :worried: епа не знам мене тоа ми кажаа и ти пишав.Мене ми одговара првин коа ке ставам како да не сум ставила крема,но после 1 час лицето ми е многу меко ми мазно

8. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    помага? :?:

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Имам неколку флеки од акни на лицето ама за среќа не се забележуваат многу... ама затоа на грбот имам многу кафеави флеки. Има некој искуство со ова?

10. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    А лимонот помага ли при чистење на флеките на лицето? :?:

11. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Имав на ногата изгореница кога бев помала огромна флека, но мачкав постојано со една маст и со тек на време месец-два редовно мачкање среќа помина.

12. vesna774

vesna774 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, после породување ми се појавија некои флеки на лицето ( претходно имав чисто лице), нова сум на форумов и сакам да ми дадете некој совет.

13. ni-na

ni-na Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Како до чисто лице?

дај бе женски кажете некој природен начин за отстранување на флеки и пеги?имам многу осетлива кожа,еднаш да излезам на сонце и веднаш си заработувам по една пега

14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Како до чисто лице?

и јас тоа го барам или некоја ефикасна крема ја користам од докторс ама џабе девојко не помага кажувајте некој друг лек за пеги ги мразам :@

15. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Јас само еднаш пробав со лимон, и од тогаш никогаш повеќе.
    Кај што се намачкав ми се појавија дупчиња, ко ранички, и сега е побетер.

16. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    А да пробаш со Леа кремови против пеги и флеки? Мајка ми користеше, има резултат. Ги има во сите аптеки. И ако не ти делува тоа, ако имаш пријател/ка што работи во аптека побарај да ти направат крем за таа проблематика. Мислам дека треба да знаат, а и тоа нешто помага. Поздрав :)

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    И мајка ми ми кажа дека има од Леа таква крема, не бев сигурна дека ќе помогне нешто, ама штом има резултат, дефинитивно ќе пробам. А јас имам еден друг (за мене многу загрижубачки) проблем. Откако ќе стискам, ќе исчистам, во кожата има дупка. Сега, некои сами од себе ќе се излечат, од некои имам лузни. Па и флеки, не можам да се погледнам, и да ми се исчисти лицето, пак морам да користам течна пудра, да ги прикријам лузните и флеќите. Ама да видам прво со Леа.

18. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Пробај со кремичките од lala побарај во аптека тие се за пеги за флеки има дневна и ноќна мене ми помогнаа

19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Каде ја земаш Лала кремата? Јас порано ја користев ама сега неможам да ја најдам.

Јас нема што не сум користела од Мустела за флеки, Неострата, Докторс, една бугарска незнам како се викаше па нарачував некои од странство... и ништо не помогна.
    Малку и ми здодеа да се нон стоп мачкам бидејќи за да има некој си ефект треба ефективно да се мачка 6-12 месеци така ми рече еден дерматолог.
    А еден билкар ми кажа да направам густ чај од 1 китка свеж магданос и да се премачувам 2-3 пати во текот на ден едно 10 дена па да видам резултати. Искрено, се уште немам пробано али еве планирам :D , па пробајте и вие.

20. Bethany

Bethany Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Хејјјјј феминки.. :D јас имам едно црвенче на носов, и никако да ми помини еве 2 години. со ништо не го мачкам, како ф'ска ми е и ептен се познава, многу е црвено. Што да правам? Мислам дека е испукан капилар, ама не сум сигурна, немам појдено на дерматолог. :?: Дали некој знае што би можело да биди и како да го отстранам оти многу ми смета? Heeeelpp Фала Виии