Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Лузни, флеки, изгореници

Дискусија во 'Лице' започната од Elence93, 6 ноември 2010.

1. causevsku777

causevsku777 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    12
    здр...пред некој ден се исончав многу и изгорев на сонцето и сега се ми помина но кожата почна да ми се лупи и на тие места сум побела да не знае некој, некаков лек? :)

2. Greenny

Greenny Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    39
    Ме интересира дали некој има искуство со ласерски третмани за флеки на лицето кај Др-Анчевски?

3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    пробав со Контатубекс да се мачкам за да избледеат лузните кои ги имам(фармацефтка ми препорача) ама гледам дека не помага, а користам и Еуцерин анти-еиџ спф 30 плус УВА за заштита на козата, ама гледам дека фајде нема, па да ми се потроси кремата и тестерите од Еуцеринпланирам да си отидам на еден преглед кај дерматолог

4. betelu

betelu Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Контатубекс треба да го користиш минимум три месеци.

5. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285
    Имам белези на ногата и една лузна веке две години после сообракајка,имав огреботини и некои белези од падот но изчезнаа некои а тие на ногата си стојат не дека ми сметаат не се којзнае колку големи но сепак би било поубаво да ги немам,дали знае некоја како да ги отстранам зосто сепак поминаа две години и веке се зараснати има или нема санси? благодарам

6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    да контатубексот треба да се користи 2 до 3 месеци за да има резултати
    мора да се потрошат 2 до 3 креми па од едно никогаш ништо не бидва така?

7. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    Женски, ми треба некој '' домашен ''лек за изгореници од сонце.
    образите ми се вжарени како лути пиперчиња :D
    што знаете кажувајте, неможам да испаднам до надвор од срам :|

8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Изгореници од сонце

Стави јогурт или кисело млеко, тоа ја апсорбира топлината знам.
    Пробај, мене со тоа порано како дете кога ќе изгорев мајка ми ме мачкаше :lol:

9. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Знам дека побара домашен лек,но јас би ти препорачала крема Јекодерм,одлична е за изгореници од сонце.поззз

10. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    само што гадно мириса на некое си расипано масло од риба ама не си свесна колку гадно е сеа домашен лек знам дека збореа помагало да се намачкаш кисело млеко или јогурт ( не сум пробала ) додека пак во убавина и здравје го прочитав следново
    1. иситнете овесни снегулки, исушена камилица и зелен чај ( антиоксидантно дејство) најверојатно можеш да истуриш филтер кесичка
    2. иситнетата смеса ставете ја во чинија прелијте ја со малку топла вода и направете погуста паста
    3. Со оваа паста намачкајте памучна газа
    4. газата врзете ја во вреќичка
    5. вреќичката нежно притиснете ја на загрозеното место или спуштете ја во купка со млака вода

( немам до сега вакво искуство и не можам да ти кажам што помага највеќе но сепак се надевам дека помогнав )

11. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    117
    обиди се со ласерски третман

12. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285
    Па размислував и на таа варијанта но незнам како се цените изгледа само на тој начин ке ги отстранам во странство се многу скапи ваквите третмани да не знае некоја колку се кај нас во мк цените?

13. femina91

femina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    Дали знаете нешто за лузни од акни ?? некој крем, лосион или што било што ке ми помогни..

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Имам поприлично голема лузна од исеченица од пред еден месец, дали е касно да почнам да се мачкам со контратубекс?

Колку пари е кремата и дали се купува со рецепт или може онака?

15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Мене ми ја даде сестра ми, може и без рецепт са се купи, знам само дека била така малце поскапичка, не ја знам цената. Ама не ми помогна, може мојава лузна е поголема од твојата :?: , плус и шиена сум, имав три конца, џабе мачкање, пак се познава. :(

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Јас имам на раката и над веѓата пробај со пудра ама лузна тешко дека се покрива. Рекламираат на топ шоп една пудра што покрива се и флеки и пеги и бенки но дали тоа помага не знам немам користено :)

На Vikisara му/ѝ се допаѓа ова.
  17. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    Контратубекс кога ја купував беше околу 550 ден.И јас ја користев околу 3 ипол месеци, но немаше сеуште видливи резултати,па престанав да ја користам.Мене ми беше и раширена операцијата, а и на незгодно место е.А за со ласерско отстранување ако знае некој нека напише.

18. babyblue

babyblue Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    12
    Вака во 24 часа здравје она списанието што следува со Вест во понеделник има скоро секогаш една страна со производи од Зегин што се со попуст.Во минатиот број баш сега видов има медицинска крема за отстранување на секаков вид лузни стари десет дена или 1о години( вака пишува а колку е точно нз). Кремата се вика Scar Zone и има 10 % попуст и кошта 865 ден. со попустот. Колку што можам да видам пишува дека ги омекнувa, измазнува и минимизира лузните било да се од операција, повреда, изгореница, акни и стрии и исто пишува загарантирани резултати :?:
    Видете на гугл reviews или па консултирајте се со некој дерматолог..

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Да и јас ја забележав оваа крема Scar Zone и се мислам помеѓу неа и Контратубекс?
    Пред 3 недели се изгорев од восок на раката и доста длабока ми беше изгореницата, еве дури сега почнува да се затвора, и сигурно ќе ми остане белег.

20. Aleksandra-90

Aleksandra-90 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    213
    Девојки денес почнав да ја користам ЛАЛА кремата и дневна и ноќна и сакам да ми кажете колку пати на ден се користи дневната крема? И за колку време има видливи резултати?
    Ви благодарам однапред :)