Лузни, флеки, изгореници

Дискусија во 'Лице' започната од Elence93, 6 ноември 2010.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    И јас си имав изгореница од врело кафе ми падна на нога, па ја мачкав со мелем, имав и флека ми стоеше одреден период и исчезна.

2. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Јас имам на очниот капак и на челото веднач под косата лузни
    не од друго од што сум била многу мирна
    но мене не ми смета ги покривам така со пудра и не се познааваат толку :rofl:

3. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.342
    Допаѓања:
    5.891
    Слушнал некој за смрдливата маст од невен? Мене ми ја препорачаа, поточно веќе и ја имам дома, па некое искуство?

4. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Ќе ја пробам кремава од операцијата ми останаа лузни.... сакам да ги немам :(

5. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.342
    Допаѓања:
    5.891
    Се цитирам за да кажам дека гледам некои резултати од маста. Не ја користам често, до сега дали имам ставено 5/6 пати, но гледам дека почнала операцијата да ми избледува. ^_^
    Сега ми донесоа и лосион и маст за мачкање, па и од тоа и од тоа ќе се мачкам и се надевам дека за брзо време ќе ја снема.

6. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    564
    Ја има користено некој кремава scar zone ?

7. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Probaj so Melascreen krem od Avene... toj go koristev za temni damki od mozolcinja i pigmentacija medju gradite... go ima vo aptekite i e okolu 1500 do 2000 denari, ama dosta pomaga... go koristev mesec dena i mi pomogna.... a za aknite moze da ti pomogne i Pnteksol vo sprej

[mod-kirilica:3c0hkyvw][/mod-kirilica:3c0hkyvw]

8. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    343
    Знаете ли колку чини хемиски пилинг за флеки од акни? :) Би ви го препорачала ова, за цената не сум многу информирана ама една пријателка на мајка ми имаше лузни и флеки на лицето како кратери и беа и со два третмана лицето и е одлично.

На lejlamkd му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lejlamkd

lejlamkd Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2

SlatkichKa123 во која ординација ги правела третманите пријателката на твојата мајка , си патам и јас од иста мака , те молам на брз одговор , и поконкретно за каков хемиски пилинг станува збор , некои мислат дека хемискиот е ист што и пилинг со овошни киселини , што благе везе нема .. ако сакаш пиши тука или во приватна порака , и за цената не е лошо да не информираш , Поздрав :*

10. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903
    Јас имав изгореница на раката,и ми помина со мачкање на Кантарионово Масло :) Сега воопшто не ми се познава.

11. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    Луѓе давајте совети за изгореници. Какви облози да ставам? Вчера бев на базент и изгорев и покрај тоа што ставав млеко за сончање. Имам многу чувствителна кожа и бела сум ептен! :D

12. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Облога со кисело млеко, или обично млеко со коцки мраз.
    Јас на изгореница од пегла имам ставано мед и ми помогнало.
    Јаболковиот оцет исто така помага.
    Еве тука повеќе информации: http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 1%86%D0%B5

На Steff.Unique му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јас пак имам некакви си дамки околу устата, некогаш ми се поизразени некогаш не. Со пудра се прикриваат но би сакала да знам како може да исчезнат. Бојата им е кафеавкаста некои се поголеми некои помали. Инаку сум со потемен тен. Се си мислам дека ми е од акни, но не знам точно. Да ми препорачате нешто за флекиве/дамкиве, природно?

14. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Девојки на депилација ми падна восок на ногава, малце, ама ме изгоре малце, ме печеше и сега ми се направи како плик и внатре има водичка (или шо и да е) и така ми е подуенко малце. Шо да го мачкам, оти сум на одмор, а не сакам да го стистам да истече да не ми остане лузна, ама па незнам вака до кога ке ми стои. Го мачкам тука со здраве и кантарион, ако знаете нешто кажете да се намачкам да ми помине побрзо. Фала

15. risto...cado

risto...cado Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    Каде мозам да ја најдам таа смрдлива маст од невен?

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Денеска си купив еден шампон-Реконазол...тој е за првут-медицински е.
    Како и да е на упатството пишуваше дека се користи и за дамки
    односно од сонцето и нели кај некого по телото остануваат дамки
    и се мачка изглеа со овоа и така...
    Така да прашајте си во аптека бидејќи таму се купува..
    А искрено...многу е добар...бидејќи уствари лек е :)

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    за изгореници од сонце еве ви еден лек мене ми помогна пробајте и вие
    во едно тенгере ставете поладна вода и истурете сода бикербона во него една кесичка и мачкај те се со смесата нон стоп на изгорените места околу пола саат или саат време после тоа изтуширајте се со млака накај ладна вода и ке ви помине жестината

18. risto...cado

risto...cado Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    Каде мозам да ја најдам смрдливата маст од невен?

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Jас имам 2 лузни на фацата и тоа :lol: Hикогаш и не сум им се замарала. Eдната ми е под брадата, голема и бела, никогаш ја немам допрено брадата, зашто многу се осеќа, и ме ежи.
    Hе се гледа, затоа што кажав дека е под брадата, имав паднато врз камен од височина како мала и цела брада ми се отвори :x
    другата ми е до окото, големка е, не е бела туку како дупка, исто од кога бев мала, многу скокав, и паднав на ивицата на масата, и ми се отвори кожата таму, среќа без око што не сум останала.
    HE сум размислувала нит за лек, нит како да ги снема, не ми се комплекс, и не им се замарам ни најмалку, така да тоа е што е жени, некој има стрии, некој лузни, ама како и да е, не гледам причина зашто да им се замарате :)

20. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Цела се исфлекав на рацете од сончањето, ама сеа ми се средува. Иначе лузни имам 100 од моето куче кое веќе не е мое, партал ме напраи :D

Не сум здрава, денес се наопаку читам, прочитав луксузни флеки, изгореници и си викам, како бе луксузни :^) :rofl: :rofl: :rofl: