Што би помогнало за флеки? Прашувам за мајка ми, не такви флеки од бубулици, туку нејзе од сонцето и испаѓаат. Сега ќе одиме на одмор, па сака да си купи некоја крема за заштита, па ако може и да исчезнат..
Нека земе крема со фактор 50, Еуцерин е една од подобрите, за да спреци појава на нови флеки, а за нивно отстранување нека се консултира со дерматолог за соодветна терапија или третман зашто тешко дека некоја крема ќе и помогне. Може да проба со Even Brighter на Еуцерин таа е за флеки. поздрав
Сестра ми и татко ми имаат таков проблем и скоро секогаш им излегуваат но потоа се мачкаат со канестен и исчезнуваат.
Незнаев каде да прашам па еве тука...јас имам проблем...ми излегува нешто на телото од време на време...некои црвени точки еве еден пример...Седам и нешто работам и одеднаш ме чеша нешто и јас се чешам и ми излегуваат тие црвени точки,најчесто ми излегува во пределот на градте,стомакот,мишките....помош?
е ајде де сега сто да ставам бев на дерматолог ми преписа нео страта користев две тубицки и нисто целото лице ми е со темни флеки како мало дете сум извалкана дури и од пудра кока ке ставам мислам дека усте повејке се истакнуваат
kako da go sredam liceto od soncevo, celoto mie so temni sar Како да го средам лицето од сонцево, целото ми е со темни флеки
Микродермоабразија Денес во аптека купив некој крем CICATRIX за лузни, дали некој е запознаен со овој производ?
Контрактубекс ја имам користено, помага но не во голема мера, јас се мачкав но премногу ме чешаше и не можев да ја поднесам, за не толку длабоки лузни добра е.
Пеги девојки дали некој знае некоја крема за избелување на темни флеки од сонце ги имам повеке по лицето мн се изразени ми идат на живци многу се ве молам за помош фала ви
Јас имам лузна од 5 години кога имав. Точно под десната града.Но кога ќе бидам по купачи не се осеќа.
И јас имам неколку флеки на лицето од мозолчиња. Има ли некаков начин да ги отстранам? По можност некој домашен лек, на природна база.
Да пробате ласерски третман за лузни помага, прашајте кај дерматолог, исто така и контратубекс препорачувам.
Вчера си ги издепилирав надусниците со ленти, ама си ја оштетив кожата и сега ми е црвена и како испукана, како да ми се лупи ама не ми се лупи. Утре сум на забава, а во сабота на свршок. Ве молам кажете нешто да го мачкам, да му ставам само нека помине, неможам ваква да одам како мексиканец сум