Луѓе изгорев на бутот и кај деколтето. Се лупам и од коа ќе се излупам кожата ми е благо црвена. Кај бутот ми е многу потемно од тенот. Дали ќе ми остане такво, како флека или ќе ми помине? И со што да се мачкам за да ми помине побрзо?
Moeto iskustvo so dermatolog Dr. Natalija Jordanova Traeski (Skin solution) e mnogu loso, ne bi vi preporacala da odite otidov so normalna-do mrska koza i imav samo malku mitiseri na jabolcicite, dva pati go "cistese" i me unakaza za do vek, crveniloto ne porestana 5 meseci do sega, mi dade skapi kremi i voopsto ne pomognaa i toa e se od nea i od mene. Sega maka macam i ne znam veke sto da pravam. Liceto mi e katastrofa i sega mi izleguvaat ogromni bubuljici i na mesta kade nikogas nemav, posle niv ostanuvaat ogromni luzni, nikogas gi nemav i tie, i posle etmanot ostana ogromno crvenilo. Odmor zemav od rabota, pa sega videte dali ke odite na kosmeticar ili dermatolog koi samo parite sakaat da vi gi zemat. Prethodno go cistev so Dermogal i toa bese se, sega nistho ne pomaga..ama bas nisto. pozz
Гледам дека го имаш препорачано алое фрст,па сакав да те прашам дали можеби знаеш нешто повеќе за производите од Forever Living Products? Јас го порачав Алое Прполис Кремот и Алое Фрст за црвенила и флеки од акни.По другите форуми на нет многу читав дека помагало па доколку имаш некоја информација да ми кажеш Поздрав
Devojki pomagajteee!! neodamna bev na plaza vo pretor koga se vrativ na liceto mi se napravi edna damka na liceto otidov na lekar mi kazaa deka bilo izgorenica od zeskoto sonce i od necistata voda mi dadoja ampuli ama ne mi pomognaja zedov i mast edna no ni taa ne mi pomaga ve molamm kazete dali znaete nesto so mozi da mi pomozi ?????
http://www.celltone.co.za/products-2/celltone-gel/ дали некоја го има користено нека сподели искуство
Feminki , da ve prasam nesto . Mm koga se rodil imal cisto lice , no po edna godina mu se pojavil specificen beleg na desna strana na liceto vo predelot pod okoto . Belegot ima forma na grozje , i cel e kako sitni bubulici spoeni edna so druga . Kozata mu e normalna , se pojavuvaat crnki i se toa . Bil na site kozni doktori i vo Tetovo i vo Skopje , no mu e kazano deka treba da se izgori belegot so kiselina i deka drug nacin za da se otstrani nema . E sega , mene ne mi smeta belegot , no toj se zali deka mu smeta koga gleda nadole . Dali nekoja slucajno znae nesto so sto moze da se otstrani ili barem namali belegot , ama da ne e so gorenje so kiselina ? Fala odnapred
За да не ми остане флека од мозолче, користам Здраве крема. Бугарска е, ја има скоро во секој маркет, доста ефтина. За сончање, ги препорачувам Ombia, француски бренд, го има во Зегин. Претходните години, користев Black up и цело време горев. Ми беше чудно, бидејќи имам потемна кожа. Минатата година решив да ги пробам Ombia - млекото за сончање (заштитен фактор 20) и маслото за сончање (заштитен фактор 30). А после сончање ја употребувам бебешката крема на Бекутан. Мислам дека се околу 200-300 денари.
Здраво феминки Неодамна ми се направија ситни лузни на образите. Дали некој од вас има искуство од третманите на Alter Ego во Скопје? Ви благодарам однапред
Девојки ми се истури врела вода на ногата пред 3-4 дена, кожата ми се залепи за тренерките така што на 2цм од изгореницата е излупена кожата, останатото е изгорена кафеава кожа со по некој меур. Ако ја земам контратубекс дали да почнам сега да ја користам или да почекам да зарасне малку?
Не бев на лекар, можеби требаше да отидам бидејќи не е баш мала и површинска изгореница. Ставам кантарион и некоја природна крема со невен, другарка ми ја даде и ми кажа дека е многу ефикасна. Тебе ти помага таа што ја користиш?
Летото бев на одмор Грција. По 20 мин. на плажа почна да ми се нафрлува телото со црвени куркчиња, по некое време цело чело и образите ми поцрвенаја имав огромни болки, веднаш тргнав за МК и отидов на болница Битола, ме маткаја со огромни болки 3 дена, секоја докторка ми викаше различно, на крај добив коментар од докторката "НЕ СЕ НАДЕВАЈ ДЕКА ФЛЕКИТЕ КЕ ТИ ПОМИНАТ, КЕ ТИ ОСТАНАТ ЗАСЕКОГАШ", шок ме мана. Веднаш заминав Скопје во болницата 8ми Септември, лежев 1 недела но благодарение на најдобрата докторка Др Весна Трајкова се излечив, флеката многу ретко ми се појавува, и по 15-20 мин се губи.
Дали некој имал слично искуство да ми даде совет ,имам алергија и кога ќе изедам нешто што не треба се исфрлам ама многу ме чеша и се испочешав се испокорнав по кожата и сега имам како темни дамки на одредени места ,некоја крема нешто ? некој со слично искуство ?