Сакам луто,ама не она енормно луто,така некоја средина колку да ми биде попикантно и повкусно јадењето.
Колешка на мајка ми место чипс или соленки си грицка лути пиперчиња. Сакам, ама не можам да ја разберам. Претходно не јадев, а сега и јадам, и не јадам лута храна. За се различно. Кога јадам тандури ми се крати уживањето ако е луто, и веднаш тргам. Кога јадам бријани баш лутото прави ми е јадењето поубаво. Сакам мексиканска храна, ама ете не го поднесувам лутиот сос за начос, и иако сум огромен фан на ајвар, и една капка лут ајвар ако има на лепчето, веднаш ми се одјадува.
Има периоди кога секојдневно јадам луто,доручек,ручек,вечера име периоди кога не сум каснала со со недели... Ама во главно си сакам луто,феферони,лути пиперки печи-гмечи,лутеница,а го сакам и овој
Jadam umereno luto,kolku da mi otvori apetit.Inaku od mnogu luto posle me boli zeludnikot.Jadam feferoni,razni sosovi,pikantni ribi,lutenici so suvi piperki,bukovec stavam vo se...
Да, јадам многу.. Ајварот многу повкусен ми е лут кога е Инаку во супи, пире и други јадења секогаш ставам пипер буковка и Бибер.. Се само за да ми е полуто
Ако нема ништо луто ,јадењето не ми е слатко воопшто.Затоа секогаш,ама баш секогаш,мора да имаме дома било нешто од зимница луто или пак свежи зелени лути пиперки.
Не сум љубител на лута храна. Избегнувам да ја јадам, затоа што после тоа имам проблеми со желудникот.
Храната ако не е лута воопшто не ми е вкусна. Лутото му дава посебен вкус, абе прсти да излижеш. А ако не е лута храната, настрана секогаш се наоѓга нешто луто со кое можам да комбинирам и пак да ми биде вкусна.
Луто го забрзувало метаболизмот (пази бре) и као било добро за слабеење А мене цело време ми збореа да не сум јадел луто затоа што отварало апетит. Јас апетитот и вака и така си го имам, уствари