Луѓето лажат за висината на платите

Дискусија во 'На работното место' започната од Tanjamm, 5 септември 2017.

1. ninavila

ninavila Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    344
    Platata pripaga vo grupata ,, teska privatnost,,:)Ne prasuvam i nesakam da me prasuvaat.Opkruzena sum so sekakov tip na luge no najnepodnoslivi mi se lugeto sto samo kukaat i cekaat da te vidat malku ,, zivnat,, za da zatropaat za pojzamici.Treba da se pomogne na luge vo odredena situacija no ne i vo bilo kakva i na bilo koj.

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  2. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    643
    многу мразам кога ме прашуваат за мојата плата и платата на сопругот. Па дури и за пензиите на свекор и свекрва. Јас не знам колку зимаат што сме во иста куќа, ама ете ги интересира луѓето. Никогаш не поставувам такви прашања, не ме интересира.
    Вчера една роднина ме праша колку плата зема сопругот и и реков 1500е, па нека се чуди. Секако ја излажав.

На Tam4yy, ivani30, st-el и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.219
    Единствено ме интересира како се движи платата во мојата струка, колку на пример земаат оние кои се на исто ниво во фирмата каде работам или пак во друга соодветна фирма. Директно не прашувам никого но собирам информации со цел да направам споредба со моите примања. За да знам дали има/нема можност за да барам покачување или едноставно да ја сменам работата ако од сигурни извори дознаам дека во таа и таа фирма колегите од моја област земаат повеќе. А вака рандом луѓе како комшии или пети братучеди не ме интересираат.

На Tam4yy, eliesaab и Selena01 им се допаѓа ова.
  4. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    9.493
    Јас пак не ја кријам платата и сум задоволна од тоа.
    Тие што кријат и се жалат дека земаат малку не знам што е целта. Некој ќе им даде или ќе им земе?

Кажувам отприлика, а тоа е не дека се фалам, туку да им кажам дека сама сум успеала со многу труд и во рок од 3 години имам покачување од 300%

Тоа е и за да им дадам мотив и други да почнат да го работат истото и да земаат дупло од моментално што земаат.

И не интересира за моја позиција други колку земаат затоа што во секоја фирма е различно.
    Некаде помалку работа и притисок, а помала плата, а некаде повеќе.

5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.409
    Ова е чиста вистина доста често срекавам луѓе што се жалат, но и доста што лажат дека земаат повеќе од реалното. Зошто, немам појма. Јас ниту сакам да кажувам ниту да ми кажуваат, доволно е да знаеме колку се платени професиите, од дополнителни фалбаџии и жалачи нема потреба.