Луѓе што ги немате видено со години..

Discussion in 'Општи дискусии' started by WomanInRed, Jul 22, 2011.

1. MacaLove

MacaLove Популарен член

Сестра ми,неверојатни 8 години.А во ист град живееме.

2. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Имам роднини кои не сум ги видела со години.. Некои од нив не ги ни знам... :)

3. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Има многу луѓе што не сум ги видела подолго време.. Имав другарка што ја немав видено повеќе од 10 години а живеевме во ист град.. Бевме како сестри.. Конечно пред една година се најдовме..

4. Zoza

Zoza Истакнат член

како бе у исти град живете а не сте се виделе со години? Колку е голем тој град мајка му стара...

Он топик: со бартучед ми 16 години живее во Виена ама не си иде во Мк демек глупо му било тука,со еден другар веке 6 години живее во Америка.

5. wolf4e

wolf4e Популарен член

Hе ги имам видено братучеди од страната на татко ми,кои исто така живеат во Aвстралија ама ете никогаш не сум ги видела,и едни кои се во Tетово,сега се видов со скоро цел клас и не можам да ја опишам која радост беше :D :rofl:

6. barbiche

barbiche Истакнат член

Со мојот најверен другар, Брат, Стефф.. :)
    се пресели чоеко па се гледафме на почетоко некое време така почесто..ама еве неколку години поминаа ни трага ни глас.. :worried:

7. MacaLove

MacaLove Популарен член

Не е до градот Зоза,до нас е...

8. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Имам еден куп такви особи, роднини во Србија имам еден милион. И имам еден другар, кој што го запознав како мала. Го видов само тогаш, тие 20 дена, и од тогаш се до ден денес сме само во контакт преку смс или чат пат мсн.

9. mime87

mime87 Популарен член

:o како е можно ова жално
    луѓето кои не сум ги видела повеќе време во принцип не сакам искрено ни да ги видам
    луѓето имаат роднини за арно за лошо јас роднините исто како да ги немам и искрено ме боли таквото за некој од нив :clap:

10. julie77

julie77 Форумски идол

Прво брат ми ... ама на секои две години се гледаме освен овие две поминаа, па здравје догодина би требало. Редно ќе биде и јас да одам кај него. :)
    Друго, роднини колку ми ти сакаш расштркани по светов, другарки што во друг град се, што илјадници километри подалеку се ... Далечината е пречка да, ама и секој со свои обврски, проблеми и потреби. Луѓето се повеќе се отуѓуваат ... :worried:

11. L-a-d-y-Bug

L-a-d-y-Bug Истакнат член

Другарка која замина на студии во странство и таму остана. Освен што се немамме видено изгубивме и секаков контакт :( Исто така и некои подалечни роднини ги немам видено со години. Освен тоа, некои соученици од основно и средно ги немам видено откога завршивме.

12. figgiMK

figgiMK Популарен член

со години се немам видено со мојата поранешна комшика и секако ми беше другарка -барем јас мислев најдобра на времето ...живее во Скопје но немам никаков контакт од неа никаква електроника не користи а пораките на ФБ остануваат неодговорени а сликите кој ги има остарени ...
    со едно чудо познати со кој сум делела некогаш све што имам физички и психички

и уште куп роднини кој се по светов

13. Gioia

Gioia Популарен член

Другарка од основно замина за Америка во 8 одд.од тогаш се немаме видено! само на фејс си разменуваме по некој коментар на чет,ама вака во живо не! се зажелев некако за неа ама пуста Америка далеко е! :)

14. EleMental

EleMental Популарен член

Најдобриот другар од средно. Кога завршивме, отиде во странство и од тогаш не сме се виделе

15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Моите си ги немам видено долго време ама набрзо ке се видиме .
    Со една прва братуЧетка која бев многу блиска се скаравме пред година ипол и оттогаш се немаме видено а наскоро ке прави свадба па незнам дали да одам а пошто сум во странство и тешко дека ке можам да и идам.. а како што иде работава и во исто време свадби ке праиме :o

16. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

другарка ми што замина во Канада во 4то одд и од тогаш ја немам видено.
    другата другарка што замина за Америка исто во 4то одд
    :)

17. verica94

verica94 Истакнат член

братучед ми од нов зеланд.

18. Lux

Lux Форумски идол

Вакви луѓе во мојов живот постојат многу.
    Некои ги немам видено од мала и воопшто не се сеќавам на нив, на некои се сеќавам ама сега да ги видам нема да ги препознаам.
    Има и луѓе што ми се многу блиски, а никогаш во живот не сум ги видела и многу жалам ради тоа има кај мене и случај што цело време сум слушала за таа вујна на татко ми која никогаш не успеав да ја запознаам, а и нема повеќе дека го напушти овој свет, жално .
    Се за љубов стори е кај нас, голема фамилија, па посебно ако некој мој дедо, на баба ми брат се има два пати оженето, абе Шпанска серија најмногу одговара.
    Пред неколку дена прв пат ја видов ќерката на вујко ми на тато која патем е возрасна жена(а ја имав гледано само на слика) има мала ќеркичка од 2 годинки, се чувствував како да ги знам цел живот, а богами кога си одеа почнав да плачам без никој да ме сети, така ми беше жал, ги гледаш еднаш (времето, обврските, оддалеченоста не ви дозволувале да се гледате често), а сепак се твоја крв, убаво е чувството да се сретнеш со кого било кој го немаш видено со години, а не пак со фамилија, ептен е посебно .

19. vlubena

vlubena Истакнат член

Со 2 тетки и братучедите кои живеат во Австралија се немаме видено 3-4 год. си викам до година ќе се видиме , со едно девојче од Скопје кое беше дојдено кај мене за некој натпревар па моногу се зближивме и по 1 год ја снема како в земја да прпадна а баш сакам да ја видам пак . Со братучедами од чичко ми детето го имам само еднаш видено :( и тоа кога се роди потоа се разведија чичко ми и жена му и повеќе не ја видов а прва братучеда :( не знам имам и многу други 2 3 братучеди со кои немам никаков контакт ни пак ги гледам а во ист град живееме

20. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

баба ми ја немам видено можеби една година затоа што живее во друга држава.. сега и се јавив преку телефон да и честитам празник и се расплакав :( а и она се расплака.... многу ми недостига :(