Па да имам Роднини во Австралија, ги немам видено можеби 10тина год. имаат и дечиња кои никогаш ги немам запознаето, освен по фб Имам другарка која живее во Канада, доаѓа на секои 3 год. штотуку си отиде и пак нема да ја гледам 3 год. Една личност што многу ми значи во животов замина да живее исто во Австралија, од март го немам видено, а и долго нема да го видам. Среќа интернетов овозможува колку толку комуникација.
Другарката од основно. Помина дооолго време. Не знам ни каде е запишана на факултет. Всушност, не ни правиме муабет. Глупаво е во секој случај. Ни јас лично не можам да се сетам зошто. Дечишта.
Да, имам роднини во Австралија кои ги имам видено само еднаш во мојот живот, кога бев мала и не се ни сеќавам многу добро на нив, но сепак ми недостасуваат и сакам да ги видам. Имам и две братучетки таму кои никогаш ги немам запознаено но, се надевам дека некогаш ќе ги запознаам. Со години немам видено двајца (втори) братучеди кои не ми недостасуваат нешто посебно многу но, сакам да ги видам. Со вујко ми, кој претпоставувам дека нема ни да го видам наскоро се додека не се расчистат некои проблеми во фамилијава. Секако тука спаѓаат и неговите деца, кои се 10-15 години поголеми од мене и не ни памтам како изгледаат. Што е најинтересно, живееме во иста населба, дали има 20 минути пешачење од мојата до нивната зграда. Но тоа е што е, не ми недостасуваат, воопшто.
Вујко ми...значи човекот бог знае од кога го немам видено.Во Италија е,а летово кога бев таму немавме воопшто време да се видиме,тој на работа ние на прошетки.И таман кога требаше да се видиме оп моравме да заминеме со автобусот. А додека беше во Македонија,секоја недела организираше типот журки.Тугината пуста да остане
имам другарка во австралија си доага на 2-3год и тогаш се гледаме и братми го нема видено скоро година
Имам роднини кои ги немам видено подолго време, бидејќи се во странство. Баш се убави моментите кога ќе дојдат и кога сите заедно ќе се собереме на ручек, вечера, ќе се изнамуабетиме... ми фалат овие моменти
Постојат роднини и од страната на татко ми и од страна на мајка ми кои живеат во Србија кои никогаш не сум ги ни видела ( еден дел запознав минатото лето) , овие луѓе не ги познавам па не ми ни недостасуваат би сакала ете да ги запознаам чисто колку да ги знам. 7 години не се гледав со баба ми дедо ми и вујко ми , но оваа лето ги видов и сум среќна .
Кога бев на операција во Бугарија имаше еден дечко кој работеше како медицински брат уствари тој имаше уште само 1 испит за да биде доктор. Поминав 70 дена со него. додека мајка ми не дојде тој беше со мене, тој ме ранеше, ме облекуваше тој беше нон стоп до мене и кога дојде мајка ми беше исто цело време беше до мене му верував најмногу и само на него му дозволував да ми ја види раната да ми ја исчисти, да ме допре кога си заминував од болницата многу плачев а плачеше и тој си ветивме дека секогаш ќе бидеме во контакт но после 1 година изгубивме секаков контакт кога бев на контрола ми кажаа дека веќе станал доктор и дека е во друг град на работа... навистина ми недостига и сакам да го најдам...
Првите братучеди од Белград и Загреб. Жалосно, навистина. Најблиски роднини,а толку далечни. Ма да и роднини до второ колено не ги гледам толку често, а тука ми се во Скопје. Еднаш годишно и на свадби. Стварно многу лошо.
Јас имам роднини во Америка, и ги видов еднаш во животот...дојдоа пред 7-8 години некаде, седеа во Македонија 2 недели и си отидоа..Имам баба ( на татко ми мајка ) тетка прва братучеда...Стварно сакам да одам да ги видам, но сега имам обврски со факултетот а и имам проблеми со виза, не сакаат да ми дадат мислејки дека сите роднини ми се таму и ке останам нема да се вратам
Вујковците во србија.. Брајќа на мајками и се а едниот иде на лето само по 1 месец (доволно е ) а другиот не ни го знам.
имам двајца братучеди во америка..ги немам видено околу 12 години.. не се ни сејкавам убаво на нив.. само малце кога бев мала како си играче овој едноот со пената за бричејне,си играше со мене нај-жал ми еза нивната мајка..се само ги чека и чека а тие нема да дојдат бидејки до денес не дошле после толку слуцувајна ваму и нема да дојдат... хм таа е мајка само ги чека жал ми е за неја..
Од страната на мајка ми, роднините не ги гледам често. Години се насобрале. Првите братучеди не сум ги видела можеби 4-5 години, а некои ги немам воопшто запознаено. Некои пак се омажија и деца изродија а уште ги немам видено. Причина - долга за објаснување, ама ни блиску до тоа дека не збориме или слично. И да, сметам дека е глупаво тоа, посебно затоа што не сме далеку, а не ги одржуваме роднинските врски.
Поранешниот сосед Последен пат кога го видов беше пред да се пресели. Тогаш бевме мали деца и постојано си игравме Сега незнам ни каде живее, но мислам дека е во мојот град