Исто и јас можам да кажам Офффф... За жал со многу луѓе кои ми се драги и ми значеле нешто во животот не сум се видела со години... Роднини, другарки, пријатели, поранешни колешки од работа... Знам дека не се оправдување презафатеноста, работните и семејните обврски, немањето време... Но, за жал тоа е реалноста за сите нас - одвреме навреме со дел од тие мили луѓе успеваме само да се слушнеме на телефон, да си пратиме порака за роденден и Нова година... но НЕМАМЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ВИДИМЕ...
Долг е списокот , некој е далеку а некој е во истиот град со мене а не сме се виделе години , ами сега има поговорка ко га нема и без њега се може. Не молам никој веќе ,секој што сака знае кај да ме најде
Ехе колку ги има :') И доколку некогаш ги сретнам се делат на два дела: - плачам од среќа (some childhood friends, close family members etc) - кај те видов кај те запустив (everyone else .. о.о)
Многу луѓе ги немам видено долги години кои ми се блиски и во срцето,некогаш животот е многу тажен,денес ќе признам дека мојата прва љубов ја немам видено многу години некој што го сакав бесконечно бескрајно,и понекогаш помислувам на него еве денес помислив....
Имам роднини и од на мајка ми и од на татко ми страна со кои не сум се видел... не знам ни јас од кога, a исто така имам и роднини во Франција - на татко ми прв братучед, он го видел последен пат кога имал 10год. што значи дека јас никогаш не сум ги видел, а и немаме никаков контакт со нив... А да и кумовите не сум ги видел преку 10год... не се ни сеќавам како изгледаат.
Кога ќе кажам дека ми фалат пријатели на баба ми,може да се претпостави дека е многугодишно и старо пријателство. Посебно ми фалат Рушка и Љубиша,не сум ги видела 30 години а тогаш бевме деца Они се од Белград,телефонот што го имам не е во функиција.На фејс.покушавам,ама нема резултат,а баш сакам да ги најдам
Imam mnogu rodnini po tatko mi koi ne gi gledam cesto - stranstvo se, a i ne se bitni. Po majkami najbliskite rodnini isto se stranstvo site vo razlicni drzavi ne sum gi gledala i po 10 godini. Semejstvoto ne sum go videla 7 meseci a sigurno ke bide i nad edna godina duri si pojdam za MK da gi vidam isto i najdobrata drugarka. Bez sekoj vo zivotot se moze, sreka sega ima viber skajp mesenger pa mozi i da vidis nekoj i da zboruvas isto kako da ste zaedno, samo ne mozes da gi gusnis. Baba mu na mazot mi sekogas koga ke zboruvame i se gledame ni veli - sto cudo ke bese ova kako ovde da ste...
Пријатели. Најмногу носталгија ме фаќа кога ќе се присетам на нашето дружење што престанало и не продолжило...
Еден школски го немам видено некаде 10 години. Заедно учевме 2 години. Отиде странство, баш ме интересира како е, што прави. Едно девојче со кое бев многу блиска во градинка. И таа отиде странство. Пробав да ја најдам на фб, ама ништо. И уште една девојче, кое го запознав пред едно 12 години, баш беше фина, но и таа е во странство.