Флашираните ледени чаеви не ги обожавам, не ми се толку вкусни, а и мислам дека чајот е покорисен свеж него флаширан. За мене не е чајот чај ако е овошен, навика валгда. Леден чај обожавам, ама обично дома сама си варам. Мајка ми секогаш има билки за чај, па правам мешавина од чај од нане, мајчина душичка и планински чај. 2 литра, засладено со мед и лимот, одткако ќе се олади грч ладно, мммм нема поубаво освежување.
Мене флашираниов леден чај не ми е баш убав.. како што обожавам да кажам, засладена вода Онака некогаш дома правам и го пијам, инаку не..
Обично не пијам ради шеќер, ама овој ептен ме бендисува: Се тешам со фактот дека е дупло по некалоричен од другите.
Купен ладен чај воопшто не ми се допаѓа, премногу имат шеќер. Знам често кога сум дома да сварам чај од нане и да го изладам и така да го консумирам.
Нешто најубаво во лето имам пробано боровница лимон варијанти на лимон со хибискус и праска и само праска и тој е фаворитот
Ледениве чаеви ми се исто ко овој во кесичка што го вариш и го ставаш во фрижидер. Не гледам разлика. Јас таков си пијам само доставам лимон многу. И ете ти поекономично леден чај.
Обожавам леден чај, ама само Јана и Фузе. И нестеа кога беше. Најосвежителни ми се. Од поглед на шеќери, нормално дека вода е најубаво да се пие. И јас повеќе од една чаша чат пат не пијам.
Не го сакам и не го консумирам. Сличен ми е како обичен сок, а ни сокови не пијам. Единствено ми се допаѓа Nestea од лимон.