МПЦ бара верниците да се откажат од практикување јога

Дискусија во 'Религија' започната од Lady Phoenix, 26 јуни 2015.

1. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.386
    Звучи себично.

А и мене не може баш лесно да ме манипулира некој а никогаш ги немам отварано чакрите, други параметри се во прашање дали може некој да те изманипулира или не, обично кога не размислувам може да ме изманипулира некој затоа што поаѓам од себе, јас не калкулирам со никој и автоматски сметам дека другите не калкулираат но ако почнам да размислувам ретко кој може да ме изманипулира, нема поврзаност со никаква интуиција, туку со когниција

На KittyAgnes и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    20.539
    Колку работи МПЦ прави што се косат со христијанството, охооо. Најмалку тие треба да кажуваат и да солат памет.

На sj *O*, lovestoneddd, Mikha4 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    9.386
    Аууу бато ти да не си член во оноа сектана екскалибур или како и да и беше името.
    Нешто истиов муабет го пишуваше еден дечко таму во темата што порано имал одено.
    Со среќа нека ти е битие.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.391
    Ту има трагова од игле..и мене ми текна на Екскалибур.Јас па јас.
    Јас јассс

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    9.386
    Хаххах, па ти се бодеш сине :rofl:

Највеличенствен ЈАС којшто успеа да се пронајде и не дозволи овие од мпц да го манипулираат, зашо му е отворено третото око. :emo:

На Peanut Butter и Feminka22 им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.391
    На ДМТ се удараат тие 100%
    Не знам шо дрога друго би било

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Spro

Spro Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2022
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    хахах... абе само кажувам дека треба сами да си се почитувате незнам кај згрешив

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.391
    :drunk: Ме збуна :~:

9. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.975
    Подобро би било МПЦ да си ја гледа својата работа и да не дава глупи и неиздржани совети.

На lovestoneddd и Mikha4 им се допаѓа ова.
  10. Spro

Spro Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2022
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    А извини не ли си свесна дека едно венчање чини 6000ден
    еден погреб чини мислам дека 4000ден
    Незнам дали си информирана дека најубавите места во државата кај што во моментов се градат облакодери се на МПЦ. Почнаа и со Трговија со градежно земјиште
    свесна ли си дека една просечна плата на еден владика е 5бона

има уште да пичувам...
    Јас верувам во господ не сум неверники, верата е нешто што последно ке го изгубам, за тоа никогаш не сум бил во дилема ноооооо, ова што се случува некни владика искочи и почна и за политички партии да збори па дај бре молим те

На lovestoneddd, Осе и Mikha4 им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.391
    Епа добро брат, еве ти како мислиш они да зимаат пари не сфаќам?
    Иди читни во темана за родендени за деца, по 4000-5000 даваат на балони и украси.И тоа и тоа е многу.Ствар на ќејф и можење е.Ако иам ќејф и можам да се венчам во црква/да нарачувам балони секакви, ќе го напраам тоа.Си ја пружаш ногата колку шо е долга чергата.
    А Црквата и Христијанство не е исто, и кај нас МПЦ почна ко сите други да праи шо сака
    А он може да збори за политика колку сака, и џабе е пошо сме секуларна држава

На Snowflake97 и Anah им се допаѓа ова.
  12. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    9.386
    Не е ДМТ, нели кажуваше таму членот цело време ги терале да пијат некој чаеви, којзнае што им ставаат.

Ако веруваш во Господ ко што викаш, не може твоето ЈАС да го ставаш толку високо.
    Затоа што Бог од нас бара да сме приземни и верата да не води кроз животот, а не ЈАС.

За МПЦ не сакам да коментирам, и реалноста е таа како што ја кажа, поточно за поповите.
    А црквата како црква без разлика сепак е храм Божји и тоа не треба да го мешаме.

На Feminka22 и Anah им се допаѓа ова.
  13. Spro

Spro Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2022
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    Ухх од каде да пичнам
    Ај еден по еден

Епа неможе да прави што сака тука е заблудата, има црковен правилник...
    Парите попобите и владиките од други места ги зимаат доволни им се кириите и донациите, дали знаеш колку е продадено местото карши ГТЦ што беше на МПЦ, несмеам да зборам ветоглава сума тие пари идат во МПЦ, дали знаеш дека МПЦ има поголем буџет од Државата, т.е државата е во минус... За балони и врагови тоа е друга тема на муабет...

Јас моето јас го ставам на место како и ти твоето јас и на попот јас и на Господин Стефан јас, сите сме исти, зашто му бацуваш рака а он тебе не ти бацува рака, што е он повеке од тебе во универзумот...
    Многу површно размислуваш извини морам да ти кажам, не ли сум приземен ако си се сакам себе си, и ти треба да си се сакаш себе си, јас верувам дека ако сите се сакаме себе си нема да има слуги нема да има омраза нема да има ЉУБОМОРА зашто ке бидеш среќна со самата себе си...
    А за дрогава и чаевиве нема да коментирам не ти е вкусна шалата нит те реков неука нит те реков ограничена, нит па сакам некого да ограничувам

Не сум член на секта, САМ ПА КАКО СИ ЗНАМ

Последна измена од модератор: 30 март 2022
    На Осе, 6th sense, Mikha4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    9.386
    Ама ти си толку контрадикторен.
    Прво викаш верата е измислена за да манипулира со луѓето, после во друг пост викаш дека си верник, и само ЈАС си најбитен и најсвесен и никој не може да те манипулира поради тоа, а сега во овој пост кажуваш дека твоето ЈАС е најнормално како и сечие друго и тоа е само поради тоа што се сакаш себе си.
    Дај одлучи се веќе.

Убаво е да се сакаш самиот себе и да си свесен за себе, ама не дека си над сите со тоа.

За чаевите и дрогата не зборував со тебе, туку со феминка.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Spro

Spro Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2022
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    Да и стојам позади тоа дека верата, нацијата, граници или било која поделба е измислена, најубаво ова ти е објаснето во КОДОТ НА ДАВИНЧИ, сигурно си ја прочитала, или на пример Пописот на население денес кој беше објавен, што мислиш зошто е битно колку има едни или други во земјава, контиментов, СВЕТОТ... На кого му е битно кој колку има ? На кого му е битно колку муслимани, православни каточиви или било која вера ја има во светпт? Зашто е таа поделба битна? Еве ти што мислиш?...
    Јас во ниту еден момент не реков дека сум над другите или дека другите се под мене.
    Одлучен сум тоа ти објаснувам цели времео, мојте предци припаднале на одредена поделба, и мене ме ставиле во вера како што и нив некој ги ставил во вера, нација и слично... Мојте дамнешни предци биле неуки, или биле притиснати со присила, или на било кој начин морале да бидат нешто Некој ги натерал да бидат тоа што биле заради одредена цел, а таа цел е КОРИСТ и ВЛАДЕЕЊЕ, замисли да сме сите едно исто на светов, да нема граници, да нема, вери, да нема нации, ке возат ли поповите и владикитее и муфтиите и сите останати скапи коли и 5бона плата и сите привилегии ај да не се повтарам, НЕЕЕЕ!!!
    Јас сум свесен дека ова е направено заради тоа свесна си и ти, ОВА КЕ СЕ СМЕНИ САМО ПОСЛЕ МНОООООООГУ ГОДИНИ, МНОГУ КРВОПРОЛЕВАЊЕ ЗАРАДИ ПОДЕЛБИ!!! Најголемите војни се воделе баш поради тие поделби за вератаааа

16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    55.227
    Темава е од 2015, а вие уште се палите:tmi:
    Многу им е гајле на Мпц некој што прави по дома, еве гледам, од тогаш секој ден пропагираат кој што да прави, секој треба сам да си знае што е добро, а што е лошо за неговата душа.
    И самиот Бог рекол:Се ви е дозволено, ама не е се полезно.
    Така да:nod:;)

Последна измена: 30 март 2022
    На Осе и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. Spro

Spro Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2022
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    Во темава не се збори за вера него зошто МПЦ, а така е и во секоја вера горе доле е против на пример Јогата... Исто како што докторите се против алтернативна медицина а оди прашај ги билкарите ке ти кажат кој им се најредовни муштерии, БАШ ТИЕ ДОКТОРИ, ...
    А искрено и мене многу ми е гајле која вера си ти или било кој на форумот...

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Spro

Spro Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2022
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    Не е себично и самата си кажуваш дека ако не си се почитуваш себе, другите калкулираат... И да кога размислуваш, проработува чуството за самозаштита, проработува чуството дека може да бидеш изманипулирана, потсвеста алармира кај свеста, проработува епифизата, автоматски проработува интуицијата 3то Око Ц6...

19. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.386
    Па не, зад секој мој заклучок дали некој ме манипулира или не стои логичко образложение, можам да ја образложам постапката и методите кои ги имам користено при анализа, а интуиција е само претчуство.

20. Spro

Spro Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2022
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    127
    Па нормално дека за секоја постака ти имаш логичко образложение во анализата која си ја користела, секоја постапка има тек на движење, и можеш да ги образложуваш етапно или во целина ама тоа е ОДКАКО КЕ СЕ СЛУЧИ НЕШТО ПА АНАЛИЗИРАШ, ама претчуството интуицијата неможеш да ја анализираш затоа што тоа е поврзано со нешто што сеуште се нема случено, а тоа се вика моќ на ПОТСВЕСТ, кој го контролира епифиата жлезда која има само 0.2грама, и за кој што повеќе ја развиваш тоа подобро ке осеќаш народно кажано ке бидеш по будна...
    Јогата е само еден од начините да ја развиеш интуицијата има уште многу други техники ама се штетни за телото доколку се претерува се станува зависник, не би за тоа сега...