1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мадам Тисо (Мишел Моран)

Дискусија во 'Книги' започната од ocila, 23 октомври 2012.

1. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Почетокот на романот е во периодот на 1788 година кога популарноста на кралицата Марија Антоанета веќе полека се намалува. Период на најлутата зима, дојдена веднаш после летото во кое имало многу слаб род, зима во која илјадници луѓе во Париз ќе умрат било од глад било од студ. Период во кој за сè ќе се обвинува кралското семејство!

На Aleksandar1212 и elimkd им се допаѓа ова.
  2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Некаде до 100та страна сум и ми е премногу глупа,ќе има нешто поврзано со љубов или..?
    |(

3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    Прекрасен роман од XVIII век каде е отсликан периодот на француската револуција
    Марија (Мадам Тисо) е една од најхрабрите, најталентираните и најистрајните ликови за кои сум читала, за жал, кога патувала со брод со своите восочни фигури, бродот потонал, Марија останала жива, но не и нејзините дела, денес во музејот во Лондон може да се видат неколку нејзини дела како и Мадам Бари-љубовницата на Луj XV, неверојатно е што изгледаат баш како живи
    Една од омилените книги:inlove:

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.