Да луѓе се но воопшто не се исти. Точно дека секаде има и добри и лоши, со различни расмислувања и погледи кон животот но ментатитетот и начинот на кој се израснати (со тоа и наметнато мислење од околината) е многу поразличен.
Има многу неспособни, незрели, неодговорни мажи кај нас. Со лопата ги има да ги ринеш тие на 40 години или близу 40 кои дома немаат купено една столица, едно парче мебел, па и сметките им ги плаќа тате од пензија додека пола плата си ја трошат за кафе и цигари. Како што пиша погоре една членка, има многу македонски жени кои се со мажи кои не им се до колена. Знам доста жени по два работи работат, за да донесат повеќе пари дома, а мажот им работи 8 часа на ден за плата од 20.000 денари, и ок му е, нема амбиција да се за ангажира повеќе. По работа ќе гледа тв господинот. Тотална катастрофа и не ме чуди кога ќе чујам муабет "говедово што го имам дома за што ми е".
Старите велат: Очи гледале, очи плакале. Да не зборат комшиите? Зафрканцијата на страна, иста песна е и во странство, во некои случаеви и бетер и мажи и жени.
Да, да не зборат комшиите, тоа е најбитното овде. Мене странците ми се покултурни и посамостојни финансиски.
Samo kritikuvajte, znaci takvi sincinja gi napravile nivnite majki, makedonki po nacionalnost. Treba matricata da se smeni, mene mi e gajle so zborat komsiite, treba sekoj za sebe da gleda ne za drugi, i treba da se raboti za da mozes da uzivas so plodovite od rabotata.
И мајките се оток, премногу им се мешаат на синовите во животот. Од она што го гледам околку мене жените повеќе работат од мажите. Не мора да се навредувате, има и исклучоци, ама малку.
Како што пишав погоре, иста песна е кај и да идеш. Само тревата е секогаш позелена кај комшијата нели?
A moze da se izbrisat poslednite mislenja od bambina, ocigledno siri etnicka netrpelivost sprema Makedoncite.
А кој го воспитал Македонскиот маж, странски жени дадилка или Македонки??? Убаво е ова да го имате на знаење кога пишувате за Македонските мажи. Инаку македонскиот маж сака да иде у кладилница, кафана, ако може да не помогне на жена му уште поубаво, да живее со тато и мама, тие да му го полнат фрижидерот и сметките да му ги платат, сака да работи што е помалу саати на работа, да го оговара газдата, брат му, баџанакот, зет му, со еден збор неработник. Само кога го пишувате ова и коментирате дека мајка му била Македонка, го родила воспитала и до ден денеска синчето и е најдобро на свет, само што другите многу го мразат.