Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонија повторно на Светско Првенство во Ракомет (Египет)

Дискусија во 'Спорт' започната од Billy Idol, 12 јануари 2021.

?

Која репрезентација ќе ја освои групата Г?

Анкетата е затворена на 18 јануари 2021.
  1. Шведска

28 глас(а)
    40,6%
  2. Македонија

31 глас(а)
    44,9%
  3. Египет

8 глас(а)
    11,6%
  4. Чиле

2 глас(а)
    2,9%
  1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    14.218
    Нешто им се расипал калкулаторов на нашиве:D
    Ова ако е игра, само колку да се на терен, без желба, без страст, несериозност, ужас, мене ова ми е срам да го гледам.
    А и да бев на нивно место(на повеќето) не би ни играла веќе, не знам како не сфаќаат дека ова е професија и да треба да дадеш максимум и да се трудиш, а не ноншалантно да си играш и кога ќе кажат не ги навредувајте, кога ви беа добри ги фалевте кога освојуваа, па извини и јас вака да работам ќе ме плукаат сите. Срамота жива(facepalm)
    Млади од 20+ години ваков карактер имаат во нешто што треба да се најдобри?...
    Џабе отидоа

На Justicija, SURF, Bitter-Sweet и 3 други им се допаѓа ова.
  2. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Па да ти кажам, одма штом стигнаа сите објавија сториња од балкон.
    Класични туристи.

На Saliii, Justicija, SURF и 9 други им се допаѓа ова.
  3. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    Желба 0, мотив 0 вака ништо не правиме.

На Justicija, SURF, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Били, колку и да звучи сурово, без Кире ништо не правеме.. На новите им е страв да шутнат кон голот, ја подаваат топката 10 минути и на крај пак мора Кире да шутира.
    Ако не беа истренирани и спремни за натпреварот, не ни требаа да доаѓат на првенството.

На Mencia, Veta, Justicija и 6 други им се допаѓа ова.
  5. smile:)

smile:) Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    2.644
    Ај пуштете си одбојка, супер играат нашиве. Заслужуваат повеќе подршка.

На LadyLollypop, SURF, Purplelilac и 2 други им се допаѓа ова.
  6. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Се знае кога ќе играат со Чиле?

Можеби ќе им тргне тогаш на дечките. :wasntme:
    Ма да, мислам дека овој состав може да победи само ако игра против некој антитален за спорт како мене. :D

На SURF, Amelia, Purplelilac и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Saliii

Saliii Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    567
    Беше многу тешко да се гледа овој натпревар...
    Тренерот мора да се смени, вака веќе не оди... Потребни се квалитетни тренери, многу работа. Да се спремаат за првенствп повеќе месеци, така ќе направиме барем некој успех. Навистина премногу ми е за жал за Кире, таков играч да биде дел од репрезентација која за жал го доживеа најголемиот пораз.;(
    Младите не се прелоши, знаат да играат(некои се многу квалитетни), но мора многу повеќе да работат на себе, да се подобрат.
    Томовски покажа дека треба да биде дел од репрезентавија, за другите ...

На SURF, Purplelilac, Waverly Raven и 6 други им се допаѓа ова.
  8. темјанушка

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Камо среќа дечкиве да ги имаа истите услови како манекениве.

На Veta, SURF, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  9. sunshinebabe

sunshinebabe Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    7.075
    Понеделник во 15:30.

На cresa-jagoda и tinka-mace им се допаѓа ова.
  10. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Добро што не гледав денес, ќе требаше да го убијам другар ми.
    Туку @Billy Idol оваа страница не е иста со онаа порано, тогаш немав проблем да следам два натпревари паралелно, а сега ниеден.
    Некој мора да навива за Словенија :makeup:

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.811
    Допаѓања:
    17.579
    А јас па вака што читам, малку криво ми е што сум пропуштила толку голови. :D

На thelittle17, Purplelilac и smb asr им се допаѓа ова.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.641
    Допаѓања:
    79.394
    Претходната утакмица не ја гледав, денешната да. Лошо, многу лошо. :| Ај ќе видиме дали ќе се поправат со Чиле, ама не верувам дека нешто поинакво ќе видиме.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    5.407
    Додека вие губевте нерви со ракометот, јас се радував на одбојкарската репрезентација. Заслужено на Европско!!! :party::party::party::party:

На christinnn, Veta, Justicija и 6 други им се допаѓа ова.
  14. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    6.957
    Во Зегин снемале диезепам.

На cresa-jagoda, Saliii и smile:) им се допаѓа ова.
  15. темјанушка

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Се извинувам Тале ако не читаш ама и јас сум навредена од твоите 0 голови во два натпревара. :envy: Screenshot_20210116_214937.jpg Screenshot_20210116_214916.jpg

На smile:), christinnn, Justicija и 6 други им се допаѓа ова.
  16. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    .. Да не претеруваме сега :D

17. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    1.331
    Се наоѓаат спроти Сенегал на западниот брег на Африка.

На темјанушка му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Aleppo

Aleppo Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    29
    Подобро да изгубиме со Чиле и да се спакуваат отколку да поминеме и нервози уште 3 утакмици. Мене највеќе ми е тоа што имавме доста лесна (барем олеснета со короната), а ќе вкрстиме со Русија, Белорусија и Словенија што исто така не е тешка група. Ама ова и претходното првенство ни помогнаа да сфатиме дека сме далеку од формата во која бевме спремни за поголем успех. Така што куферите и дома.

На SURF, smile:) и sunshinebabe им се допаѓа ова.
  19. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    19.551
    Ракоментната репрезентација не е отидена по заслуга таму,туку на туѓа несреќа на Чесите што се разболиле , репрезентацијава нема капацитет за СП , ова со Египет беше срам !Голем срам!
    Кога ќе се пензионира Кире Лазаров во маќедоноја ракометот ќе цркне! Нема ниту еден ракометар приближно до него ! Ако не е тој можи и со 30 разлика ќе изгубеа! Срамота!
    Туристи во Египет!!!

На SURF, smile:), deskarada и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.166
    Допаѓања:
    39.795
    Ништо од Словенците... Ги гледаше? Толку слабо изиграле?
    За жал, нема таков директен пренос како тогаш од мулти натпревари. Тоа на европско мислам дека беше...

Инаку, читам многу негативни коментари на интернет за нашите репрезентативци, што и е очекувано после овакви два натпревари. Она што е шокантно е што не приредија воопшто борба и се откажаа многу рано, но, коментари како спакувајте си ги торбите и дома, не посрамотивте, не заслужувате да сте на светско и подобро да откажевте ако не сте биле спремни стварно не се океј.
    Пред најважниот натпревар за нас, со Чиле, стварно не треба да добиваат овакви долни коментари, посебно пак за овие два натпревари кои сеедно бевме во подредена улога и се очекуваа порази.

Првенствата оваа година беа одложени. Домашното наше и СЕХА лигата каде што играат повеќето ракометари од репрезентацијата. Филип Талески од друга страна од Септември месец се мачи со корона. Дури читав и дека два пати ја фатил.
    Па гледате колку последици има кај еден обичен човек оваа болест каде со месеци потоа нема енергија, се задишува и не знам што. Замислите колку е ова клучно за ракометар кој нема тренирано со месеци, а оди директно на светско првенство да игра против селекции подобри од неговата.
    Да, за пофалба е што прифатил во една оваква ситуација и недоволно спремен физички да игра за нас, наместо да откаже како Манасков и Ѓорѓиевски. Лесно е да се повлечеш, тешко е да прифатиш и да го браниш својот дрес и во добро, и во лошо.
    Да, и јас сум разочаран од нивниот пристап и живци кинам, но воопшто не е океј да кажеш дека требало да се откажеме, кога, пази, имало прилика да бидеме повикани и тие дечки да направат искуство од ова првенство и да се појават покрај сите проблеми со кои се соочуваат.
    Гледајте го само Цветан Кузмановски. Дечкото игра за Еурофарм Пелистер 2. Не за првиот тим, за вториот тим. Дечко кој дебитира на едно овакво големо натпреварување со ден без тренинг и гордо прифаќа да настапи на него, да одговори на предизвикот додека далеку поискусен ракометар од него се крие дома.

Да почекаме да видиме што ќе направат со Чиле. Може ова бил вкалкулиран ризик денес кога го исклучија Кузмановски и видоа дека нема шанса за победа да одморат сили за Понеделник. Утакмица која секако за нас и пред почетокот на првенството беше клучна дали ќе одиме во следна фаза или не.
    Се надевам дека ќе ги добиеме Чилеанците и ќе се пласираме понатаму, а таму, нека ни е со среќа. И 3 од 3 порази да имаме, повторно треба да сме задоволни. Бар ја би бил, ете, со победа над Чиле.

На Purplelilac, темјанушка, Saliii и 5 други им се допаѓа ова.