1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.500
    Допаѓања:
    46.305
    Морген и од мене , со второ кафе надвор. Го гледам небото какви убави бои има и пробувам да уживам .

Денес имам слободен ден и најверојатно ќе средувам дома . Тоа што останало од моите продуктивни денови . Алиштата од сушара да ги здиплам . Да пазарам зашто сите почнаа да се бунат . Машината за садови бара сјај и сол да и ставам .
    И другите членови бараат да се купи по нешто .

Имам многу саати прекувремено направени, ќе треба да ги намалам ама ете нема кој да работи па остануваат .

Вчера дознав од една колешка дека мојот синко имал девојка . Јас појма немав . Заедно биле во клас . На екскурзија биднало , да бидат пар 8-|
    Него му било рандом да ми збори на таа тема , вчера кога претпазливо го прашав. Мене уште почудно , како да пристапам .
    Во саботата беше да вози точак со другари, па бил и кај девојчево дома :rofl:
    А јас следам каде е , па прашував што мајка барал таму (facepalm)

Некако мали ми се за тоа ама тоа е . Кој мене ме прашува .

Со најмалото , има повеќе другарчиња сега . Па ја викнав мајката да дојде со дечињата . Две близначиња , братче сестриче. Мили мали дечиња . Мајката и таткото од Косово. Фини родители .
    Да бевме во Македонија немаше можеби никако да имаме контакт . Овде нема врска , ни вера ни кој од каде е . Тоа е убавото . И одма се познава балканскиот менталитет. Ми се смееше , дека сум спремала маса , сокови чуда .
    Она кафе со две полни шеќер :D

@јolene нека помине побрзо оваа тешка фаза , не спиењето е како Folter.
    Затоа јас спијам сама , барем тие саати да ми бидат мирни , зашто не сум за трпење со малку сон .
    Се трудам пред спиење да не размислувам многу за домашните ситуации , за деца чуда . Ама прва мисла ми е сабајле чим се будам и така , нема бегање од Overthinking.
    Читам една книга , Ratgeber и нешто што ми даде смисла е дека ако тумачиш многу навечер , тоа се лоши мисли . Мозокот и така е уморен , ги преувеличува работите . Затоа нема потреба од grübeln, од црни сценарија..
    Некои работи не можеме да ги смениме .

Сега да се спремам и да почне денот

На Tajnaotrovna, Masnickaaa, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.