@Kaetana @danichap и сите останати, фала ви. Добила вчера мејл дека барањето одново ќе го процесираат, и дале нов број (не знам на што се однесува тоа, само така кажа) па ќе видиме.
По групите имам читано дека повеќе од една година трае процедурата а сега со вирусов сигурно и подолго. Пошто за се е одговор вирус има.... Да прашам може малку глупо прашање За што се користи Teebutter дали е како обичниот путер или
Od rubrikata veruvale ili ne ke izdvojam denes dobivme izvestuvanje deka jas sum oslobodena od izolacija neli deka negativen test a sin mi mora da ostane vo izolacija.Od edna strana ne treba i ne sakaa da go testiraat a od druga strana toj mora vo izolacija a jas mozam da seta.Koja e logikata eve neznam seuste trae prepirkata i baranjeto na logika.
Нема логика бејб, никој ништо не мисли, вежи коња кде ти газда каже На кого му објаснуваш ти, видете немаме баби и дедовци да ги инфицираме, носам дете на воздух И поарно што не го тестираат, барем со тоа не ве малтретираат. Ако ти е за утеха, I feel you. Ела заедно да пцуеме
Санела колкаво е малото? Да не им е поентата всушност да не го носиш во градинка и да не се меша со други, оти нема официјална потврда дека е негативно, а иде од ризично подрачје? А не надвор да не го изнесуваш. Нелогично е во секој случај, море смешно е.
9 meseci ne ide vo gradinka i mene od sabajle mi bese nervozno a veke mi stanuva smesno.Baska kolku bavno odgovaraat na mail kako da pisuvam so kojznae kogo.Pa si zvonam po telefoni si cekam po pola saat i taka i nisto napismeno nema ni deka ja sum oslobodena nitu deka toj e vo izolacija mnogu labavo rabotava ...
Тогаш ако не ги добиеш и расчисиш, ко шо ти рече Фри. И онака претпоставувам сама си го чуваш, изнесувај си го на воздух и прошетки надвор сами, не се мешајте со други и ќе поминат и тие две недели дур трепнеш. Не се нервирај, нема потреба. Дури можеш и да им преложиш такво нешто, може и ќе го одобрат. Како инаку со бебе мислат, не знам.
@SanelaS не знам што да ти кажам. Кај нас на сајтот пишуваше дека негативните тестови треба да се пратат на меил, и со тоа по автоматизам си ослободен од карантин. Јас во меилот пратив три теста, а напоменав дека бебето не ни е тестирано затоа што ни кажале дека не тестираат деца, и дека со испраќање на тестовите по автоматизам ни завршува карантинот на сите како фамилија. Пишуваше дека не праќаат одговор. Не знам што да ти кажам. Луда работа. Инаку ние пак се тестиравме денес. Иако тестовите на аеродром беа негативни, прво почнав да имам мака со суво грло, па после мала температура што не знаеш дали е или не е.. од вчера веќе не осеќам ни мирис ни вкус. А сега и маж ми кашла и е со глупа температура. И децава се со 37.3 ... Што не е исто некоја температура, бидејќи не се ни топли на допир ниту пак имаат мака. Баш бидејќи одма почна да ми се суши грлото решив да сме изолирани од сам старт па немаме никакви контакти со никој. Од каде и како, јас стварно не знам. Последните денови бевме само со нашите - никој нема никаква мака. Од нив сигурно не се имаме заразено што покажа и тестот на аеродром бидејќи и тие не се гледаат со никој (сепак се ризична група затоа и се тестиравме на наше барање и кога стигнавме во мк). Останува да сме се заразиле во авион. Не знам како, кога цело време бевме со маски сите освен бебево, ама ај. Нека биде само вака со лесно макар било и тоа. Морам само да знам, заради општествена одговорност, нели.
Ние сме во главно супер. Сме имале многу полоши настинки од оваа.. ама нели. Нѐ јаде сега. Туку морам да ви кажам за брисот денес. Земаа од грло и од нос. Со едно стапче. Значи со едно исто стапче. Среќа прво во грло брцнаа па после во нос.
Ааа, не сами. Никако. Три пати ми брцаше, - брцни па стај го под светло да види што собрала.... Мислам до желудник стигна...
Neka pominuva brzo i lesno.A za brisot mislam deka vo glava mi brcnaa i zatoa nema sansi dete da testiram.Sekako planiram 7 do 8 dena da dadam vo izolacija nesakam nekoi da mislam potoa.Jas rekov deka vo avion samo gospod moze da ne cuva kakva distanca kakov pocit kon bebinja i stari da mozea ke gi preskoknuvaay lugeto pobrzo da vlezat ili da izlezat od avionot .
Намерно од МК купив седишта најнапред - знам дека се влегува само од напред. Буквално последни влеговме во авионот за да не се гужваме. Излеговме меѓу првите тука, иако да - имаше туркање баш како што викаш. Она што најмногу ме нервираше е што на секое поминување стјуардесата по едно 4 пати викаше "маската ставете ја и врз носот!". Значи стварно не разбирам што е со луѓето.
Уште сме во неизвесност и чекаме. Ама јас сум позитивна дека ќе сме позитивни. Иако не знам од каде, и еве со денови пробуваме да ја одгатнеме логиката зад работите. Ама мал шауен. Ќе ви пишам.
Климатизација во авион. Сигурно од мк не сте го донесле, по колку време од враќање ве фатија симптоми? Како сте инаку, освен чекањето?