@An-na Анче јас не бев ни на лекар за мм зборев кој доби 3 апчиња и секако не ги испи јел не пие никад антибиотик освен ако не е на смртна постела Лекот се дава за три дена со симптоми на корона. Тоа е се што се дава.
Јас пробав да и ѕвонам ама и бројот и е неактивен или има забрана за повици, не знам... Се надевам само сите здрави и живи се... Сега уште позагрижена сум
Мојот се врати од пат авионски од друга земја со симптоми. Се јави на лекар прв ден и му беше земам брис и дадена таа терапија. Кај други лица не знам дали се дава. Биле со симптоми и Дани и остали никој не добил сумамед како терапија. Каетана со ковид тест седеа без терапија. Еве @Chantal последно беа на лекар доби мм терапија?
На страната на Robert Koch Institute има насоки за дијагностицирање и лечење на ковид пациенти Таман од официјален извор можеш да провериш се што те интересира.
Не ни беше на лекар да го прегледа, само на телефон за боледување. Неможам да кажам што даваат. Ние 5 години сме тука антибиотик ни едниот не пиел. За корона неможам да кажам како лечат.
луѓе кој ќе стапи во контакт, нека пише... Нас со потврден, лесна клиничка слика и на наше барање - не ни дадоа.
Школски колега на мм,ОРЛ док.(Минхен)со главоболка,болни синуси, вртоглавица,темп.37,8 му беше дадено веднаш азитромицин,(сумамед)се тестираше ,позитивен.Затоа ми дојде познат муабетов од Фри. Едит Што е работава со @gjoker4e Никој од Вашава група мајки во Германија нема приватен контакт,адреса од неа,да се побара во местото каде живее. Што и се случило?
Имав јас контакт со неа Адреса имав ама ми остана во стариот телефон а и пред некое време се пресели, веднаш до зградата кај шо живееше Редовно пишевме, секој ден скоро и од 31 октомври ја снема Сите сме загрижени Мобилниот не и активен, можеби сака да се одмори од се се надевам и посакувам тоа да е... Да се редактирам, Едино што имам е трансакциска сметка зачувано од нив ама не пишува Адреса
Женски здраво ,ме интересира доколку некоја ново печена мајка знае да ми објасни што е разликата во amaranth gepufft и обичниот што пишува само amaranth (за кашички правење кај бебе )
Ме интересира која паста за заби ја користите тука? Бидејќи во рок од една година од кога сум тука користам Lacalut aktiv i Listerine тоа и доле користев дури бев па нрмав проблем со забите како сега што имам дури страшно се нервирам дека ќе останам без заби. Редовни контроли правам на заболекар и за жал резулат изгледа ќе биде да си ставам една вилица бабешка .