Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Тоа ти е како ориз и експандиран ориз. Обичниот амарант е за варење, а другиот е само за потопување пример со нешто. Јас имам само обичен за бебе варено.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    7.276
    Ние ги користиме aronal/elmex пастите, а како течност за заби chlorhexsamed 2%, ама едаш на ден од течноста. Забарарот мој дури и помалку ми препорачува оти е исто така битна природната бактеријална рамнотежа во устата. Исто интрадентални четкички и конец за заби барем навечер обавезно. И пак приметувам дека фаќам забен камен три пати побрзо овде во Штутгарт,за разлика од Мк и од предходниот град. Најверојатно и до водата е. Па морам да чистам почесто.

На Kaetana, TutiFuti и Biljarkata им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.160
    Допаѓања:
    181.083
    Дефинитивно до водата е, забарката во мк примети и вика нешто си сменила, тип на исхрана, вода ли, нешто. Не и кажав дека држава сум сменила:lol:. Ќе испадне водата во мк поарна, барем за забите:|.

На Kaetana, јolene, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.763
    Допаѓања:
    34.034
    Стварно е до водата изгледа жи отидоа забите а ништо не сум сменила од исхрана или било што доле дури о понездрави навики имав:devil:.

На Herrera, Kaetana и јolene им се допаѓа ова.
  5. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    5.801
    isto e i kaj mene ostanav bez zabi .Zaben kamen ludilo cistam cistam kontroli i pak se katastrofa.Podocna ke ja pisam mojata pasta sto mi ja dadoa dekek za 2 do 3 meseci ke ima podobruvanje.Ams vo meguvreme most treba da stavam...od zabite mi se place...

На TutiFuti, јolene и Biljarkata им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Лимон да не користите повеќе? Јас кога користам лимон сум два до три пати за чистење на заби.

7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Знаете како е моментално за влез во мк за хрватски државјани? Дали треба да има негативрн тест? Од Германија би оделе накај мк.

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  8. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    7.276
    Ништо поразлично од порано Фри, се исто. До водата е.
    Васеркохерот што ми е во Ахен никојпат не ми фати бигор. Во Штутгарт во 6 месеци, четири пати веќе тргнав камен. Исто и машината за кафе. Дури таков некој црвен камен чуден фаќа.
    Дојдовме од Германија во Мк. Стасавме во саботата со кола. Се менуваме двајцата по пат со возење, извозевме во еден здив без поголеми паузи. Немаше гужва речиси нигде. За транзит не бараа нигде тест.

На Herrera, TutiFuti, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    За син ми ми е највеќе да не малтретираат дека нема македонски документи. Фала ти

10. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    7.276
    Не знам мила.
    Како планирате да дојдете? Да пробаш да најдеш инфо на МНР на страната или да ги контактираш некако да прашаш.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Не планирав да доаѓам, ама можно е да морам па да се информирам со време. Ако доаѓам со авион ќе одам што додатно ми е страв од корона. Најдов некој броеви на мнр ќе им пишам на Вибер сега.

На Herrera и јolene им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.160
    Допаѓања:
    181.083
    Не разбрав, што со лимонот?8-| Дека не треба да користиме? Не користиме, ни помалку, ни повеќе, исто ко и претходно, скоро ич:D

На TutiFuti и Mari* им се допаѓа ова.
  13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Знае да ги оштети забите. Кај мене лимонот ги разградува надворешно како дупки ми прави во забите. За корисност нема збор иначе.

Инаку ист ми е забниот камен и доле и овде. Еднаш годишно чистам.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  14. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    Здраво,

Мајки, тие што сте се породиле во Германија, може ли да ми каже некоја како е процедурата за регистрирање на новороденчето со име и презиме? Каде се прави тоа и кога?

15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    5.801
    Во клиниката кај што ќе се пораѓаш носис венчаница родни листови од маж ти и твојот документи за идентификација и потполнувате таму за изводи па кога ќе се готови ви ги праќаат на домашна адреса

На Ava.84 и felisitas им се допаѓа ова.
  16. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Кадата кога ја чистам баш така на страните (кај фугите) црвенило има. Ич не ме радува. И покрај тоа што користиме брита (демек филтрира) скептик сум. Дури си шпекулирам дека од таму камења ми се направија (знам дека не мора да значи и може нема врска).
    А овдешните се цели горди дека имале најдобра вода од извори од Бодензе... :^)

На Ava.84, TutiFuti, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    7.276
    И јас морам да купам брита. За чај, кафе машина и за готвење да си филтрирам вода.
    На нас и на двајцата сега буквално пред два месеци чистевме забен камен, еве сега гледам пак почнува да се прави. А по пола саат четкаме заби, ми здосадува некогаш, па и пред тв четкам :rofl:.
    За пиење и онака купуваме флаширана и пак. Море арно ме потсети да си проверам бубрезите. Многу веројатно е да се прават од водата.

На Herrera, Kaetana, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    Женски дојдов да прашам и гледам баш тема се забите :) - ако има некој ставано композитни пломби тука во Германија, може ли да ми напишете каков фактор ви ставија кога ви ја пресметуваа цената? пример 2.5, или 3.5 или повеќе? или да не има некој што работи како заболекар па да ме посоветува.. јас имам катастрофа заби, сега уште и многу кариес измеѓу забите, и се излажав или паметно направив зедов дополнително осигурување, што треба 100% да покрива - арно ама забарите што ги наоѓам ко демек добри овде во Берлин ми ставаат фактор 4.3 и повеќе и на крај пак треба и сама да си платам една мајка германка ми рече другарка имала стоматолог, и на неа и пишувала низок фактор, а на пациенти “со ролекс на рака” им пишувале голем фактор.. мислите така е?

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    И кај нас во туш кабината има такви црвени флеки, буквално се пробав дури и риноклин ни со тоа не излегува, најпослено пробав со w5 од лидл колку толку излегува, а за бигорот исто користам средство од w5 ептен ефикасно излезе.

20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.763
    Допаѓања:
    34.034
    Кога збориме за црвенило од вода да се пожалам и јас , исто и кај нас дур исчистиш утрето ден пак околу кадата е црвено. Среќа садоперот ми е кафен па не приметувам многу. Бигор исто има вода не пијам од чешма од алди коростиме едино од таа немам мачнини од секоја друга ми се гади, за чистење чистам само со Bref i Biff и сега скоро открив едно средство од Action Blue wonder чисти ко лудо.

На Herrera, Kaetana, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.