Од никоја засега. Овие две последни колекции ги користев и ефектите се тогаш за тогаш после три месеци нема никакво подобрување. Ако знае некој крема со серум два во еден за брчки нека каже.
Ова е од девојче во градинката што беше на Аусбилдунг. Мене ептен ми се допаѓа идејата па можеби ќе ви се најде и вам.
Како е ,еци пеци пец, на германски? Дете пее ,ене мене мисте крапаце ти хенде крапаце ти хенде ду, нешто така ама не успевам да најдам слично на гугл. Наоѓам друго нешто.
Ene mene miste, es rappelt in der Kiste. Ene mene muh und raus bist Du! Raus bist Du noch lange nicht, sag mir erst, wie alt Du bist! 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8
Мајки како е со визз, може да носам количка со транспортер или треба да букирам "спортска опрема"? Ги фрлаат долу количките кај куферите? Транспортерот може со себе да го понесам? Едит: патувала ли некоја скоро, се почитуваат ли некои корона мерки во авионите или да не се уфилмувам многу?
Количката е бесплатно, не се букира посебно. Трнспортер не дозволуваат горе. Бебето мора кај тебе да седи. Дури после 2г може само да седи.
nosat maski rastojanie tesko avionot e prepoln site brzaat da vlezat i pobrzo da izlezat nikakov oset za majki so bebinja na nekoi im se ide da te preskoknat trcajki ( cesni isklucoci). kolickata mozes do avionot da ja nosis i tamy ke ti ja zemat i se sto ti treba za maloto mozes slobodno da nosis.
Значи со транспортерот/седиштето ќе ја стават долу кај куферите така? Може да се замота во стреч фолија пред да ја предадам...?
Количката ќе ти е потребна до самото влегување во авионот и пред да влезеш ја склопуваш и предаваш, кога излегуваш од авион те чека количката. Не беше воопшто оштетена или испрљана, ако ти е за прљаво, носи некоја прекривка за после бебето да го легнеш на чисто ако мислиш па после испери ја количката. Мотањето со фолија некако би ти било дополнителен стрес. Сепак не знам дали смее. До сега немам видено тоа. Повеќе инфо имаш на Wizz Air темата, пиши горе на пребарувачот, пробај разделено или споено, не знам како е точно. За горе знам смее седиште (па можеби би смеело и транспортер) ама иако е детето под 2 години мора да му букираш седиште на кое ќе го поставиш седиштето. Види и на страната на Виз. И за најсигурни информации можеш да се јавиш да прашам. Ние сме оделе без транспортер па вака без лично искуство не можам да ти кажам 100% сигурно. Едит: Не е со тебе поврзано. Некои членови темава ја читаат посветено и детално барајќи игла во сено за да боцкаат со неа.
Да не има нечиј родител дојдено макар и по копнен пат @Minnie 1 ? Инаку за куфер да ни пратат од доле до Хамбург со комбе вчера ми побараа 50 евра до врата достава во Хамбург. Ако некој го интересира тоа колку чини.
Со количката можеш буквално до пред влез во авионот и тука ги земаат. Мислам дека може да се замота како да имам видено кога ги изнесуваат замотани.
И мене ме интересира за доаѓање на родител. Читав ги враќале на ск аеродром или од овде ги препраќале назад Кога им пишав на бундес полицај од околните аеродроми, дали може врз основ на раѓање на внуче да дојдат, ми одговорија дека поминал тој воз, тоа важело само 2 недели по пораѓај (Selbstdeklaration, ако некоја се пораѓа скоро да има предвид). Моево се роди летото кога скопскиот аеродром беше затворен...