Ако има работа може да праша дали би и средиле за работна виза, па да остане по тој основ. Во меѓувреме ќе пријави и ќе биде загрижена веднаш. Сега не знам за работна виза кои се шансите да се среди од тука да не мора да се враќа во мк ама мислам дека работодавачот може да го среди тоа.
Штом има офентал и е во работен однос т.е не е на терет на државата нема да ја депортираат, кажувам од искуство на моја блиска личност која што го имаше скоро истиот проблем. Додека и трае овој офентал и да се разведе од него нема да има проблем, по истекувањето кога ке треба да ја обнови визата само ке и направат промена во работна виза, само најбитно е цело време да е вработена,по можност ако може да си побара од фирмата да и дадат стален договор пред да го обновува офенталот.
Здраво. Сакам да прашам дали некој патувал со Визз со количка со транспортер (babyschale)? Исто ќе можам да го оставам со склопена количка на влез од авион? Најмногу ми е да имаме седиште за во кола кога ќе се вратиме, да не мора да позајмувам за недела две.
Спојлер Една од предобрите работи што ги нуди градинката. На секои две недели ни даваат нови сложувалки, групни игри, книги и слично. Ти самиот кажуваш дали сакаш и што сакаш, на пример сложувалка со животни, книга со делови од телото, игри за на маса и слично. Сега ни го дале и тип тои без да го порачам, се имаат нешто збунето ама ако. За две недели се изнаигра и и пројде времето, а ние штедиме на мн пари со оглед на тоа што една игра е во просек 20 евра. Одамна сакав да сликам и пишав ама сега успеав. Дали има вакво нешто во вашите градинки? Ако го нема е одлична идеја која треба да се реализира посебно за нискобуџетните семејства, а и за високо. Сликава е од последната ташна.
Во мојов град до 21 пишува. Види на гугл ама за до 22 да работат мислам рано е, претходната недела нели почнаа до 21 па нз од кога ќе почнат до 22 да работат маркетите, знам од скоро ама нз од точно кога и дали се почнати до 22.
Дали за скриен шеќер може да направи испитување хаусарцт или мора ендокринолог? Не се работи за трудница, девојчето има проблеми со апцеси многу често, хирурзите и викаат имаш шеќер, а хаусарцт само обична крвна слика и направил, на таа шеќерот е во ред.
Не сум пишала подолго како е во градинка, ама периодов ми се случија работи, за кои не верував дека може да се случат, а не пак во оваа временска рамка. Синко и градинката су пријатеља два Арно ама, се навикнува со Schneckentempo Не сакам да притискам, од страв да не му се создаде аверзија , па наместо да почнам со работа од Април, да почнам од нареден Април. Воспитачката му е прекрасна и за се, се договараме, ама пак ќе речам, ќе видиме како ќе биде кога ќе оди од 8 до 13 и цело време без мене. Нели, најнормално Поздрав и имајте убав ден
Матичниот ја праќа кај хирург. Хирургот кај што била нели треба да и даде упат за скриен шеќер, тој најдобро знае каде поточно ама сепак тој го дава упатот.