1 Osanit оди без рецепт секогаш го комбинирав со гел Dentinox. 2.Килибарно нарачав од интернет ама мојата го вадеш и ми беше стрев да не се задави.Па не го носевме.Не се секавам колку беше. 3.Д3 давам во таблета цела таблета брзу и се раствараше во устето Dekristol 500 .Ама слушав мк ортопед препорачливо било капки полесно се апсорбирале и секогаш да се дава наутро. 4.Јас користев персил сензитив.Сега за шарени користам ленор , за бели персил универзал. 5.Немам искуство ама знам дека не боли.Тоа го прават искусни бабици.Јас сум била карлично бебе била,мајка ми повозрасна ама второротка ме родила природно за 30минИ сум била со убава главаЗнам дека ги мерат газето и главата ако се ист дијаметар одат на природно.Така ни кажа таа бабица на часовите. @orhideea јас мојата на 2години ја исто вакцинирав ММР и варичела заедно ја добивме.Инаку по календар е на 13 месеци , а по 2 месеци ревакцина.Priorix-Tetra се викаРевакцина уште не е треба сега летото да ја вакцинирам.
Ние значи ревакцирани сме , а ревакцината ќе ни биде изгледа вакцинаЗатоа толку тешко помина.Ние прво Priorix Tetra сме добиле.Секој др различен е изгледа или нашиот забегал
Ние пред месец дена ја примивме на 14 (касневме два месеци прво ми закажаа на неполна година ) во ноџе го боцкаа, едното ммр, другото варичела ( varizellen) а производителот е Varilrix (така пишува на лепенката)
Фала ти на одговорот , користам и јас Дентинокс, користев и за првата ќеркичка во Мк и бев задоволна, а користев и килибарно, па гледам во Росман има, затоа прашав . Инаку и мене ми е страв како ќе го носи, како што се што ќе види влече и става во уста . На нас пак педијатарката ни рече дека подобро било таблети, а така ни кажаа и во болницата каде се породив и затоа користиме таблети, ама ми се понепрактични за употреба од капките. Заборавив да прашам уште нешто : 1. Од каде купивте или нарачавте детска постелнина, поточно чаршаф за детско креветче оти секаде каде што најдовме одат само чаршаф за јорган и навлаки за пернички комплет. 2. Во врска со интеграциониот курс кој го спомнавте и е задолжителен при добивање виза, дали е задолжителен само за оние кои првпат поднесуваат за виза или важи и за оние кои ќе ја продолжуваат визата по истекот на 5 години.
Кај нас не пишува ревакцина за ММР и Варичела после два месеци. Колку месеци поминаа 6-7 месеци отприлика ни немаат спомнато за ревакцина.
Баш затоа ги даде прво ММР со посебно Варичела - демек искуствено, поголема реакција имало од тетрата, и затоа ја чуваше за ревакцина. На вакцината сепак имаше малата реакција, ама ништо страшно - еден ден само крена 39-40 (околу деветтиот ден некаде) и следниот ден ко ништо да не е. Може што имаат на залиха во моментот - тоа.
Ми стигна писмо од градинката кај што аплициравме и пишува дека од октомври има слободно место. Внатре имаше и лист да потполниме податоци и број на сметка од банка и да го пратиме назад. Е сега, прашањето ми е ако ги испратиме податоците дали ќе ни наплаќаат нешто од сега до октомври за местото или не?
Нема да наплаќаат, стандардна процедура е тоа. И јас денес добив писмо од новата градинка, исто, со податоци од банка. И при уписот во првата беше исто. Кај нас од септември е.
Ее супер штом е така. Даничап ќе сакаш ли да ми го објасниш ценовникот? Синко во октомври ќе има две години, која сума би ја плаќале?
Претпоставувам дека првата колона, eins, е кога имаш едно дете во градинката. Второ, трето, четврто, имаат попуст и за нив важат вториот/третиот/четвртиот ред. На колку саати ќе оди малото? Цел ден, 8-9 часа, е последната колона со Ganztagsbetreuung, тие цени. Помалку часа поефтиното. За U3 претпоставувам дека е unter 3, за помали од три, тие цени. Ама ова моја слободна претпоставка за кратенката. Кај моиве немаше така мислам.
@danichap фала ти многу Претпоставувам дека на почетокот ќе оди по помалку часа, ама ајде ќе видиме како ќе биде во октомври
jaс од hans natur нарачувам, имаат убави од био памук и плус нефарбани и небелени. Одтаму патем зедов и килибарно ѓерданче, ама искрено не знам каде ми е негде низ дома го заминавме ) малку го поноси.
Здраво, гледам пишувате за градинки... јас следен месец ке се селам за Германија, па ме интересира колку време се чека место за во градинка? конктрено за 3+?
Фала на одговорот , може само да ми кажеш под кое име ги наоѓаш да имаат и чаршаф во комплетот, бидејќи како што реков погоре сите беа со јоргански чаршаф и навлаки за перници само, а на мене ми треба конкретно чаршафот (долниот за на кревет што е ). Ако го има и посебно само него, уште поубаво . Да пишеш за која покраина станува збор можеби поконкретен одговор ќе добиеш . Ние сме во Хановер, Долна Саксонија, дојдовме пред 2 и пол години и уште чекаме за место во градинка, а ќерка ми е 5+ години . Другата ќерка е 5+ месеци и планираме овие денови да ја запишеме, па белки ќе тргне на 3+ години .
Да пишеш за која покраина станува збор можеби поконкретен одговор ќе добиеш . Ние сме во Хановер, Долна Саксонија, дојдовме пред 2 и пол години и уште чекаме за место во градинка, а ќерка ми е 5+ години . Другата ќерка е 5+ месеци и планираме овие денови да ја запишеме, па белки ќе тргне на 3+ години . се работи за Франкфурт и околина, доколку има некој со искуство од таму да ми каже благодарам
Јас не давав само на доење беше и супер напредуваше до 7 месеци имаше повеќе од дуплирано. Се е до среќа, а битно им е и дали сте вработени белким едниот.Јас ја пријавив мојата во март 2016(бев трудна) за да тргне од сеп 2017 и одма ни потврдија.
Ако сакаш да работиш на цело работно време ќе отидеш во општина и тие ќе аплицираат во градинките за побрзо. Така малата ја примија за 7 месеци. Над 3 години тука кај нас има градинка кај што слободно можеш да го запишеш само два три месеци унапред и ќе почне од 3 точно. Обично велат се чека од 1 до 2 години, но не мора да значи. Освен покраина зависи и кој град или кое село, која градинка.
Знам дека во школо е строго но ме интересира за во градинка дали даваат пример летото една недела плус да не го носиш детето или еве сега ако ми текне да одам за Мк да седиме недела, две пример. Дозволуваат ли?
Да и ние сега ќе одиме мк.Тие едвај чекаат помалку деца да имаат Кај нас од крај на мај до крај на август е шлиз цејт и мораме да правиме одмор т.е малата да прави 3 недели одмор во овој период(да оздрави од вирусите). Одморот мора уште во ноември да го напишеме.Еве овој сега не ми е пишан само ќе кажам се извинувам во име на *** од тогаш до тогаш ќе одиме мк.Нема проблем