Седи ти мирна, да не те пријави некој, па депортиво ла коруња Криминал- шетање во парк По мој некој здрав разум, на отворено ризикот е минимален. Сега и сонце ко ќе пукне, ќе го снема короната пак Едвај чекам
Се јавив да прашам дали сега треба да се вакцинирам оти само што прележавме.Ми одговорија не, после 6 месеци.Па така сега ќе си го чувам бројчето за по 6 месеци.Тогаш на матичен да се јавам и да се договорам.Вакцина ми чуваче само кога ќе направам термин и имам резервирана вакцина.
Јас сум превакцинирана од СЕ , тоа во Македонија пред 100 години не ми се признати тие вакцини и се наново од почеток. Вакцината од Ковид уште не сум примала (секако сум издрогирана со сите други вакцини уште таа од Ковид ми фали и може да се сликам ) преска шетав у трговски налетав на машинава со брзи тестови за Корона, 5 евра. Да прашам дали некој ги има испробано ? Туку ме нервира топлово , значи ко ќе речам МРАЗАМ ЖЕШКО , сериозна сум !!!!!! А тек лето иде , ц ц ц Ај доста мрчев , жешко времето да си ибе мајката
Тест број 46 за мене.СваштаПа за 5евра и не се скапи. Јас исто мразам жешко, до 25 ми е ок ама после ми се слошува.На одмори редовно ми е лошо, затоа му велам на мм во Аљаска ќе одиме веќе на одмор.Плус алергија на сонце имам со се сум
И уште овде https://www.abc.net.au/news/health/...ases-blood-clotting-risk-coronavirus/12852738 И железото високо да го држите- јадете спанаќ, џигер и Таквимити работи. Ај чао
Синко после пет дена во градинка пак остана дома и требаше до крајот на месецот да седи во карантин. Јадење си порачувавме од маркет и ни носеа на врата, кога бевме болни од корона. Вториот пат кога кажаа карснтин само за детето јас работев, маж го чуваше-беше кинд кранк, ама искрено излегуваа во блискта шума и возеа велосипеди. Надвор од градот, не на игралишта. Кога стаса тестот негативен, почнавме да одиме пак по игралишта. Туку сега ми кажаа пак нот бетрунг во градинката Исто како претходно што беше. Не издржа ни месец да е целосно отворена. На детето не му се оди во градинка сите се помали од него и е празно, а тој треба да седи по 9-10 саати на ден, се случува неколку саати да е сам
Овде ли зборевме за замарањето за вакцини? Е за тетанус уште сум имала антитела, не морало годинава Абе јас какви антитела имам, ни за 10 години нема да мора
Здраво до сите Да прашам дали знаете кога треба да се пријавам во Arbeitsamt за Arbeitslosengeld? Дали да помине датумот на мојот последен ден што го пишува во Kündigung листот или може и порано? Благодарам на одговорот
Во документот стои датум кога ми завршува работниот однос,и после тоа се пријавувам во Заводот.. Благодарам
Треба одма да се пријавиш, уште утре, штом не си се пријавила до сега. Колку повеќе чекаш, додека се среди папирологија може да останеш првиот месец без Арбаитслозенгелд, а вака средено ќе ти е и одма првиот месец без работа ќе имаш примања.
Ај едно глупо прашање Однесовте ли нешто после пораѓај за тимот што ве пораѓал да се почасти во болница, чисто како благодарност? Смее ли такво нешто воопшто? Мислам на нешто симболично, гледам предлагаат по нет 20 евра за кафе да се остават, некој гутшајн, чоколадо, чај...
ЕВе еден код од SHEIN AWS15 и добивате 15% Е сега нешто ако не ми се свиѓа можам ли да ги заменам работите?
Штом предлагаат на нет значи смее. Сега заради короната случајно да не не смее. Ќе каже некој што знае.
Оставивме фереро миксот и за сестрите и за акушерките по три за сите смени по едно.За бабицата купи мм вино , фереро и кафе оти таа ме спаси од мојот долготраен процес на провокација.Фала рекоа.
Здраво женски Сакав да ве прашав во врска со Schein. Минатиот петок баш се најавив таму и порачав 2 пати,порачките уште ги чекам. За плаќање изберав Rechnung-Klarna и се беше добро. Сега пред 2-3 дена повторно сакав да порачам уште нешто и пак сакав со Klarna, ама тоа не го прифаќа и таму пишува друг Zahlungsmethode да изберам. Дали некој знае во што може да е проблемот, или на некој му се случило истото? Ви благодарам
Кога ќе ти стигнат порачките и ќе платиш ќе можеш повторно да порачаш со Кларна. Ако немаш платено на друго место кај што си порачала со Кларна. Додека не платиш тука може да не ти да де ни од H&M да порачаш со Кларна на пример, ама може и да ти дозволи зависи.