Во основа полномошно ако сте во брак, не треба. Јас од страв првиот пат кога летав со малиот извадив, ама воопшто никој не ми побара. Нормално, штом имаш пасош се подразбира дека другиот родител потпишал за пасош и дал согласност за патување. Полномошно јас тогаш извадив од конзулатот во Минхен. Исто преку конзулат или амбасада може да се извади пасош, ама треба поштено да се изначекаш. Тогаш кога прашав, ми рекоа околу 9 месеци е постапката. Се надевам дека ти помогнав. Поздрав
Sakavame od tuka da i izvdime pasos ama.mnogu se ceka. Na mene posledniot pat koga letavme zaedno so kerkickata bukvalno se mi pobaraa,izvod nejzin na mm na mene,kopija od licni karti,kopija od stanot.. strav mi e da si odam bez polnomosno. Citav nekoj se vadile preku notar,kolku e tocno neznam.
Јас кога летав сама со детето, во ратхаус пополнивме еден лист со лични податоци, кој и каде ќе патува со детето. Таму на лице место се потпишавме двајцата, се потпиша и работничката и стави печат и толку.
Za patuvanje na ADAC imas formylar simni go i vo opstina dvajcata ke go potpolnite potpisete i ke platite ili 5 evra ili bez pari zavisi od opstinata.Jas koga patuvav mi baraa i tuka i vo Makedonija polnomosno.A za vadenje na pasos jas so vencanica zavrsiv rabota i sekako zemi si kopija od negoviot pasos.
Надвор од темава за деца, сакам да ве прашам дали некоја користи ласер освен лумеа? Гледам има многу избор во сатурн медиамаркт итн па ако може да споделите искуство.
Ne za vo juni mi e,sega probav i preku Memingen,ima problem so uplakanjeto,so 3 karticki probav pak ne mozese.
Не може со секоја картичка, знам и со мојата неможам јас обично плаќам со од сестра ми картичката од мк па и давам пари. Ако имаш време оди во банка и види да ти направат картичка за онлајн плаќање ( некој 3 броја требаше да има позади на картичката). Јас со мојата плаќам онлајн обично ама не дирекно туку пејпал или убервајзунг дирекно а така неможе на визз.
So takva karticka za preku internet probav,sto gi ima 3 koda pozadi,dali e eo wizz air stranata neznam, vo ponedelnik sekako ke pustam dolu pari da stavat na mojata karticka pa pak ke probam.
Кога си на полето за наплаќање, имаш опција да штиклираш за да платиш во банка. На меил ти стигаат ИБАН и слични податоци кои ги внесуваш на апаратот во банката. Мислам дека имаш рок 24 часа за да платиш, доколку не платиш сами ќе ти ја поништат резервацијата. Ние секогаш така плаќаме. Еднаш заборавив па дури на третиот ден платив, сеуште не беше поништена резервацијата.
Visa ако имаш картица пробај. Баш сега ме заинтересира како да не функционира. Јас треба да резервирам карти за во јуни најверојатно....ако не успеам кај ќе одам без авион
Успеавме денеска да извадиме карта, јас од тука неможев,од Мк ми извадија. Сакам да те прашам, тој што ми ја вадеше картата направил јас и ќеркичката да не сме седиште до седиште,јас сега го сменив нејзиното седиште и направив да е до мене,тоа се наплаќа или, и ако се наплаќа на чекирањето ќе повлечи пари или? Еве како ми излегува.