да, само долниот чаршаф го има, со ластик e. Spannbettlaken еве пример, https://www.hans-natur.de/spannbettlaken-bio-baumwolle-natur-made-by-hans-natur_p34786_v34802.html зависи која големина бараш
е и без ластик не знам колку ќе најдеш.. има во икеа ама за големи кревети. Би било Bettlaken (ohne Gummizug).
Спојлер: Спална Мајки каде можам да најдам ваков исти/сличен плакар? Искуства со мебел од кои продавници сте задоволни? Сакам се нов намештај да земам.
Какви хаусшуе за во градинка да му купам? Разгледував ама сите како за во зима се, а лето иде. Мора ли нив да ги носат? Не може по чорапи?Има ли некои летни хаусшуе? @danichap Во новата убава градинка од почеток си е така да јадат исто за појадок или подоцна се променило по иницијатива на родителите? Сега за сега различниот појадок ми е единствена и најголема маана на градинката/ градинките. Подобро да се доплаќа и сите да имаат ист појадок или да има список за цел месец и сите исто да носиме. Вака жал ми е, што ако некое јаде варено јајце, а јас на моето сум ставила јогурт, а сака јајце?
Искуство имам од три државни градинки. Едната на разговор каде и условите беа споделени, и двете градинки на поголемите моми. Во сите три појадокот е од дома. Остатокот од појадокот си го јадат и за ужинка, па секогаш пакувам повеќе. Јас некогаш патичиња им оставам таму, некогаш вакви. Има и во Дајхман, моиве ги обожаваат.
@gjoker4e еве на пример вакви https://www.superfit.com/de/bully-jungen-hausschuhe-blau-1453. Најубаво да си прашаш во градинката, кај сите е различно, кај нас негде пуштаат со крокси како од @danichap , негде инсистираат да се баш папучи како во линков погоре. За пари не прашувај, глава боли. Да ти пратам ако не, цел пакет имам, цакани, џиџани, сме ги пораснале брзо
@gjoker4e вакви се нашиѕе летни, а зумните се малку повеќе затворени исто сандали.Има ефитни во дајшман.Кај нас вакви носат сите и такви ми побараа во првата група.Најдобро да си прашаш. https://www.mytoys.de/elefanten-sandalen-ruby-weite-m-fuer-maedchen-7214504.html @TutiFuti сваќе ние на почетокот од Poco купувавме , сега од никаде на др место само Höffner.Има ефрини работи и тами и квалитет и гратис досрава.
POCO со каков квалитет се? Мм ги збори цело време нив, јас вчера на икеа ја најдов горе доле истата спална соба, фала ти
За мебел можеш да видиш Otto.de,xxxlutz, poco е поефтино ама мене ретко таму нешто да ми се свиѓа, и икеа.
Дали е потребно во апликацијата за визата да напишам дека имам притисок и епилепсија? Ги прочитав сите листови но пишува само за сипаници,морбили,птичји грип и други грипови кои може да се заразни?
Мојата носи најчесто како на првата слика Anti Rutsch Socken, зима подебели а сега овој период потенки. Понекогаш носи и Gymnastikschuhe како на втората слика. На почеток и носев типични папучки, ама ми се покажаа непрактични, таму имаат активности кај што мора да ги соблечат папучите и потоа забораваат веднаш да и ги облечат и затоа вака подобро. Спојлер Спојлер
Od poco imam mnogu mebel kupeno i iskreno zadovolna sum, vo dnevnata imam, cela spalna mi e od poco samo so tepisi nemam iskustvo. Niv gi kupuvam kaj Aladin
@TutiFuti ефтини се за квалитет каква среќа имаш.Имаме дел од кујна на тараса во вода плива не сака да чуе за пропаѓање. Квалитет подобар сигурно од мк. Мене кујната ми е од поко и спалната лежајот , кујната малата секој ден ја треска и не е мрднала.Од спалната не сме задоволни во скоро ќе ја мениме.Така да се е до буџетот.Икеа е исто ефтина, ама мм се плаши од опасните витрини да непаднат врз малата. Теписите ми се Kibek.
Фала ви на сите за одговорите, ќе погледнеме убаво со маж пред да земеме, А електроника (тв,фрижидери) каде сте најзадоволни?