Ај ма, а јас и лајкови ти ставам на фејс. 99% бев сигурна оти си Џокерче,па земав те барав овде по темите, нигде не најдов ништо за синко. Па се убедив самата себе дека друга членка си Ајде честитки срц Уште поголем да расте И да ја слуша даде
Поздрав мајки gledam ove opsjednuto ambiciozne majke danas što đecu nagone da s tipa četri godine sviraju harfu i prevode talmud sa starohebrejskog ja kad sam mami tražio da me upiše na vaterpolo ona rekla ne može bojane imaš srčani problem a zapravo je nije bilo volja vodit me na treninge.
Ова сериозно? И јас вчера фрлив поглед на аватарчево ама ај си реков се зезаш нешто. Нека е здраво и живо Како успеа да не кажеш ништо
Живо и здраво ти е, само убавини и радости да го следат. Како издржа да не кажеш? Јас од првиот тест ќе почнев со темите. Во секој случај, многу убаво изненадување ни приреди.
Izvinete za latinicava. Moze da mi go kazete uspesniot pat do naogjanje stan i gradinka? Dokolku sakam da ucam jaZik od septemvri ima li nekakva pomos? Sum slusnala nesto za Jugendamt deka se obrakjas ama sto i kako neznam.. bi ve zamolila za sovet.
Стан преку пријатели, познаници. Градинка секако некое време ќе е на листа на чекање. Знам само дека ако го положиш курсот враќаат пола од парите. За помош за новодојдени можеш да се обратиш на Caritas пишуваш на гугл и твојот град или Diakonie. Ако не знаеш германски прашај дали зборуваат англиски. Се е бесплатно. Стан исто така аплицирај преку агенции. Преку огласи од ибеј од приватно лице мене ми е несигурно. Преку агенција знаеш барем на чисто дека си. За градинка одиш директно во градинката, аплицираш онлајн кај нас е преку порталот littlebird, во општина можеш да прашаш дали би ти помогнале за градинка.
Правела ли некоја тест за антитела? Кај матичен може или некоја од овие корона лабораториите? За потврда за прележан вирус се мисли на ваков тест или пак потврдата за карантин што ја имавме кога бевме болни? Некоја да знае...
Не сум правела ама кај матичен прават. Не се мисли на ова. Не знам дали е потврдата за карантин @Ava.84 ќе каже најдобро.
Не сум проверувала антитела.Се зема потврда од Gesundheitsamt.Се јавуваш на тел и кажуваш дека ти треба и ти праќаат,нас двапати ни пратија.
Женски гледате ли македонски канали во Германија некако , преку ресивери ( препорачајте некој) или има некоа онлине страна што функционира и таму Спремајте се ќе ве бомбардирам со прашања следниот период , за месец-два ви се придружувам во групава
@gjoker4e @Ava.84 фала ви женски Исто што ме интересира, може некој се соочил со ситуацијата. Денес добив мејл од една од градинките во кои аплициравме за синко. Но, не таа која ние лично ја сакаме. Дали ако тргне во оваа во која го примаат е лесно после да се префрли во другата? Или пак ќе си речат, детево згрижено е не е толку итно, па не би го примиле... На скратено, лесно ли е префрлање од една градинка во друга?
Немам искуство ама и да е лесно не е добро за детето. Најдобро е да чекаш во таа што сакате, здравјето на детето е најважно. Промена на градинка само во ситуации кога навистина мора. Дури и промена на група во иста градинка не се препорачува. Различни деца различно доживуваат промена, но сепак влијае, значи само ако МОРА. Инаку мислам дека ќе чекате исто како што би чекале ако не е примено, секако стои на листата на чекање нели па кога ќе му дојде редот тогаш. Извини што не одговорив само на конкретното прашање туку и за нешто што го немаш прашано ама и јас за малку ќе направев таква грешка.