Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    F889CCCF-A8F0-4F3F-A973-B18FF7BEB83B.jpeg
    Има ли некој нешто слично? Мене ништо не ми е јасно буквално како баба од 80тина години.
    Дали имате предлог, да сте задоволни од некој? И што потоа, на интернет работи ова, читам нешто се плаќало 2,99 отпосле ама не сфатив што… Или доволен е само интернет? Да не отвори нешто што се плаќа? Во фб групиве само објавуваат големи суми на казни дека гледале нешто, а јас уште не сфатив како ќе знам дека за нешто стига казна?
    Со оглед на тоа што казниве стигаат после две три години јас дури во 2022 ќе сум мирна за 2018…

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Мислам Амазон прајм претплата се плаќа после, ако е тој од Амазон. Сега не знам ако имаш веќе претплата дали дополнително се плаќа за таблетот.
    Инаку овие детските треба да имаат ограничувања да неможе да отвори нешто што се плаќа. Информацииве од памет ги кажав не ми е ништо проверено.

На mal.ecka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  3. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    109
    Мајки дали децата се пријавуваат за влез на страницата за влез во земјата?

4. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.789
    da i 5 dena karantin

5. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    109
    И што штиклирате тест/вакцина, во делот за прикачување ,кодот тоа не ми е јасно ако може да ми објасните за дете.

6. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    3.046
    Ништо и ништо не прикачуваш. Они ќе видат по датумот на раѓање дека се работи за дете помало од 12 год. Ние патувавме минатата недела со бебе од 5 месеци, нареден ден Гезундхајтсамт ни пратија мејл сами, само дека мора да биде во карантин.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    85
    Здраво дами
    Кое средство го купувате за црнилото меѓу плочките во тоалетот????

8. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Danklorix [​IMG]
    [​IMG] Јас ова го користам за многу намени, (го нареков магично сретство :D)ако ти се бели плочките без мака и многу триење ги свeтнува.

На Mantisa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Здраво пак имам едно прашање, треба да се враќам во Германија и ми пратија од овде за таму за познаници Хелекс и Дијазепам апчиња. Ќе патувам само со ранец, дали ќе имам проблем? Праќачиве се убедени дека раат можам носам и да не се секирам.
    И друго потпрашање и мала забелешка, зошто темава е за МАЈКИ Македонки, а не жени Македонки во Германија, малце дискриминирачко кон оние кои не се мајки или нема да бидат.
    Само мала сугестија која не мора да биде уважена.

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.301
    Оти е во тема ДЕТЕ.

На happygirl, Biljarkata, Honny и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Ах така... Јас приметив дека се зборува за секакви теми актуелни за нас доселените во ДЕ а не само за деца. Ама ок. Добро е што ја имаме, само штета што не е многу активна.

12. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Мајки колку време траеше кај вас процесот на привикнување во градинка? Ние сме тргнати од јуни и до сега максимум до 2 часа ја оставаат. Имавме на двапати пауза по две недели и сега во август одмор три недели ама некако не бива. Веќе скори четири месеци, што е многу, многу е. :headbang:А од ноември треба на работа да тргнам.

13. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Плаче детето?
    Која нас имаат оставено простор од две недели за дете за адаптација. После тоа примаат ново дете ако има на листа на чекање.
    Добро кај нас е 4,5 саати само ама пак. Во понеделникот тргна едно комшиче, вчера веќе беше 3 саати. Мене ме влечеа подолго ама не повеќе од тие две недели, ама синко сакаше да оди не плачеше.
    Разговараше со нив? Што викаат зошто да не остане подолго? И дали плаќаш цела сума јас би се бунела да плаќам цела сума а он се привикнува пола година.

14. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Не е дека детето не се навикнува. Се имаше прилагодено и навикнато со персоналот со којшто беше од почеток. Кога одев пред одморот да ја земам не плачеше, се заигруваше.

Проблемот е што постојано се менува персоналот. Ете вчера беше таа негувателка што ја знае, цело време била супер. Денес била новата, цели два саати плачела. Кога ја земав дури и гласот и беше зарипнат, немаше сила да зборува. А и не само таа, сите деца што беа вриштеа.

Инаку таа новата и мене ми е антипатична има некој висок, писклив тон на гласот и е од тие што се прават префини ама ми се чини дека не е баш фина.

Една друга мајка ми вика, тука не зборуваат добро со децата, и тие од истата причина се откажаа.

Иначе да, од почеток плаќаме цел износ месечно.

15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    На мојата и требаа 2 месеци Па кога сменивме група пак уште 2 месеци:|.

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.221
    Допаѓања:
    46.269
    Процесот на привикнување трае зависно од детето. Некои деца брзо се привикнуваат во нова средина, што воопшто не е случај со моето дете ....

Неколку дена имаше eingewöhnung каде што можев да останам и јас со неа тие 2 недели по час или 2.
    Таман се навикна , ја префрлија во нова група и пак се одново....(facepalm)

Чак и сега одвреме навреме имаме такви епизоди со плачки и несакање да оди во градинка .

Се на се, долг и макотрпен процес е во кој мораш да го вложиш секој атом на трпение.

На mKdevojce и gjoker4e им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Ако навистина плачела два саати во ред е што ти се јавиле.
    Ако навистина не се во ред вработените реагирајте кај главната, барајте промена на група, ако навистина нешто не е во ред со градинката тогаш промена на градинка, доколку мора за доброто на детето.
    Мојата се адаптираше за една недела отприлика.

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.789
    kaj nas okolu 4 nedeli , no gradinkata ako ti e kako mojata sekogas ke najdat pricina da ja vrakaat doma.Prilahoduvabjeto kolku sto zavisi od deteto tolku i od vospitackite.Jas posle 7 meseci otkako trgna sum prinudena sprotivni smeni da rabotam se dodeka ne dobijam mesto vo druga.Vo sekoj slucaj samo trpenie nema detw koe ne se naviknalo

19. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.291
    Во однос на градинките, само кај нас се почнува исклучиво во август?! Зарем ако сакам во март да започне, невозможно е?
    Не ми е јасно зошто така, ептен ограничено

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.789
    kaj nas nema vakvi ogranicuvanja od koj mesec sakas od toj pisuvas ako ima slobidno mesto te kontaktiraat prethodno

На Ava.84 и WonderGuurl им се допаѓа ова.