Еве шти бо требало да се случи ако пријавиш малтретирање. Овде е малку покомплицирано од кај тебе (и затоа се децата одма однесени во старателски семејства), ама ова е крајниот исход ако продолжат да ги малтретираат децата. Ќе им бидат одземени и ставени во старателски семејства: https://sdk.mk/index.php/naslovna/j...-i-ushte-tri-napushteni-i-maltretirani-detsa/
Која банка овде има на автомат да ставиш пари на картичка? И дали мора да биде од таа банка картичката?
Мајки здраво . Како ги запишавте вашите деца во градинка. Дали се пријавивте преку Kita-порталот за вашиот град онлаин аплициравте или директво во градинката?
Здраво мајки. Мажот ми е моментално во Германија со Еу пасош, сакаме и јас со децата да појдам таму и да направиме спојување на семејство (јас и децата сме со Мк пасоши) и сакаме да одиме со авион. Е сега прашањето ми е дали на аеродром ќе ми бараат некои посебни документи и ако ме прашаат зошто одам во Германија што да им одговорам? Ви благодарам.
Zdravo majki se ima nekoj porodeno so epiduralna anestezija i dali imate nekoja bolka oseteno posle toa.
НА СИТЕ ВИ ТРЕБА ПРИЈАВА НА ПОРТАЛОТ ЗА ВЛЕЗ, ВАКЦИНА ИЛИ НЕГ.ТЕСТ НА ТЕБЕ И ЗАВИСНО ОД ВОЗРАСТА НА ДЕЦАТА, ПРИЈАВА НА АДРЕСА НА СОПРУГОТ ДА ИМАШ ДОКАЗ КАДЕ ОДИШ(МЕНЕ ТОА МИ ГО БАРАА) НА ГЕРМ.АЕРОДРОМ.
Ти благодарам на одговорот. Јас сум вакцинирана со Фајзер, а децата се мали (2 и 5 год). Во глава ми се вртат премногу прашања
Јас имав тапа болка на местото каде што ми беше ставена. На потпирање ја осеќав. Помина целосно недела максимум две после пораѓајот. После тоа немам никаква болка почувствувано.
Кога сме кај темава, се распрашав во болницата во која ќе се породувам дали имаат опција за епидурал или лајт спинал како опции за анестезија при пораѓај и ми рекоа дека епидуралот го даваат само при пораѓај со царски рез, а за природен ми спомна перидурална или позната како PDA. На нет видов дека е слична како епидуралот, само разликата е како што сфатив длабочината на иглата која се аплицира, оваа втората е директно во перинеалната течност (ако добро сфатив) во пределот на рбетниот столб и не предизвикува здрвување на нозете и родилката има контрола за напони. Дали имате искуство со ваков вид на анестезија?
@gjoker4e 100% nema da doznaat koj gi prijavil vo policija,valjda ne si edinstvena sto gleda deka majkata gi maltretira decata. So telefonot vo policija i sekako ke si pobaras da si anonimna za da nemas problemi posle. Kaj nas vo zgrada mu dojde policija na eden od Kazahstan se derese vo periodot koga se odmara,ama ne dozna koj go prijavil. So nema da vidis tuka tipicen primer od pregeska doagja edna majka so pomaloto dete i ne prasuva kade i e deteto!?!
Jas moram da odam na detalna snimka i pregled.Na pocetokot bolkata bese neznacitelna odvreme navreme, ama sega imam bolki se nepodnoslvi.Bev na nekolku pregledi , ama moram na detalna snimka.
Мене ме пораѓаа природно со lachgas, прашај дали имаат, мене супер ми беше кога ми беа најболните контракции ништо не почувствував,е сеа кога доаѓат напоните го земаат, ама тоа од една страна е добро можеш да соработуваш.