Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Jas i zimam i od reno,intersport.

На Mitrovska95 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.291
    Исто и јас само Lachgas употребив:D маж ми вели сум била ептен high, ама ми помогна кога беше најболно

На Dancewere му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    16.845
    Мене мојот и ме сликал (facepalm), целата опуштена, искезена како на одмор да сум пошла, а буквално плачев и се дерев пред да ми го дадат гасот.

На WonderGuurl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Обавезно на испитување да одиш, се надевам не е сериозно и дека од премора те боли грбот.Гушки и да поминува се лесно и брзу:hug:.

На Chantal и SanelaS им се допаѓа ова.
  5. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Дали институциите како Caritas, Pro familie и сл. даваат помош за втори новороденчиња како и за први? :DЗа првото немавме среќа, нас не не следувало ни кажаа па сега за второ да си пробам среќата. :D

6. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.754
    Допаѓања:
    34.015
    Даваат ама ако си со виза после е проблем. Поарно седи си раат за нркои си 1000евра ако се и толку де ;)

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Здраво да се надоврзам на темата околу помош за новороденче. Мене термин ми е крај на Јануари, исто со визи сме двајцата со сопругот. До сега не сме зеле никаква помош за ништо, цело време (3год) сме во работен однос. Е сега слушнав за ова помош за новороденче и ми викаа да си барам секако, демек тоа е еднократно и нема штета на визите. Не знам што да се прави, а и не знам кога и каде се поднесува барање. Ако може некоја поупатена да не посоветува. Фала

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Сваќе кај си ти?Како си?Зетко како е?

На TutiFuti и Neda997 им се допаѓа ова.
  9. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    3.044
    Познаничка моја зема, мислам во Каритас може да аплицираш (не сум 100% сигурна), рече 1700 евра им дале. Они се исто со визи дојдени, ама она дојде бремена од Мк и работеше само 2 месеци пред пораѓај, што значи, ако воопшто земала породилно, било прениско и мислам на таа основа и дека и одобриле. После тоа имаа некои компликации со виза, мислам дека не беше поврзано со тоа, ама на крај сепак земаа. Јас не ни помислив да аплицирам, страв ми беше најискрено, наредна година се надеваме на нидерлассунг и искрено, со ништо не би го ризикувала, ама распрашај се, можеби навистина следува и не е поврзано со визите.

На Honny и Neda997 им се допаѓа ова.
  10. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Edni prijateli zemaa pomos ama neznam od kade ili od Karitas ili od opstinata, 1000e bea,ama posle im otidoa vo kontrola da vidat sto se kupile so tie pari.
    Toa vo mojot kraj, neznam dali sekade e taka.

На Honny и Marge им се допаѓа ова.
  11. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Добро ако е контрола не е страшно, секако за потребите на бебето, колички и креветчиња итн. ќе се купува, добро дошла помош :D само ова со визите ме исплаши малку

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.754
    Допаѓања:
    34.015
    Јас се изгуби се :D. Нема се време :o::o::o::o: Зетко супер градинка дома и така...Вие како сте:l::l::l:

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Биле сме и подобри, ама ќе се оправеме:muscle:.Гушки и бацки за тебе и зетко и бидете добри:hug::hug: :* :*.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    109
    Мајки здраво. Дали некоја од вас собира поени од Rewe маркетите со картичкатa Payback. Ме интересира дали поените имаат ограничување до крајот на годината да се искористат или не? И како се претвораат во пари после или треба да земеш некој производ?

15. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Не знам дали имаат "рок на траење" ама јас си плаќам со поените во ДМ. А можеш исто така да си земеш нешто од нивната страна, има и гифт картички од C&A на пример, H&М итн.

16. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    109
    Може да ми објасниш како да плаќам со поените или има ограничено колку треба поени да имаш за да плаќаш?

17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Симни си пејбек и дм апликација на телефон и се ќе ти се разјасни таму.
    Има купони што треба да ги активираш и така собираш повеќе поени. На пример ако купиш некој производ на Балеа добиваш 100 гратис поени и го активираш купонот купуваш производ и добиваш гратис поени. 100 поени се едно евро
    Во Реве е комплицирано за плаќање на каса со поени, треба прво да ги активираш на еден апарат па затоа секогаш плаќам во дм. Во дм на каса кажуваш сакам да платам со поени и внесуваш датум на раѓање и поштенски број ти покажува на екранот колку поени имаш и ти покажува секако и на апликацијата на телефон

На апликацијата пејбек гледаш каде се може да ја куцнеш картичката

Мислам дека и со 74 поени, 0,74 центи на пример можеш да платиш ама не сум сигурна. Со 2-3 евра имам плаќано сигурна сум.

За да не ти ја хакне некој и да исчезнат поените најпаметно е да ги користиш почесто кога ќе собереш отприлика солидна сума, да не ги собираш со месеци или цела година. Не значи дека ќе ти исчезнат ама многу често се случува.

За Едека имаш дојчланд кард. Јас имам буквално картичка од се што псотои, дрогерија, аптека, се. Во Лидл лидл плус апликацијата итн

На Ava.84, molikaMk и strangewoman им се допаѓа ова.
  18. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    16.845
    И мене еве нешто со payback не ми е јасно имам 2400 поени сакав гифт картичка од c&a да си земам во вредност од 20 евра или 1999 поени арно ама ми дава опција само 1300 поени да искористам а остатокот да го платам, претражував на интернет пишува демек требало прво 6 недели поените да стојат па после да се користат... вистина е ова вака?! ако е вистина ептен без врска |(

19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Гратис поени треба да отстојат ама не се сеќавам колку време.
    На пример ако пишувало дека ако купуш нешто од Отто во вредност над 30 евра ќе добиеш 15 регуларни поени и гратис 1000 поени. Тие 1000 поени може да се користат по некое време.

Мислам дека на пејбек апп кога ќе кликнеш на поените покажува колку може да искористиш, преостанатите се во заграда.

На Dancewere и Ava.84 им се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Јас па во Талиа ги имам искористувано Пејбек.Исто е едноставно како ДМ.Книги си купувам:inlove:.

Дојчланд кард си порачав сет за јадење на големата.Порцелански чиниички (една плитка една длабока и плус чаша) со мотив на Пепа и Paw Patrol.Многу квалитетни и убави се погодија.

На SanelaS и gjoker4e им се допаѓа ова.