На гинекологот му кажа/ нагласи дека имаш хронична анемија? Јави се кај матичниот лекар и прашај ама прво кажи му на гинекологот за хроничната анемија и кажи му дека ти е страв, многу си исплашена и немаш мир.
На гинекологот уште лани му кажав дека иам анемија и прашав дали кога ќе почнеме со обиди за деца треба да земам нешто. Ми кажа нема потреба, дури откако ќе останеш бремена тогаш ќе видиме. На матичниот пред два месеци му кажав кога ми направи крвна слика дека планираме да почнеме со обиди, ми вика немај мака железото ти е намалено само, ама ни ми кажа колку е ни лекови ми даде. Пијам Ferosanol што иам останато дома од порано но преку еден ден, за да не претерам, земав и фемибрион 0, и ги менувам еден ден феросанол друг фемибрион. Добра идеја е да се јавам пак на гинеколог да ми го смени терминот за порано. Јас терминот го закажав пред неколку дена, уште немав ни направено тест. Ви благодарам многу
Јас кога се јавив да закажам кај гинеколог и кога кажав дека тестот за бременост е позитивен, ми дадоа термин за два саати. Рутински преглед, ми закажуваат за некои 3 недели отприлика. Ако кажеш дека се работи за бременост, мислам дека уште истиот ден ќе ти кажат да отидеш.
Ви благодарам во право сте нема шо да барам на матичен. Се јавив на гинеколог кажав што е ми сменија одма термин.
Едно прашање за мајките што учеле интерграционен курс, дали има разлика во учењето за млади или родители зошто на страната на VHS има повеќе групи и дали доколку ве испраќа служба за странци да учите нешто покрива во сумата ?
Po polozanjeto na b1 i politicki sistem gi dobivas pola parite nazad .Za kakva razlika mislis imas intenziven i postepen , vecerni ili predpladne ili pak za vikendi. Iskustvo nekoj sto zivee Vestfalija me intersira za iznajmuvanje i kupuvanje stan i za gradinka kako e . Bi sakale da se selime nanekade.
Znam od tetka mi,vkupno stanot sto e pod kirija topol okolu 500 evra. Tamu se poeftini stanovite za razlika odkaj nas od BW.
Некаде имам наслушнато дека со положен Б1+Политика, може да се земе државјанство за 7, наместо за 8 години. А со положен Б2, за 6 години. Има ли вистина во ова?
Здраво, мајки, со мм и двете деца планираме да се селиме во Де од МКД во наредните 7-8 месеци. Имаме пријатели во Салцгитер кои ќе ни помогнат за почеток. Сакам да прашам како е со градинки, грижа за деца, педијатри општо во Де, па и ако има некоја баш во тој регион? Ви благодарам однапред.
Да точно е. Плус јас сега скоро дознав дека ако минимум 3 години живееш во Германија, 2 години си мажена со германски државјанин, имаш Б1+ положен тој тестот со прашања имаш право веднаш на германски пасош.
Како е моменталната ситуација Германија ако идеш од Македонија со две дози вакцина Фајзер. Задолжителен е карантин од 5 дена или ?
ako si so fajzer nema karantin, no ako ides turisticki moze da ti baraat kup dokumenti za vlez.So reguliran prestoj nemas nikakov problem.
Една пр сега си отиде во Германија беше во Грција некој период , и мораше да седе карантин па на 5ден тест направи и слободна беше , затоа се збунив , а незнам со која вакцина , мислам дека е со Фајзер. Фала ти.
Ве молам за помош . Значи веќе извесно време трагаме по стан , но залудно . Никако да добиеме. За жал се наоѓаме кај роднини , и станот мораме да го напуштиме декември , најкасно до 01.01. Како и каде да бараме ? Значи секоја можна опција веќе е искористена. Полудувам , ве молам совет ...
Не го знам Минхен ама види ако можеш да го прошириш кругот каде што барате стан па макар морале подолго да патувате до работа. Онлајн страните за огласи верувам дека ги знаеш, поголемите фирми исто знаат да имаат интерни огласи во фирмата. Пиши и во групите на ФБ можеби ќе се најде некој да помогне. Без разлика на примањата, во меѓувреме ако можете најдете и некој миниџоб додатно за да покажете поголеми примања зошто тоа им е нели меѓу најважните работи на газдите.