Ви благодарам на сите за вашето одвоено време , и за вашите споделени искуства... Нека БОГ дава на сите по тоа што мечтаат. Но пред се живи и здрави да сме во оваа време-невреме ...❤
Trazi se Nachmieter za trosoban stan sa gartenom od 3.1.2022, stan se nalazi u Waldperlach. Zainteresovani se mogu javiti na broj 01783077144 Nemam pojma jas od Minhen kako sto e no eve eden oglas ako ti odgovara
Ti blagodaram od se ❤ za tvojata vnimatelnost. Go vidov oglsot vo fb grupa i se javiv. Za zal ne ni odgovara bidejki e 1650e
Не сум знаела. Како е можно тоа? Нели болен си без разлика од што си болен?! И да си вакциниран и да не пак можеш да се разболиш и во двата случаи си болен. Не мора никој да ми одговара онака си се преслушувам.
Ова е од ноември на сила и во право е сваќата, не ти е платен карантинот.Присила за да се вакцинираат луѓето. А како е со јавниот кај вас?3G казини до 2500 евра.
Кај нас имаше слики низ нет дека контролираат.Во ДБ на меѓуградските возови кажаа на тв дека кондуктерите барале потврди.
И во јавен ли 3G??? Ако пишува на самиот влез, а ти и покрај тоа влезеш и дојдат орднунгсамт (моите омилени после полицајците) ќе те казнат. Не секаде седи некој на влез ама ако има знак дека од тука навака важи 3G не треба да се влегува. Сакате да кажете дека и во автобус важи 3G?
Ne ne pisese na vratata,nitu pak imase vraboteni za proverka na 3g. A vo h&m , c&a i vo drugite prodavnici proveruvaa i plus vraboteni imase na vratata. Sekako vak.pasos si go noseme. Od vcera vo pokrainata na teta obavezno mora da se pravi i pcr test bez razlika na 3g. Bas imavme smrten slucaj i obavezno site sto dojdoa moraa pcr test da napravat, a site se vakcinireni ili prelezeni.
Здраво на сите. Сакам нешто да се информирам ако има некоја искуство ќе молам да го сподели. Се работи за мутершутц, мутершафтгелд. Колку што знам јас мутершутц се нарекува закон кој ја штити трудницата 6 недели пред термин и 8 после. За тоа време жената добива мутершафтгелд кој го исплаќа дел здравствената каса и дел работодавачот(ако била вработена) Ако грешам нека ме поправи некоја. Јас според термин од средина на декември сум во мутершутц, арно ама веќе ноемвриската плата ја добив едно 60%, а би требало нели цела до овај период. Иначе на бешефтигунгфербот сум од самиот старт од работодавачот испратена. Па сега не знам дали е направена грешка, или јас не знам како се законите. Затоа ќе ве молам ако некоја знае дали има овде неправда и ако има кај да се обратам. Данке
Тие 60% од работодавачот ти се пуштени? Јас како што се сеќавам треба матичниот гинеколог да ти даде потврда во која пишувс кога ти е термин и од кога влегуваш во породилно, за осигурувањето да ти исплати останатиот дел од парите.