Мислам до 12, нели дека од таа возраст нагоре е дозволена вакцинација. Иначе и за 12 -18 не треба затоа што ги тестираат редовно во училиште.
Ајде мајки пак јас да прашам за мојата новопечена германка.Дали некакви вагиналети може да се купат таму по аптеките и какви да бара(за кандида ваљда)
Дали е сигурно кандида? Kadefungin крема плус вагиналети комбинација. Идат без рецепт. Ако продолжат симптомите, тогаш на лекар. Не мора да ги бара конкретните, само нека каже дека и требаат вагиналети против кандида за интимна регија или уште подобро симптомите и ќе ја упатат конкретно. Пошо освен овие, јас други не знам. Ги имам иначе користено и се одлични.
И на др да иде ако е кандида пак Kadefugin ќе и дадат само со 6 вагиналети и маст.Сама ако си ги купи ќе бидат 3 во паковање околу 7,5евра.Други не сум добила никогаш
Zdravo zenicki imam prasanje mozebi ne e za ovde no ako znae nekoja ve molam da mi odgovorite. .. Soprugot pred 5 meseci zamina so rabotna viza vo Germanija raboti vo amazon Januari mu istekuva vizata pred okolu 1 nedela mu napravija nov fetrak za rabota i sefot mu kazal oti toj gi dostavil dukumente vo auslender za prodolzuvanje na vizata e sega maz mi sumlja deka ne gi ima dostaveno dukumentite vo auslender posto nema zemeno ni sliki ni pasos nisto .. Da ne znae nekoj kako odi ova postapka i qko gi ima dostaveno dukumentite posle kolku vreme l se ceka odgovor za viza .. ?
Zdravo . Dali nekoja e podnesuvala za gracki stan vo Minhen ? Bi sakala nesto da prasam dokolku nekoja znae .
pa gazdata moze ima dostaveno nov dogovor, soglasnost za vrabotuvanje itn koga kw stigns predmetot kaj tie treba da mu ispratat formular i so toa slika pasos ds odi na twrminot koj sto mu e dodelen.Taka bi trebalo otprilika da se odvuvaat rabotite, a inaku za nova se zavisi kade se naoga dali ima guzvi i kolku se azurni tie od sluzbata.
Здраво,со сопругот сме 4/4 даночни класи. Јас сум моментално на породилно па размислуваме да ги смениме класите на 3/5, бидејќи одлуката за моето породилно е донесена, па така мм помалку би го даночеле. Единствено ме мачи да не не треба потоа кога ќе правиме повраток на данок да треба да ги враќаме. Знае некој?
Исто и ние сме 4 класа со мажот ми.И јас решив да не ја сменам, бидејки едни пријатели така направиле и потоа морало да ги платат кога правиле повраток на данок.Но сепак некоја мајка ако има директно искуство со тоа нека пише дали е сигурно така.
Слободни термини њама.Пред неколку месеци мм отиде во аусленде бехурде и чекаше ред.Направи термин кој беше за една недела и така завршивме работа.Ама тогаш беа бројките на корона значително пониски и беше дозволено таму да се чека ред. Еве ја страната вели дека онлајн нема термини. https://www.berlin.de/einwanderung/
Dali ke treba da vrakate ili ke dobiete nazad pari so klasi 3 i 5 zavisi od mnogu faktori pred se kolku zarabotuva soprugot i kolku danok plaka.Momentalno iznosot na porodilno sto go zemas e neodanocen, pa posle sumata koja ja zemas se dodava na taa na mazot i se gleda kolku platil toj danok ama neli ima i drugi faktori pat, sredstva za izdrska itn itn taka da zavisi.Nie se smenivme za vremw.na porodilnoto nazad zemav 175 evra.
Сега кога веќе важи скоро секаде 2г правилово, може ли трудници да влегуваат со Mutterpass? Или мора и они да приложат дека се вакцинирани или прележани ?