Се оди на У3 на 4 недели возраст на бебето и педијатарот(или дава упат за ортопед) гледа на ехо како се развиени кукчињата.Кај моите беше се во ред и немаат носено широк повој.Не е задолжително никој не ми спомнал. Не знам зошто болницата ви пишала Stoffwindeln кога има памперси во секоја болница.Може мислат на Mullwindel за да му ставаш на бебенцето под него за да не те бљуцне.Треба да си прашаш најдобро што мислат.
Колешка моја почна некои испитувања и доби терапија и брзо се поклопи остана бремена. Како што ми кажуваше таа, се почнува од матичен гинеколог, ако треба те праќа натаму во Kinderwunsch Klink, мислам дека може и самостојно да се направи термин дека не ти треба упат Überweisung. Ќе си испитаат тие натаму се што треба и ќе дадат терапија ако е потребно, иначе исто според колешката ако сте над одредена возраст ( мислам над 24 год.) Здравство ги покривало сите трошоци за испитувањата, ама не ме држи за збор. Ти посакувам многу успех
Мајки од која агенција сте задоволни за патување и дали во април можеби сте биле некаде каде што е пријатно за шетање со 2годишно дете?
за во Германија? агенција.. TUI.. aма веќе се имаш онлајн, ние имаме неколку пати купено на holidaycheck.de а само место убаво за деца во Германија е пример Trixi Ferien Park
Кој ќе ми каже, како се викаат на македонски Matschhose (само за дожд не за снег) и бонус ако знаете каде може да се купат? Свекрва ми и золва ми ме велат нема тоа тука.. Зар е можно? Дојдовме на гости а не ги зедов, за Schneehose е и ќе биде претопло. Денес излеговме без ништо ама на игралиште имаше капки вода на нишалките а нема ни врнето.. И не знам што да им облекувам?
Види Зара онлајн или директно, и ако си во Скопје тоа Кали што носи работи од Лидл. Иначе и јас знам дека нема тоа кај нас.
Ако зборите за оние пантолони за дожд, имам гледано, ама немаат сега. Тоа на есен или пролет, заедно со чизмите за дожд
@KidA јас гледав есенва во Ваикики такви тенки. Ама не знам сега дали има се е свртено на зимска опрема.
Дечки дали некоја посетува ендокринолог? Си пијам редовна терапија само еднаш сум била на ендокринолог ама ми е поприлично далеку (80 км). Е денес ја прашав матичната нешто подетално ми рече, а мораш на ендокринолог да направиш контрола и ми вика немораш да одиш толку далеку има тука. И сама да си направам термин. Ама сега гледам ендокринолог јас не успевам да најдам на гугл само дијабетолог или интернист. Сакав да прашам дали да ѕвонам кај дијабетолозите исто е како кај нас или различно е тука?
Nie ja dobivme pred 2 meseca po posta , a ja napravivme online . Zedoa pari od smetka . I sega ni stiga pismo deka dolzime 68e i morame da gi podmirime . Ne znaev deka ke mora da ja otkazuvame. Pisav mejl no odgovor ne dobiv. I sega neznam kako i sto treba da napravam za da ja otkazam . Sto da im napisam na mejl ?
Ја откажувам од тој и тој датум шуфата, под тој и тој број (ако има некој број) склучена на тој и тој датум по тој пат. Ве молам за писмен одговор (јас по пошта барам секогаш писмо да ми пратат) дека сигурно е откажана од тој датум. Не дека лажат тука ама за посигурно за се барам писмено да ми пратат да имам доказ.
Dali da pisam mejl na pismoto sto mi stigna ? Bidejki gledam schufata sto mi e stignala e na druga adresa , a pismoto mi doaga od druga adresa. Malce toa me buni .
Да не е преку инкасо писмото или не? Пиши на двете, мејл, писмо, се што може да се пише. Ако е истиот број (како кунденнума) на двете писма тогаш можеби сеедно ама пиши и на двете нема што да изгубиш освен ако не е лажно второто писмо ама ако е истиот кунденнума тогаш истото е.