Ete @gjoker4e toa e pismoto sto go dobivme. Denes plativme pisav mejl , se nadevam deka ke dobijam odgovor i napisav deka sakam otkaz pa sega da vidime sto ke se sluci. Strav mi e toa da ne prodolzi taka i na sekoi 2 meseca pari da baraat. Neznam dovolno jazik za da se raberam po telefonski pat.
Малку ми е чудено побарувањево.Имам вадено шуфа преку schufa.de не сум имала дополнителни трошоци. Дали ви стигнал некој Mahnung на 09.12? Исто дали ја плативте шуфата веднаш кога ја вадевте? @Duhce123
Писмово е као нешто да не сте платиле и затоа е од друга адреса е нешто као извршител. Нешто погрешно имате склучено договор, често се греши кога не се знае јазик. Кај ја правевте шуфата? Е сеа ја неам шуфа праено и нз како оди тоа ама како и да е пиши отказ на претходната адреса.
Ma ne nisto ne ni stigna . Samo toa pismo vcera i pravo so opomena i dupla suma za plakanje. Denes toa go plativme se nadevam deka se ke e bo red .
Oni ja imat smetkata na mojot soprug. Nie ne trebase nisto da plakame , trebase da povlecat sami od smetkata . Ma ajde pamet za drug pat vo glava .
Дечки неколку пати идам кај гинеколог, поради цисти (кои не се намалуваат) и секој пат е истото, без терапија и без испитувања да се знае барем за какви цисти станува збор. Како што читам по форумот кај нас во мк прават најразлични испитувања а тука некако многу лабаво, како да не се заинтересирани многу многу. И вашите ли гинеколози се исти, или до мојата е?
Да такви се сите.Немам одено за цисти ама бремености 2 кај различни гиниколози ептен ладеж се.На другарка па у Норвешка уште побетер, 2 или 3 еха , цтг пфф шо е тоа. Не само гиниколози педијатрите тука лечат со капки само,антибиотик ретко,скоро ич.Јас мислев прво дека се наци и ме мразат затоа се такви ,ама не штедат ја касата.
Пробај кај друг гинеколог доколку немаш доверба во тој. Или кажи му сакам терапија сакам испитувања. Или јави се во здравственото осигурување и кажи сакам терапија и испитувања. Со разговор се се решава. По ова што пиша ми изгледа како да не си и рекла прво неа дека сакаш терапија и испитувања. А ако сепак си и рекла што ти одговори таа на тоа? Сега и тука се борат жените во групите во кои што сум за само три еха да има во текот на бременоста. Се врти тркалото на животот се враќаме накај ниедно ехо и пораѓај дома.
Денес бев, и нормално после преглед ја прашав дали треба таблети да земам, на што добив одговор да почекам 10тина дена, дека била на одмор за да ми се прејави и да ми каже што како. И мислев дека доколку нешто не е како што треба, треба контроли да се прават скоро секој месец, а она ми рече дека немало потреба Некако не ми беше логично, така да ме остави без ништо. Ама ќе почекам деновиве, ако не бива ќе идам кај друг. Фала ви женски
Девојки здраво, среќни празници Имам неколку прашања. Како ги облакате децата? Им носите холахопки? Холахопки и хеланчиња ок е или не е доволно? Каде да најдам пантофли за дете од 2 години? Ама да не се оние класични со тврд ѓон оти тие и го потат стапалото. Дали се наоѓа нормална сол таква прашеста некаде и каде да ја барам? Земав морска крупна оти само таква најдов ама ич не соли... Дали има негде производи на витаминка? Најдов стоби флипс, ама ме интересира дали можам и кечапот на пример да го најдам негде. Дали има кефир? Со намера да најдам кефир, не најдов, па го земав ова, не знам што е, знам дека има повеќе вкусови. Го пиев јас деновиве, утрово и дете ми го џапна да пие, па дали е здраво за неа или ич да не и го давам... Спојлер
Добредојде гркинке . Има Кефир си пишува кефир.Само треба да ги зумираш млечните производи т.е напитоци за да го најдеш.Бутамилх незнам што е ама го препорачуваат за полесно одење во веце.Мене во болница ми го даваа по операцијата. Имаш грчки јогурт нас тој ни е најсличен на нашиот само не е течен. Спојлер: Грчки јогурт Јас мојава ја облекувам екстремно многу.Хеланки подебелки и одозгора панталони за скиање.Таа па во градинка оди надвор со панталони за дожд ама полнети.Нормално палто за скијање. Деновиве е потопло и пак така oди со блуза како тренерка . Облека јас најчесто купувам од C&A и H&M, Otto , Лидл,Алди. Во Лидл имаш грчки производи на 2-3месеци. Витаминка неам видено.За балкански производи турски,руски продавници или Реал таму го има Мамас ајварчето,српски производи итн.
На 10+ степени само подебелки тренерчиња, од 3 до 10 ст хулахопки и тренерчиња, а под нула скафандер. Ова отприлика, сепак секое дете е индивидуално. И на моето му се поти ногата, па е по чорапчиња дома, а ако сакаш има Barfußhausschuhe пребарај такви за со потенок ѓон, само зависи од подот да не се лизгаат многу па да паѓа дете. Сол има нормална по сите маркети еве еден пример Со јод, без јод, морска, планинска има секакви. Во турски, хрватски продавници во Реал и Кауфланд сум наоѓала производи од Витаминка ама кечапот го немам сретнато сеуште. Кефир има од Müller еве го и најокеј ми е мене Ова што си го земала мене лично ич не ми се свиѓа, како млеко помешано со овошен сок ми е, а за здраво не знам колку е и колку шеќери содржи.
Уште некое прашање Што им облакате под скафандер на децата? Мислам колку слоја облека? Дали допрва се очекуваат пониски температури? И до кога е грејна сезона овде? Каква вода давате на децата? Маж ми земал мали шишиња со миниони ама не ми стои за добро балансирана... Дали се наоѓа планински чај, ама да не е во филтер кесички? Во краен случај и филтер кесичка ќе заврши работа, ама повеќе го сакам оригинал скубнат од планина и сушен.. Леле колку прашања имав ништо не ми текнува. Кај можам да најдам завеси ама по мои димензии? Дали користите детско штедење и која банка би ја препорачале? Ке аплицирам за здравствено, па се прашувам колку време ќе им треба да ми го средат оти морам да посетам доктор наскоро? Ефхаристо
pod skafander gore bodi i bluza dolu trenerki.Mozno e da ima poniski tt.Grejna sezona do 1 Maj. Voda jas davam obicna negazirana od market. Detsko stedenje skoro vo niedna banka nema kamata nekoja nie napravivme vo Sparkasse. Za karticata moze da ti dadat od zdravstvenoto potvrda i so toa da odis na lekar. Za cajot i zavesite jas od Makedonija donesov pa taka da nemam sovet.