Сакав да прашам, сте вадиле Бугарски пасош во Бг амбасадата во Минхен? Колку време се чека за нов пасош? Исто имам проблем со греење, на гас сме и подно греење, секоја можна зима немаме подно во спална, пријавувавме во општина ама не го решаваа проблемот, каде може да се обратам?
Ti odgovorile drugite sto kako .... Eve i ova ako si zaintersirana Drage moje trudnice, da vas podsjetim na trudnicki tecaj. Tecaj je online preko Zooma, na nasem je jeziku i u potpunosti vam pokriva zdravsveno, znaci vi nista ne placate. Tecaj se odrzava svakog mjeseca i na svakom tecaju ima 10 mjesta. Tecaj u januaru ima jos 2 slobodna mjesta. Cure koje imaju termin u 3,4,5,6 mj slobodno se javite za termine. Kursevi u drugom i trecem mjesecu imaju jos po 5 slobodnih mjesta. za sva pitanja se javite na WhatsApp 0178 3999 786.
мене накај декември ми земаа од Лидл , имаше и дводелни и едноделни , ќерка ми е накај 5г и за неа најдов едноделен и презадоволна сум и не се претерано скапи , да следиш по проспектите и online понуди дали ги имаат пак
@Yowannty и овој го имам за ќерка ми од ernstings family е исто предобар е презадоволна сум од таму за се
Нема да здрма, договорено е тоа Озбилно, нагоре од алпите не е трусно подрачје. Затоа во мое село куќите се како од 3 те прасиња, ни темели, ни стубови. Ако здрма, пепел
Некаде прочитав дека земјотреси ќе имало на места кај што немало до сега и научниците зачудени биле. Мислам дека на фб кај unofficial astrology ама не сум сигурна сеа.
Кога животот ти приредува природна катастрофа, нема бирање. Ама цунами. Од увек замишљав дека ако ме задеси ќе преживеам. Многу филмови гледам. Дај друга опција. Марс не ми е на мерак. Има да смрзнам.
@Yowannty и мене тоа ми беа прашањата околу баница. Се консултирав со колешки и сите ми кажаа да си земам бабица. Сама си ја бараш, најдобро е да е некоја блиску до тебе. Платена е од државна каса. Таа може да ти препорача болници за породување, но исто и докторката може. @SanelaS фала за инфото, го дадов на една другарка што не разбира германски. За тие што разбирате германски од голема помош се Donum Vitae. Се ќе ти објаснат, дури и документите ти ги пополнуваат. Сметате ли дека треба да отвориме тема во подкатегориите "Бременост" или "Бебе" во Германија за да не им трупаме тука мислења или ок е?
Како бе нема. На толку вакцини и вакцинирани, најголемиот поборник за вакцини да го каже ова значи стварно нешто не штима.
Може ли да ми предложите некоја активна германска група на ФБ( не форум) за мајки и трудници? Може и популарен инстаграм профил, што не мора да е германски. danichap веќе ја следам, супер идеи има што се дури применливи и за другарка ми со пречки во развој. @Neda997 вадеше дечко ми пред короната, чекаше 3 недели за термин и еден месец за да биде готов. Сега во Корона слушам малку повеќе се чекало, 3 месеци скоро. Најважно е да направиш точна онлајн апликација.
https://youtube.com/playlist?list=PLk9XB2zY4IEgrASVd00Yx509C-WOyYAy0 Laila е доста популарна, има многу видеа.