Секогаш ја гледаш состојката и според неа бараш во аптека. На канестен пишува Clotrimazol, тука под тоа име ми излезе кремата. И треба да кажеш дали за нозе на пример или вагинален крем, мислам различни се не сум сигурна.
Мајки може да ми препорачате кој чист магнезиум да го купам од аптека? Бремена сум и ме боли мноогу стомак , и кажав два пати на гинекологов и пак не ми спомнува магнезиум да пијам. А кога ке ме стегнат грчеви не сум способна за ништо , дури ни да лежам не можам Би купила одма ама незнам ни од колку милиграми ни од кој
@Yowannty имаш гледам супер опширни одговори околу прегледите. Истите работи и кај мене беа горе доле. Јас во исто време споредував читајќи тука на форумот и баш се изненадив колку им се штури тие скринизи. Немаше мерење нухален набор, носна коска итн. Само големина на плод итн. Иначе околу железото би ти препорачала што пиев јас и што е екстра. Еве слики. Сачетите се раствораат во вода и мн е лесно, никакви тегоби нема
Magnesium Verla. Ќе ти кажат во аптека од колку мг и максимум дозирање. Кажи за трудници и ќе ти препорачаат.
Ммм, против стрии Да бидам искрена, јас кога бев трудна имав залихи павловичева Нека ти пратат по автобус или некако. Можеби некоја Веледа да има ефект ама јас лично со тоа немам искуство.
Weleda масло сите го фалат дека е дури и поубаво од павловичева. Мене гадно ми мириса па џабе го купив. Други велат убаво им мирисало. Павловичева земав од МК,, ама дури набавам купив крем на Hipp, исто е добар густ. Има во DM, ќе ти пратам слики во порака какви креми имам од таму купувано.
Za magnezium jas ne ni prasav si zemav od apteka i uste go koristam. Kolku tolku pomaga okolu grcevite ( barem kaj mene) magnezium verla 3x2 ( dorucek, rucek, vecera) I pij mn voda koga imas grcevi.
Не сум и спомнала јас за магнезиум .. само кажував дека имам грчеви и ме боли многу стомак. И као ми вика сега ке направиме преглед. Ме виде на ехо и ми вика се е супер со бебче, незнам од што може да те боли. А на други пријателки што се кај истата докторка им давала ради грчеви. Мислам сега да не не сме се разбрале нешто убаво ради јазиков. Како и да е ке ми купи мм после од аптека зошто не можам више. Не ми се секојдневни болкиве ама кога ке ме стегнат по 2-3 дена, прејаки се.
Devojki/ majki, vasata pomos mi e povekje od potrebna ( izvinete za dolgiot post) eve za sto se raboti: 1. 3 meseci pred istekuvanje na dogovorot ( koj nema da bide prodolzen) zdravje boze treba da se porodam. Dali me sleduva ona sto citam 67% bidejki nee istecen dogovorot ili? 2.So mm, sme so EU pasosi sto uste ne sleduva kako paricna pomos od drzavata, opstinata, …. 3.Kade treba da se obratime pred bremenosta i posle bremenosta za da gi zapazime rokovite. Dosta mi se vazni vasite odgovori bidejki nemam kade da se obratam a seuste sme novi i ne sme zapoznaeni. Vi blagodaram
За стрии има прекрасен путер на Алверде. Јас цела бременост со тоа ја истерав и немам ниту една стија на стомакот. Живеам во Македонија и штом ја има во Македонија ја има во Германија сигурно. Специјална за трудници е. Поранои беше розева кутија сега не знам каква е.