Ќе најдиш од оној по ситниот и гледај по скоро уведи го за да се исчеличи, после за во градинка ќе немаш проблем. Откако ќе воведеш песок можеш потоа да дадеш и трева и многу други работи што се наоѓаат на земја. Брат ми и другар му си пробуваа измет од коза, демек чоко стоби флипс било
Лол! Природните материјали се воведуваат први. Исто и кремите, а таа со цинк е особено вкусна. И да не ги заборавам инсектите. После воведуваш други намирници, кога веќе се од надвор е пробано.
1. Може некоја да ми објасни како оди пријавувањето такси/даноци на приход и такви работи? Дали мора да се среди преку сметководител или може сами? Дали онлајн се наоѓаат формулари за пополнување? Ако имате некој сметководител од доверба да предложите можда.. 2. Има онлајн страница за патики кај што можам да разгледам повеќе брендови или да ги гуглам секој бренд посебно?
Ме потсетивте што се ме чека, сум заборавила @Yowannty На фб ја фалат radica porez и не ми текнува понатака името на фб Онлајн може и е најефтино и не ми текнува ни тоа сега како се викаше за онлајн ќе каже некој ама за прв пат можеби подобро сметководител Не треба да се пријавува ништо, само да се направи овој повраток на данок сам онлајн или преку сметководител Ние правиме преку lohnsteuerhilfeverein се плаќа процент во зависност од примањата, кај сметководител е поскапо Патики на zalando, спушти апликација на тел Под патиките пишува дали одговораат на нормална големина или се помали или поголеми броеви Се заљубов во едни Skechers
Од петок кај нас 3G и 2G не важат и маски во школите и супермаркетите нема. Во болници ,ординации оставуваат.Исто и тестирањето за децата во градинките и школите. Кај вас како е?
Мајки здраво. Сакам да прашам неколку месеци сме веќе овде но не сме имале потреба и немаме сеуште педијатар за детето. Ми стигна писмо мн.не го разбирам но како што разбрав да се однесе на педијатар за нешто U8, што е тоа не ми е познато. Дали може доколу ви е познаато да ми појасните? Благодарам
Систематски преглед. Кога ќе се роди е у1 па у2… у8 на 3-4 години не се сеќавам точно Најдете педијатар и направете термин за у8 За секој у преглед стига писмо дома
zadolzitelni se i mora kaj pedijatar i jeznam dali imas ili nemas kniska kaj sto ke vpisuvaat se od pregledot.I ako nemad seuste najdeno pedijatar baraj uste odma ako ne go odneses vo predvideniot period ke dobies i opomena.
Прегледите се задолжителни и особено важни за тргнување во школо. При упис за школо ќе те контактира гесундхајмт, ќе ја бара книшката на детето и вакцините. Напредокот на детето мора да се следи на секое ниво, а особено здравствено. Во спротивно, се работи за здравствено занемарување, а овде државата реагира за такви случаи. Да не си направиш проблеми за ништо, од неинформираност. Итно да најдеш педијатар и да почнеш со редовни прегледи. Мрп вакцината, исто така е задолжителна.
Да, ќе ти даде педијатарот. Иначе книшката се добива на клиника, по пораѓајот. Кога уствари се прави и првиот унтерзухунг на детето. Внимавај да ги запазиш роковите за прегледи, тоа е многу важно. Затоа и праќаат писмо пред секој преглед, како потсетување. На книшката има временски интервали за секој преглед и за секоја вакцинација. Ако имаш препис од картон за имунизација од Мк, однеси го за да ги пренесат вакцините во систем и во книшка за имунизација. И таа книшка ќе ја добиеш од педијатарот.
За Bindehautentzündung мора капки? Повеќе од 3-4 дена имала без да регистрирам и сега сум целата во паники. Ставив капки, бевме на педијатар, прашувам дека паничам. Може да и бидне нешто дека неколку дена не сме лекувале? И ладни раце кај дете што значат? Мраз и се веќе некој период.
Што паничиш ако сте биле на лекар? Ваљда правилните капки ги имате, ќе биде ок. Е сега за ладни раце, дефинирај кога, како. Постојано ли? Моево ги имаше еден период, од стрес, насабајле пред градинка. Во остатокот од времето нормални, така сфатив дека е од стрес.
Прашање до оние во Бв Дали во јавниот превоз сеуште важи 3г правилото? Се мислам дека беше до 20 ти март, а сега читам некаде до 2 април. Не сум се возела последните 15тина дена.
Негде утрово прочитав дека Германија одлучила да плаќа гас во рубљи, или дека се мисли..не можам да најдам каде и што точно прочитав. Сега ми излезе вест дека предупредуваат од ризик дека може да престане снабдувањето со гас наскоро. Дај ве молам споделете последно официјално инфо што го знаете.