Моето од нигде и никаде не можеше воопшто да згазне на една нога, а јас не се сеќавам што ни рекле на лекар, на итна отидовме. И кај нас е се петок, сабота, недела и празници. Таман ќе ја тагнам @JoyJoy некаде те читав дека детето не можело да згазне и ви рекле вирус, така нешто, дали знаеш кој вирус? Одамна сакам да те прашам и заборавам.
@SanelaS да не има болки од нагло растење па да накривнува. Незнам колку е очигледно, јас можеби би почекала до понеделник доколку не се жали, може и моментално да е нешто. На другарка малиот неможеше да застане на нозе и излезе нешто со д витамин намален, ама се среди за недела две. Дечки дали на македонски пасош и лична карта може да ми стои германска адреса? Искрено ако не морам не би се пријавувала на македонска адреса. И дали кога ќе менувам адреса ќе ми бараат и нов извод со новата адреса за да извадам пасош и лк?
Кај нас дизелот е уште над 2еу. Пред кризава 75л ја полнев колата за 125 Еу. Во најголемата криза достигна и 175еу. Сега околу 155. Ако банкротирам од колава ќе биде. 600еу месечно само за дизелот ми одат. Децата со најдобри отцени одат гимназија, претпоставувам си имаат повисоки критериуми од другите школи, па од тука и цела фама. Инаку снег истура. Не е априлилилска шега.
Јас па претпоставувам дека ќе има најдобри оцени, барем до 5то. Затоа да ја пикнам таму пред пубертет да фати. А изгледа сегде се багабонти во пубертет, не знам што ќе се праи
@SanelaS, @gjoker4e малото мое имаше transient synovitis. Може да се јави после вирусна инфекција најчесто кај машки. Мојот имаше обична настинка со растечено носе и ништо друго. По два-три дена почна да се жали на болка во едната нога и одбиваше да стапне или куцаше. Баш во Германија му се случи и се запознав со "прекрасниот" ви здравствен систем.
Ова ми го кажа еден пријател доктор сега и ми рече само ибупрофен да давам и да следам состојба. Ти текнува тебе што и како лекувавте. Моето имаше растечен нос па му помина демек и после неколку дена од нигде никаде една ноќ качи тт како ја качи за неколку часа и сам ја симна. Утрото се разбуди како ништо да не било...
Се знае дали овој вирус само во Германија го има? Мене ми е многу чудно од вирус до таков проблем со нога да дојде, или нормално е тоа? Прашувам кој се разбира во медицина И после настинската вирусот куца со ногата?
Го нема само во Германија, и во комшиски држави го има. Баш летово првпат чув за ова и се чудев, дете од комшиите имаше со ваков случај. Го излечија, без последици, ама не разбрав што чудо е тоа. Абе свашта има во регионов, мислам покрај крокодили да живеев побезбедно ќе беше
Јас се нервирам што не можам да се сетам, а маж ми вика дека никогаш не се случило такво нешто. Значи стварно се заборава се. Уште се чудам и сакам да прочитам нешто повеќе ама не знам што да пишам на гугл? Не ми се верува снег дека врне. Цела зима не заврна.
За што не знаеш да го прашаш гугл, за вирусот или за снегот? За снегот јас да ти кажам, пред некоја година 1 метро снег имаше за велигден
https://www.pharmazeutische-zeitung.de/was-ist-eigentlich-ein-hueftschnupfen-121425/ Plötzlich fangen Kinder an zu hinken, krabbeln wieder oder können nur unter Schmerzen aufstehen. Die Symptome eines solchen Hüftschnupfens sind meist die Hinterlassenschaften eines viralen Infekts. Der Hüftschnupfen, auch als Coxitis fugax oder transiente Synovitis bezeichnet, ist eine vorübergehende Entzündung des Hüftgelenks. Мислам дека е ова, не знам. И точно, претходи настинка и куцкаат. Знам за ова откако ја прочитав Joy тогаш во соодветна тема. Иначе ми беше непознато. Како беше она, April, April, der weiß nicht was er will. April, April er macht was er will! Лани лето немаше, дождови и дождови. Сега уште зимата да се врати уште пред да почне летото. Преладно е ама озбилно, а пред некој ден на кратки си шетав од горештини.
Virusot sekade go ima ne e samo tuka.I da takvo dejstvo ima Mene kolku sto mi teknuva od koga studirav deka ova e Vospalenie na vnatresnata strana sinovium na kapsulara na kolkot, pominuva samo . Obicno e kaj deca od 3 do 10 godini pocesto kaj maski .Pricina ne e dokazana no go povrzuvaat so virusna infekcija na respiratoren trakt pa preminuva na zglobot.Obicno se manifestira so bolka i skocanetost.I obicno da se dava nekoj lek za protiv bolka samo, ponovi studii nema za ova problematika i ne e dokraj razjasneto sto kako tocno se slucuva. Ama ete se slucuva....jas najmnogu panicam
А што им правите на млечните заби кога ќе паднат?Доаѓа ли кај вас Цанфее и што му остава на детето под перница?
Секако дека доаѓа, остава 10 евра за заб. Досега 70 имаме собрано Дали да ги мењаме за франци е прашање А забите.. ги збирам на скришно место, јер кровот е далеку, уствари високо
И во мое село ги фрлаа на покрив нашите. Иначе мене ова ми се гледа интересна опција. Има најразлични верзии низ интернет. https://www.amazon.de/Zrilubkrelz®-...t=&hvlocphy=9044258&hvtargid=pla-850341818820