I kaj nas vo gradinka pola deca se so rastecen nos, nekoja vospituvacka I kasla.. Davate li nekoj sirup za imunitet? Ne sum davala do sega nisto osven vit D
Svake i da ides pak ke bide taa terapija kapki, vozduh cist i muabetot momentalno mnogu deca ima so istiot virus.Mene mi stana veke swkojdnevie cudno e ako nema nekoj virus zakaceno, a jade ovosje i zelencuk nad 10 kg nedelno, sekoj den e vo suma vo 2 do 3 saati ama toa e ..Mu dadov prospan kakvo kaslanje udri...pa eve sega za kaslica so lovorov list caj pravev i se smiri malku.
Еј сум го заборавила тој рецепт, знам за големата пред 4 год купив 500гр ловоров уште имам. Исто само вит Д давам.
Јас давам саностол за имунитет. Цел месец сме болни едно по друго до вчера температура 40 имавме.. како може да не сакаат една крвна слика да направат скрос не се добри германциве
Na nas vo Mk Lani letoto koga bevme prv pat ni vadija krv I iskreno potraumatizirena ne e bila kerka mi, za na kraj I dijagnoza da pogresat I opsti lekar da ja pregleda namesto pedijatar, za toa podocna doznav.
Кај мене не правеле проблем за крвна слика, баш сакав и јас 5 години има ама ај си викам да не и правам трауми. Можеби им е битна причината поради која сакаш крвна слика? Моментално скоро сите се болни без разлика дали крвната слика е ок или не па и да направиш и не скоро исто е. Направи на приватно види каде има можеби има некаде во близина. Ние од февруари цело време сме болни и има логика дека до сега карантини маски корона и сега наеднаш без маски и лесно не напаѓаат вируси и инфекции. Ете сега веќе нема корона, сега има стомачен норо боро оро
Здраво. Дали може да ми кажете доколку знае некој што е овој документ и од каде се вади Ablehnungs oder Bewilligungsbescheid über Arbeitslosengeld II nach dem Zweiten Buch Sozialgesetzbuch 2021? Благодарам
Дали ви одобриле или не да земате Арбаитслозенгелд 2- ако сте помалку од 6 месеци тука и сте останале без работа може да ги земате тие пари, па бараат на писмено потврда од Job Centar дали сте земале. Треба да отидете или да се јавите да ви пратат по пошта или пробај прво преку меил полесно е да им напишеш и пиши да ти испратат по пошта, така најлесно ќе е да не мораш со зборење да се објаснуваш, ако нема таква опција за меил тогаш пиши им писмо на адреса и ќе ти пратат писмо. И да сте земале и не, сепак треба да им го испратите тој документ. Ова најмногу ме нервира кога од едно место треба да земам некој документ за друго, се надевам дека во иднина ќе треба само потпис дека им дозволуваш тие сами да земат се од кај што им треба. Исто и за повраток на данок се надевам дека само име и презиме и штоер број ќе треба. Да цица бебе и да излеземе и заспа во истата секунда, ако го разбудев да му облечам јакна ќе вриштеше па немаше ич да можам до лекар да отидам, до 11 работат се надевам нема да испадне еншто како на пример денес до 10 дека работат да пишува на вратата и такви некои работи. Како да не ми е судено да го држам тој рецепт за лекови во рака. И се надевам ќе речат крвна слика ок па можело таква лажна краткотрајна дијагноза и дека се е во ред сега не мора лекови само да вежбам да не бидам слаба ко скачка и да станам веган.
Ти благодарам многу. Саакаат да комплицират некогаш(скоро секогаш) со документи , а тоа можат и они да го проверат. Во секој случај многу фала на одговорот.
3 недели сме болни, 10 дена стомачен па пауза 3 дена, зелени мрсули и 38.5 тт 3 дена, пауза 2 дена, 40со5 тт 3 дена кашлица треска без храна и за крај ти вика нема потреба од крвна слика. Се кладам дека е бактерија и на своја рака алмацин дадов веќе е подобра денес. Ја штедат касата!
Ми дадоа рецепт, ги зедов лековите, и упат за на очно. Една година да пијам сабајле и навечер ама за една недела крвна слика па може да ми ја намалат дозата. Бебе не сака ад, плаче без престан и еве сега пак цица. Треба што побрзо да го одбијам и во утрешниот ден да пресечам. Тука што даваат ако имам проблем со градите, без рецепт, со? Заборавив да прашам во аптека.
Ние сме три месеци болни. Ми се здосади. Последниот пат ти рекоа дека е вирус? Направи крвна слика приватно нареден пат. Алмацин без рецепт ти дадоа?
Уф, чекај, лист од зелка нешто беше ама кој да знае, @mal.ecka ако памти, сто пати го имам читано муабетот...или @Annath Бромергон ли се даваше? Колку напраи малото уствари?
pomalku tecnosti vnesuvaj i se sto potiknuva laktacija,caj od zalfija ili nane ama po 2 solji samo, listovi od zelka ostoeni vo frizider stav
Денес видов дека има тема за одбивање ќе се обидам да прочитам вечер Ќе биде проблем Премногу млеко имам, некаде прочитав дека заради хипертиоридизам се произведувало многу млеко Викенд иде неработни денови и плус Велигден па ич не се за одбивање или зелка деновиве ама немој нешто да ми бидне до понеделник Дали се истите апчиња тука? Ќе прогуглам…
Апчињата ги имам пиено за снижување пролактин, не памтам, ваљда на рецепт беа. Ама мораш да намалиш број на подои и малото мора некаква храна да внесува, инаку фрустрации за сите. Гугл вика дека постпородилен хипертиоридизам во најчесто број случаи поминува за година до година и пол, а веројатно ти е пост, инаку би имала и проблем со самата бременост. Е сега, останува да издржиш да помине. Ќе бидеш ок и без апче утре и задутре.
Gjokerce zakazi kaj ginekolog termin taa dava apcinja za prekin na mlekoto, do togas nekako molzi se vo casa
Не можеш на своја рака да ги земаш, мора доктор да ти одреди доза. Таму и не верувам да ти ги дадат без рецепт. Чај од жалфија, помалку течности и да ги стегнеш градите откако убаво ќе ги измолзиш. Листови од зелка мене ми направија проблем, ми надојде од нив повеќе.