Џоки бе сакаш ли бејби да го одбиеш или ради таблетите?Исто имав хипертироидизам и во болница ми даваа таблети и капки.Ги пиев и двете и го доев. Еве провери си ги овде: https://www.e-lactancia.org/ Исто имаш и при бременост ама можеш да видиш https://www.embryotox.de/arzneimittel/ Се согласувам со Биљарката еве после 1год кај мене се регулираше во нормално.
Го прочитав упатството сега пишува дека постои ризик од хипотиоридизам кај доенчето. Може да се дои доколку дневната доза е до 10мг и се контролира тироидната кај доенчето, а мојата доза е 20мг дневно. Да не знае некој тука бебето изеде гума за бришење молив, колку може да е опасно??
Сум чула деца парички голтале, гума ваљда не е опасно. Само шо утре нема да ти покака парички, ваљда Голема беше гумата? Цело го голтна?
Zdravo majki edno prasanje do vas.. Imam let vo ponedelnik ofentalot seuste go nemam zemeno seuste e vo obrabotka 3 meseci go cekam momentalno imam fikcion koj vazi do 04.05.2022 dali ako odam mkd i ke mozam potoa da se vratam nazad so fikcionot a dqu e istecen rokot .. ? Ili treba nekoj drug dukument ?
Извади нов фиктион пред да одиш. Ако ти е летот понеделник покасно да отидеш до општина сабајле и да прашаш или телефонски.
Не знам. И ова сабајле недопишано сум го испратила во грешка. Во амбасада или во општина? Најдобро е да се јавиш рано сабајле кога ќе отворат и да прашаш дали е проблем така, дали ќе мора ново.
Пред 2 недели стомачниот. Ке направам обавезно, алмацин од Мк носам кај нас на растечен нос препишуваат и не го искористив.
Здраво. Дали има некоја што нарачувала од George UK за во Германија достава? Како оди и колку е достава? Мм е таму па да искористам
За 5-6 дена ми стигна пратката Хермес доставува, шипинг 5 евра, ако порачката е над 60 евра тогаш 2,5 евра е.
Може ли да се даде Кундигунг во Кита? Малово почна во една, уште сме на адаптација и не сум баш нешто задоволна и сега ми се јавија дека е примен во друга, па повеќе би сакала да го префрлам таму. Паметно ли е така да му сменам средина, со оглед на тоа дека во новата би почнал од септември, значи до тогаш би одел во оваа, ако успее воопшто да се навикне.
Фала ти на помисла Пиев сабота и недела по едно апче навечер, а треба две. Од утре ќе почнам две. Бебе цица ама можеби ќе го одбијам, одбивам постепено. Петок крвна слика за тсх да се провери дали е ок дозата, дали да се намали. Уште од првото апче ми стана подобро, не бев сигурна дали стварно или дека знам дека го испив ама и денес ми е ок, убаво, го нема она чувство кога мислам крајот дека е и да проверувам дали имам батерија на телефон за да викнам брза помош. Сега се прашувам како до сега сум живеела така 9 месеци. Интернетот вика дека може да се дои, постои минимален ризик и после три недели да се контролира тироидната на бебето, претпоставувам со крвна слика. Добра сум како среќа и мир и спокој да сум испила
Не е убаво освен ако не мора. Ти најдобро ќе знаеш и чувствуваш дали да го префрлиш или не. Што ако и другата не ти се допаѓа? Прво промени го пристапот, мислењето кон градинката и вработените, мислам пробај да разбереш, разговарај со нив, осигурај се дека не е ок градинката. Ама ако веќе си сигурна дека не е ок тогаш смени ја. Најважна е причината поради која сакаш да ја смениш, да не е нешто што се случува само на почеток па и во другата градинка да биде исто, адаптација е, се адаптира бебето, ти, вработените. Ти знаеш најдобро
Дали тоа @Ava.84 се одјавила, што е тоа за аватар Ја само да проверам, мразам кога не ми се сите на број