Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Македонки во Германија

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од promeneta, 11 март 2019.

1. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    109
    Дали додека си на боловање 1недел,можеш да излезеш од државата или е ризично за да не добиеш отказ?

2. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    85
    Aj o jasni ako sakas kako funkcionira i za sto tocno go koristis? Sakam da ja otkazam kreditnata zs nogu provizija godisno se plakat i da pazaram online so paypal...

3. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.059
    Само отвараш акаунт и ги убацуваш картичките, дебитни и/или кредитни. И многу едноставно е плаќањето. Иде преку меил адреса за трансакција. И ако примаш пари, веднаш ги добиваш на paypal конто. После можеш да ги префрлиш на картичка. Исто можеш и да ставиш од конто одредена сума пари на paypal акаунтот, како ваучер е тоа. И трансакциите ќе бидат прво од тие пари.

4. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Мајки, здраво. Сакам да ве прашам, дали некоја од вас има примено комби вакцина против пертусис (магарешка кашлица), дифтерија и тетанус во бременост? Во трет триместар се примале, гледајќи ми го вакциналниот картон од МКД, матичната одлучи да ми даде, а јас сум на два ума, па би ве замолила за совет.

Однапред фала на одговорите.

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.320
    Ниту вакцинален картон ми побарале ниту сум се вакцинирала. Ги прават стандард крвните анализи, меѓу кои и за рубеола, и толку.

На Biljarkata и didi1982 им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Ти одлучуваш.
    Јас само што го слушнав зборот вакцина реков не сакам.

На didi1982 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. NovaMihajlova

NovaMihajlova Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    46
    По препорака на матичниот гинеколог,јас се вакцинирав(магарешка кашлица). Обајснувањето кај мене беше дека бебињата неможат да ја примаат веднаш оваа вакцина а вака преку нас ќе бидат заштитени.
    Родив живо,здраво бебенце

На didi1982 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Linda24

Linda24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    557
    Zenicki ve molam za pomos baram stan pod hitno Berlin preku ebay preku se baram ama ipak da ne znaete ndkpj sto izdava stan ?? Pod hitno mi e treba da napustam do 15 ti Juni

9. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    126
    Пробај преку Gewobag ImmoSkout , ако имаш 3 добри плати и чиста шуфа ке имаш шанси. Тешко е секаде во Берлин ние баравме со месеци..

10. Linda24

Linda24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    557
    Sekade baram vo site mozni aplikacii sekade poveketo gi ima za zamena so stan .. a so decinna sum moram pod hitno da najdam stan

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    За да научам да зборувам како
    Нели никој не смее да ве исфрли на улица се додека не најдете нов стан?

12. Linda24

Linda24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    557
    Znaes koga si kaj nas balkanec kiracija i te ima prijaveno vo druga adresa i ti veli oti ke renovira a nemas dogovor za prestoj ??

13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Оф оваа вашата ме потсети на нашата:hug:.Барај на веб страните кај вервалтунзите.
    Види на страниците на stadtundland.de , degewo.de , berlinovo.de и сите фервалтунзи што ќе ги сретнеш.Со лесно.

14. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Мајки да прашам, ви ѕвонат ли непознати броеви кои константно нудат нешто? За дополнително здравствено осигурување гледам сте пишувале, па деновиве баш од едно такво ми звонат иако културно им кажувам дека не сум заинтересирана за било какви понуди преку телефон. Од каде им се моите податоци? Ги прашувам а не знаат да кажат. Порано ми нудеа за струјата да ја смениме, ама толку нападно што морав да ги блокирам:|
    А да, и за награди непостоечки и 300 превари ми имаат звонето. И тоа што со месеци некој ноќе ми звонеше и ќутеше башка;( битно престана а иначе бев решена и во полиција да пријавам.
    Бројот би го сменила ептен во крајност бидејќи немам желба сите институции и луѓе посебно да ги известувам.
    И крај краева и новиот ќе мора да се даде кога порачуваш нешто, на огласи за стан итн.

15. Dancewere

Dancewere Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    16.849
    Вчера ми ѕвонеше “анонимна сосетка” да ми каже дека ужасно свирам и да бидам потивка, пред неколку дена истите и на маж ми му се јавуваа.Денес добив порака на whats up дека сум добила некоја многу платена работа. Исто да ми помине договорот од 1&1 за интернет ќе ги сменам постојно се јавуваат и нудат некои “специјални” понуди, ептен се досадни.

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Имам читано по групи на ФБ дека многу луѓе си направиле проблем што прифатиле преку телефон одредени понуди. Па затоа совет ништо да не се прифаќа. Ако веќе знаат ваш емаил или адреса откачете ги со муабет да ви ја пратат писмено понудата, да имате црно на бело зошто усно се преќутуваат намерно некои работи ( скриени трошоци) а потоа немате доказ дека не ви кажале.

17. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    109
    Мајки кога ве известиле дали детето ќе го примат во градинка од септември? Сега некаде е или таму некаде пред почетокот на школската година?

18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Мајки дали некоја знае во Münster дали има доктор трансфузиолог
    И како да барам овде таков доктор не ми е баш јасно
    Мене ми треба како кај нас институт за трансфузиона медицина
    Имам пишувано керка ми има генетски мутации,е сега син ми има многу расипани заби па докторот предложи да одиме со целосна анестезија и да ги направи сите заби
    Мене ме плаши да не и он има некој мутации па пак да поминувам низ исто,затоа сакав прво да испитаме тоа па потоа да средиме забите
    Секој совет ми е добредојден бидејки не ми е јасно овде уште ништо

19. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    85
    Kakov tablet zedovte i od kade za decata? Se mislam dali kindertablet ili obicen? I koga na koja vozrast go vovedivte?

20. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.059
    На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.