Aj o jasni ako sakas kako funkcionira i za sto tocno go koristis? Sakam da ja otkazam kreditnata zs nogu provizija godisno se plakat i da pazaram online so paypal...
Само отвараш акаунт и ги убацуваш картичките, дебитни и/или кредитни. И многу едноставно е плаќањето. Иде преку меил адреса за трансакција. И ако примаш пари, веднаш ги добиваш на paypal конто. После можеш да ги префрлиш на картичка. Исто можеш и да ставиш од конто одредена сума пари на paypal акаунтот, како ваучер е тоа. И трансакциите ќе бидат прво од тие пари.
Мајки, здраво. Сакам да ве прашам, дали некоја од вас има примено комби вакцина против пертусис (магарешка кашлица), дифтерија и тетанус во бременост? Во трет триместар се примале, гледајќи ми го вакциналниот картон од МКД, матичната одлучи да ми даде, а јас сум на два ума, па би ве замолила за совет. Однапред фала на одговорите.
Ниту вакцинален картон ми побарале ниту сум се вакцинирала. Ги прават стандард крвните анализи, меѓу кои и за рубеола, и толку.
По препорака на матичниот гинеколог,јас се вакцинирав(магарешка кашлица). Обајснувањето кај мене беше дека бебињата неможат да ја примаат веднаш оваа вакцина а вака преку нас ќе бидат заштитени. Родив живо,здраво бебенце
Zenicki ve molam za pomos baram stan pod hitno Berlin preku ebay preku se baram ama ipak da ne znaete ndkpj sto izdava stan ?? Pod hitno mi e treba da napustam do 15 ti Juni
Пробај преку Gewobag ImmoSkout , ако имаш 3 добри плати и чиста шуфа ке имаш шанси. Тешко е секаде во Берлин ние баравме со месеци..
Sekade baram vo site mozni aplikacii sekade poveketo gi ima za zamena so stan .. a so decinna sum moram pod hitno da najdam stan
За да научам да зборувам како Нели никој не смее да ве исфрли на улица се додека не најдете нов стан?
Znaes koga si kaj nas balkanec kiracija i te ima prijaveno vo druga adresa i ti veli oti ke renovira a nemas dogovor za prestoj ??
Оф оваа вашата ме потсети на нашата.Барај на веб страните кај вервалтунзите. Види на страниците на stadtundland.de , degewo.de , berlinovo.de и сите фервалтунзи што ќе ги сретнеш.Со лесно.
Мајки да прашам, ви ѕвонат ли непознати броеви кои константно нудат нешто? За дополнително здравствено осигурување гледам сте пишувале, па деновиве баш од едно такво ми звонат иако културно им кажувам дека не сум заинтересирана за било какви понуди преку телефон. Од каде им се моите податоци? Ги прашувам а не знаат да кажат. Порано ми нудеа за струјата да ја смениме, ама толку нападно што морав да ги блокирам А да, и за награди непостоечки и 300 превари ми имаат звонето. И тоа што со месеци некој ноќе ми звонеше и ќутеше башка битно престана а иначе бев решена и во полиција да пријавам. Бројот би го сменила ептен во крајност бидејќи немам желба сите институции и луѓе посебно да ги известувам. И крај краева и новиот ќе мора да се даде кога порачуваш нешто, на огласи за стан итн.
Вчера ми ѕвонеше “анонимна сосетка” да ми каже дека ужасно свирам и да бидам потивка, пред неколку дена истите и на маж ми му се јавуваа.Денес добив порака на whats up дека сум добила некоја многу платена работа. Исто да ми помине договорот од 1&1 за интернет ќе ги сменам постојно се јавуваат и нудат некои “специјални” понуди, ептен се досадни.
Имам читано по групи на ФБ дека многу луѓе си направиле проблем што прифатиле преку телефон одредени понуди. Па затоа совет ништо да не се прифаќа. Ако веќе знаат ваш емаил или адреса откачете ги со муабет да ви ја пратат писмено понудата, да имате црно на бело зошто усно се преќутуваат намерно некои работи ( скриени трошоци) а потоа немате доказ дека не ви кажале.
Мајки кога ве известиле дали детето ќе го примат во градинка од септември? Сега некаде е или таму некаде пред почетокот на школската година?
Мајки дали некоја знае во Münster дали има доктор трансфузиолог И како да барам овде таков доктор не ми е баш јасно Мене ми треба како кај нас институт за трансфузиона медицина Имам пишувано керка ми има генетски мутации,е сега син ми има многу расипани заби па докторот предложи да одиме со целосна анестезија и да ги направи сите заби Мене ме плаши да не и он има некој мутации па пак да поминувам низ исто,затоа сакав прво да испитаме тоа па потоа да средиме забите Секој совет ми е добредојден бидејки не ми е јасно овде уште ништо
Kakov tablet zedovte i od kade za decata? Se mislam dali kindertablet ili obicen? I koga na koja vozrast go vovedivte?
@blessed.an Како кај нас е на универзитетска клиника. Само прашај дали ќе ти треба убервајзунг. Види тука: https://web.ukm.de/index.php?id=meda-gerinungs-thromboseambulanz http://gz-ms.de/?page_id=52