Take the first step in transforming your career and start learning UX or UI design for free today! Вака пишете на гугл и ќе ви излезе, за невработени, џоб центар го плаќал курсот 5 месеци фолцајт или 10 месеци траел ако одиш тајл цајут на курс, курсов од дома ако сфатив, работата од дома. Немам појма што е ова ама пишуваше секој можел ова да го работи и се барале многу вработени во Германија за ова. Може ќе го интересира некој баш убаво што е работа од дома за мајки со деца па и плус платен курс од џоб центар
Дефинирај дете Јас работам од дома, ама детето не е тодлер и барем дел од времето е згрижено во градинка, школо. Си има и предности и мани, ама флексибилноста ми е непроценлива.
Имаш право возраста е битна.Јас работев во 2020 од дома кога градинките беа затворени со тогаш 3,5 годишно дете кое е прилично мирно.Па не сакам пак да работам со дете од дома.Ако е на градинка зошто да не , ама дете дома па и 8 год да е или треба цел ден да е на тв,моб или на нинтендо.
Абе сега така е, ама секако е така. Еве сега распуст, 1 месец ќе дреми со мене дома, а јас треба да работам. А да требаше да одам физички на работа, со кој ќе седи, сама? Сега ефикасноста не е таа, ама ќе се преживее. Никој од нас нема 3 месеци распуст, за да им бидеме фул посветени.
Дете кое оди во градинка. Мајка која сака од дома да работи. Само сакав инфо да споделам, можеби ќе се пронајде некој.
Супер инфо даде ,не дека против тебе нешто имам, едноставно имам вишок време со тоа што бебето 5ти ден ми е со тт и цело време во раци.Па не смеам да мрднам инаку сирената почнува и читам фемина од досада. Инаку хоум офис работеше мајка ми цел живот со две деца.Нејзе супер и беше. Жешко бе.Ау колку мразам жешко.Туку мекици нема уште?
Побрзо оздравување. @Adidas888 жешко е, едвај чекам септември да дојде. Мене зимскиот сон од јуни до август ми трае. Од септември до мај ме фаќа паника само саатот кога ќе се смени и наеднаш е темно многу рано ама следно ако се селам ќе биде некаде каде што 12 месеци се од септември до мај. Кога веќе се активира темава кажувајте дали е подобро класа 4/4 или 4 со фактор и зошто и какво треба да е седиште за кола за 5 годишно дете??? И страна за порачување на свечен фустан?
Јас , јас .Слабо отварам во последно време , дури сега видов. Јас сеуште ненајдов решение тука , се мислам во Македонија да одам да ставам.
Да не праша дали може во Мк да ставиш па тука контроли? Мене ми рекоа од 6 до 8 илјади евра. Не прашав златни дали се.
За свечени фустани и незнам баш, ама на H&M моментално има попусти. И гледав има доста за деца маички, фустанчиња по 3, 4 евра.
Прашав, неможе тука контроли поради тоа што на секоја контрола се менува или се затегала жицата. Докторов мој вика тука можеме само да залепиме ако нешто се има одлепено, ако се откачела таа жица да ја закачат или во најлош случај да ја извадат. Од 6 до 8 ти кажаа за горе и доле ? Мене микажаа од 10 па нагоре , 15 000 е максимум ( овие вајда и плус некое дијамантче имаат )
@gjoker4e јас од асос сум порачувала фустани, ама откако сум овде не ми требаат многу @Ava.84 како сте вие?
6ти ден со тт.Денес имаше сабајлево 40,3.Фала мами што не мислиш. Туку летото нели не се разболуваа децава, ова моево преку недела е болно.Или и вирусите не се ко порано што беа. Свечени фустани од Orsay си имам земано,омилен "бренд" ми беше за се, ама прогласи банкрот за жал и баш се чудев од кај ќе порачувам сега.